Probabil din cauza mass mediei, influenteaza negativ orice om incepand de la tv pana la internet si mobil fara sa isi dea seama. Mai mult oamenii se iubesc ciudat adica una sfanta il iubeste pe ala rau si unul frumos iubeste o urata sau grasa. Poate sa fie din cauza varstei care o are motive greu de nedescris, asta e lumea din ziua de azi
E normal sa existe o diferenta intre copii. Parintele isi iubeste in mod egal copii si ar face orice pentru oricare, dar 100% il simpatizeaza pe unul mai mult. Ori ca este mai slab si neajutorat, ori ca este foarte inteligent si capabil. Eu consider ca nu ar trebui sa existe o diferenta.
Copiii defecti primesc mai multa atentie. Pentru ca au mai multa nevoie. Sau e lenes tocmai pentru ca l-au pupat mereu in fund.
Pentru ca el este pe drumul gresit si are nevoie de mai multa grijă si susținere din partea parintilor, se simt responsabili, cu cel cuminte parinții sunt mai relaxati.
Pentru ca a greșit și el și e fiul nostru și o sa se îndrepte și trebuie și tu sa îl susții ca dacă nu îl susține nimeni cum poate sa se facă și el om bun ca e păcat de el ca el e cumsecade, dar l-au stricat oamenii din jur, anturajul.
Eu am impresia ca tu ai ceva probleme cu fratele/sora ta mai mica.Este foarte urat din partea ta sa-l faci prost, lenes sau ratat.Iti spun eu ca raspunsul la intrebarea ta este ca esti foarte orgolios si gelos.
Daca i s-ar intampla ceva fratelui/sorei tale, doamne fereste nu doresc acest lucru nimanui, iti spun ca ti-ai face griji pentru el/ea.
Accepta situatia ca incerci sa devii independent din ce in ce mai mult pe timp ce cresti, iar parintii vad asta.Asta este si motivul pentru care indragesc oaia neagra a familiei. Pentru al ajuta.Tu nu ai ajuta o batranica daca ti-ar cere ajutorul sa treaca strada?(asta este doar un exemplu cliseic asa ca fara hate)
Asa doresc si parintii sa sprijine pe copii cat mai mult.Desigur ca exista si diferente intre ei, unul poate este mai destept ca altul.Parintele in acest caz il ajuta pe cel care nu este destept.
Https://www.youtube.com/watch?v=pU-uZztJEcQ&t=1s
vezi explicatia unui parinte. :-))
Pentru va de fapt el nu este asa, dar tu esti invidios si doar ti se pare ca e asa?!
Pentru ca considera ca el are cel mai mare nevoie de sprijin pentru a se descurca in viata, in timp ce ceilalti, sunt in stare sa-si poarte singuri de grija si sa se fereasca de rele.
Pentru ca acea oaie neagra poate este mai sufletista decât ala care se crede bun. Ideea e ca părinții își iubesc copiii chiar dacă mai greșesc, în plus o persoana care are anumite defecte nu înseamnă că nu are și calitati. Eu zic sa ți iubești fratele și sa l ajuți dacă tu te consideri mai bun
Pana acum am vazut si unele raspunsuri mai ok si unele date din cauza interpretarii gresite a intrebarii
1. Nu este vorba de mine, pentru ca eu nu am frati!
2. Intrebarea vine din experienta altora, povestita de ei, vazuta de mine.
3. Caz concret: femeia care ne ajuta la menaj are 67 de ani, are 3 copii, 2 sunt mai "normali"... unul are 47 de ani,chiar este un ratat!
Sta cu ea,nu munceste,nu a facut-o in viata lui,doar sporadic si a cheltuit banii,este un alcoolic,o mai altoieste daca nu ii ia tigari si bautura. Ea vine la noi pentru un ban in plus, sotul ei a decedat, are pensie de urmas mica si etc.
Cum de-o lasa inima sa il mai tina in casa cand el face si a facut atatea rele?!
Il batea pe taica-su', sparge prin casa...
I-a pus dero in salata de Craciun, facuta de ea...de aici intrebarea mea aseara...
Este efectiv terorizata de el inca de cand era adolescent!
Si daca fiul are 47 de ani,este totalmente nerealizat,un alcoolic,bataus, fara munca si isi bate joc de ea (mama, tatal a decedat)!?
Sta cu ea si are grija de el mai rau ca de un copil...
Nu mai zic ca nu spala o lingura sau nu isi face, pune de mancare, zadarnic sa mai explic cum nu face nimic exceptand bautura si fumatul din banii mamei lui.
Nimic nu face, face ea pentru el.
Si daca nu face, "omor"!
Este efectiv terorizata, insa il iubeste mai mult decat pe ceilalti 2 frati.
Atunci ce!?
Emma,le-am mai raspuns si altora,le-am dat si alte detalii,nu este vorba de fratele meu(nu am frati)... daca vrei sa citesti,sa iti dai o parere acum, poti sa o faci.
Intrebarea mea nu a fost atat de detaliata, am pus la general, insa aveam un caz in minte, acum le-am mai scris si altor membrii... tare curios as fi cum ai percepe situatia acum!
Chiar daca are 47 de ani!? Adica, pana unde merge "dragostea de mama"?! Este terorizata de el!
Taica-su', cand traia, avea mai mult ochii vineti decat normali, din cauza lui...nimic nu face. La 47 de ani,cand am zis ca e ratat,nu am exagerat cu nimic. Nimic nu are,nimic nu face, doar sa bea banii si sa ii fumeze, pe ai mamei lui. De nu stiu cate ori o suna politia, vecinii cand era la noi, sa vina sa il ia din fata blocului ca e ...scuzati-ma,*pisat* pe el in fata blocului, uneori in fata usii de acces si nu pot intra oamenii in casele lor. Am mai scris si altor membrii daca vrei sa iti faci o idee mai detaliata...insa,eu nu imi explic!
Pe fratii lui, ea nu ii ridica in slavi ca pe asta...si asta chiar este un...gunoi,ar trebui dat afara.
Ea vine cateva ore la noi, ajuta la menaj, daca cumva intarzie acasa si nu ii pune sa manance sau ceva, a doua zi vine terminata, o bate. Si cu toate astea...de ce nu face ceva!?
Nici nu vrea ajutorul nostru.
Are probleme de cand era adolescent. Ii batea, le spargea prin casa, le fura banii, le-a amanetat tot aurul si etc.
Asta ii spunem si noi. Insa raspunsul ei este "vei vedea si tu cand vei avea copii!" Si nu inteleg...Cata dragoste neconditionata sa fie!? Sau,nu pot pricepe in niciun fel. Adica,mai are inca doi baieti,ia bani de la ei, ca nu se ajunge cu asta la cat toaca, munceste extra, numai sa-l tina in puf. Si el este definitia gunoiului, pe cuvant!
Cum o lasa inima sa ia de la ceilalti care au familii si care muncesc!? Si pe asta ...nici la munca nu il trimite.
Probabil din cauza ca parintii tai te considera copilul independent si inteligent, care se poate descurca in orice situatie. Inconstient, ei isi concentreaza atentia catre fratele tau care, spre deosebire de tine, este incapabil sa se descurce singur. Stiu ca e o explicatie de rahat, dar alta mai buna n-am si nici nu gasesc.