Iti pot explica eu
S-a facut o lege prin unele scolii ca cadourile se vor socoti ca o mita, si au fost interzise.
Insa unii profesori nu atrag atentia la asemenea lucruri
Sa faca pe interesantii, acum le e frica sa nu apara la tv ca invatatoarea sau profesoara aia.
Eu dred ca profesori nu le mai accepta din frica sa nu zica parinti ca X si Y a adus un anumit cadou si in faforizeaza.
Pentru ca stiu ca parintii au dat bani pentru acele cadouri. sau pentru ca elevii considera ca dandu-le cadouri au pretentii la note mai mari etc
Probabil le e rusine, " nu vor sa isi pateze reputatia ", cred ca daca l-ar accepta ar trebui sa fie mai buni cu elevi. fiecare are motivele lui
Vorbea de cadoul din partea clasei. Nu e vorba de favorizare.
La cate scandaluri au fost in ultimul timp legat de profesori-elevi cred ca de frica nu accepta
Nu le place cadoul nostru, e prea ieftin si nu e pe masura asteptarilor lor.
Se interpretează de exemplu vor zice ca dai cadou ca să treci. Sau să ai note bune.
Eh,nu va faceti griji! Nu accepta ei cadouri, dar sunt niste adevarati hoti.De ce credeti ca in fiecare an SUNTEM OBLIGATI sa cumparam nu stiu sute de manuale? Le iese banul, simplu si usor.Ei zic: Copii, nu este neaparata nevoie sa cumparati aceste manuale.Dar daca nu ai, mai bine nu iesi din casa, ca cine stie ce te asteapta pe strada.Se dau mari domni, cu educatie, dar e vai de mama lor.Mai mult ar trebui sa ii invatam noi pe ei.