Dar tu ce treaba ai cu toti cei din jurul tau? eu inteleg, unii iti sunt rude, altii ceva mai indepartati. fiecare isi face propria viata iar tot ce se-ntampla-n rest este zgomot de fond, nu stiu cati ani ai pentru ca nu mentionezi nimic, dar dupa cum scrii acolo nici o pustoaica fara minte nu esti. mergi pe calea ta si fa-ti viata asa cum poftesti, chiar daca este mai greu fara un ajutor din partea familiei sau a prietenilor, tot tu esti cea care-si va face viata in cele din urma. nu mai accepta sa fii calcata in picioare. asta nu inseamna sa te isterizezi ci doar sa le aduci la cunostinta cu fermitate ca au luat-o pe aratura. vor mai continua asa o perioada, dar cand vor vedea ca nu le merge sa stii ca vor renunta la toate ideile lor tampite. un sfat ar fi sa uiti trecutul, sau macar sa-l pui deoparte in asa fel incat sa nu te mai afecteze. trecutul nu mai este viata ta, a fost, acum prezentul este important. incearca sa gasesti pe cineva la scoala, un profesor/oara (sau una din rudele cu care te-ntelegi) pe sfatul caruia sa te poti baza mereu pentru ca-ti trebuie si indrumarea unui adult macar si ai sa vezi ca totul va fi ok. te apropii frumos de el/ea si-i povestesti ce se-ntampla si il/o rogi pentru un sfat.numai bine!
CREDE-MA.si eu ma simt mizerabil! Incearca sa inghiti situatia.si sa te gandesti la ce va urma pe viitor! sa nu iti pese de nimeni altcineva! Din cate am citit, coeficientul tau de inteligenta este cu mult deasupra persoanelor din jurul tau.trebuie doar sa ai preocupari care sa te relaxeze,(dupa ce iti indeplinesti indatoririle scolare",incearca sa te desprinzi de tot ceea ce nu iti place, vei vedea ca va fi mult mai bine, in nicun caz metodele sugerate mai sus!
Ai incercat sa ii spui mamei tale despre matusa ta?
sau sa te muti pentru un timp la bunicii tai? poate ei au ceva mai multa intelegere fata de tine...
despre colegii tai nu stiu ce sa iti spun poate doar sa ii ignori tu, asa fac si eu...si ai mei sunt la fel
Da,si nu o singura data, e in zadar!
Matusa s-a mutat aici, la bunici.
Pai,cataeodata imi da drepate si mie, insa asta e foarte rar. : )
Si tatal tau, nu i`ai propus mamei sa stai cu el cateva saptamani? zici si tu sup pretextul ca vrei sa petreci mai mult timp cu el...
Ascultati instinctul, fa numai ce-ti place, ce te bine dispune, uita de probleme, devino putin indiferenta, nu iti strica, dar sa nu uiti sa ramai realista. caci totusi, esti om, si nu esti perfect(a)
Bună!
Părerea mea este că ar trebui să încerci să nu mai pui la suflet tot ce se întâmplă deoarece în ritmul acesta o să devii foarte tristă şi închisă în tine.
Eu cred că aceste probleme se datorează faptului că nu o ai pe mama ta aproape să vorbiţi faţă în faţă şi să-i explici ce te deranjează.
Dacă spui că bunicii sunt cei care te mai înţeleg cât de cât, atunci încearcă să vorbeşti cu ei şi să le explici de ce nu eşti fericită.
Ai nevoie de prieteni de incredere si de consiliere, hai sa discutam daca doresti.totul pleaca de la comunicare.