anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce mințim? Care e situația în care ai spune o minciună cuiva?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
24 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ca sa iti scapi pielea.
Ca sa iesi, sa pari mai bine decat esti
Ca sa cistigi vreun beneficiu.

| HarukoMariusDaniel a răspuns (pentru cristi202):

Si Ca sa nu deranjezi o anumita persoana. Nu intotdeauna adevarul este bine primit big grin

| AlexCristi97 a răspuns:

In cazul in care nu sunt destul de apropiat cu acea persoana ca sa pot spune adevarul fara sa fie considerat un gest grosolan. Daca am impresia ca fac un bine prin acea minciuna. Daca trebuie sa evit o situatie dificila si nu am alternativa sau sunt fortat sa mint.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu toti oamenii sunt capabili, AliMan, sa.ti accepte adevarul.Reactia lor e, de cele mai multe ori, devastatoare. Eu nu mint pentru a induce oamenii in eroare sau pentru a avea anumite avantaje nemeritate, ci mint, uneori, prin omisiune.Nu.i usor sa stii adevarul si sa.l tii strans ca intr-o menghina.Pare a justificare, a scuza.Probabil,asta e.
Unele adevaruri ii ranesc pe ceilalti sau asa cred eu si, pentru a evita o situatia jenanta, uit sa spun anumite lucruri.Greul vine tocmai in momentul in care doar eu uit.Atunci lucrurile se complica si eu ma simt incomod.Ce fac? Spun, iarasi, jumatate de adevar.De ce fac asta?
Ma tem de reactiile lor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

De ce să pari mai bine dacă, de fapt, nu-i bine deloc?!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AlexCristi97):

Doar lașii evită situații dificile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru HarukoMariusDaniel):

1 fricos

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

2 fricoși

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ObiectivulAnonim66):

Ceva plauzibil! Bună asta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Poate mai apar si altii.Doi sunt cam putini.

| HarukoMariusDaniel a răspuns (pentru anonim_4396):

Miskin din... Dostoievski?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru HarukoMariusDaniel):

Chatul offtopic imi este interzis.

| IJustDeath a răspuns:

Pai sunt nenumărate cazuri :
Când nu am făcut tema și bag repede o minciuna.
Când cineva mă întreabă dacă haina ii sta bine, eu spun mereu "da"
Atunci când cineva canta o melodie noua iar eu nu o știu, deși spun ca am ascultat aceea melodie de mii de ori.
Siii... cel mai frecvent, cand nu învăț :-D

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca oamenii cauta ce e mai bine. Daca nu-i bine deloc n le place, si daca le arati asta, se vor indeparta de tine.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tipa de care esti indragostit te cheama in oras. Tu ai diaree exploziva. Alegi sa ii spui asta sau sa ii spui ca azi e o zi speciala pentru familia ta si vrei sa ti-o petreci alaturi de ei?

| cristi202 a răspuns (pentru HarukoMariusDaniel):

Corect!

| PsihologMariusIftimie a răspuns:

Se spune ca daca cei pe care ii mintim ar putea sa suporte adevarul, atunci nu am mai minti. Dar motivele pentru care mintim sunt diverse, iar in ciuda aparentelor, unele dintre ele pot fi "de bun simt".

Ne gandim ca lumea minte pentru a obtine avantaje si pentru a crea o imagine prin intermediul careia sa obtina avantaje ori sa evite anumite pedepse. Dar putem la fel de bine sa mintim pentru a proteja sanatatea unei bunicute cardiace sau pentru a ajuta un grup de partizani, in caz ca patria ne-a fost ocupata de dusman. Nu in ultimul rand, multe femei recunosc ca le face placere sa fie mintite frumos. happy

In situatii in care nu ne dorim sa iasa circ, este mai bine sa spui o minciuna: spre exemplu, daca ai nimerit intr-un grup preocupat de astrologie si nu te intereseaza asa ceva, vrei sa scapi din cercul respectiv, fara a jigni pe nimeni - nu poti sa spui ca ii consideri pe toti cei prezenti niste pierde-vara, care nu au ceva mai bun de facut.

Categoriile profesionale cele mai expuse minciunii sunt cele care presupun contactul cu publicul (medici, avocati, psihologi, jurnalisti si, desigur, politicieni), si multi sunt de parere ca in absenta minciunii viata noastra ar fi un adevarat infern.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai de ce nu, doar e gratis( dar te costa cam scump), daca intelegeti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AlexCristi97):

Mănânc orez crud!

| PersonajFictiv a răspuns:

Mda,sta in natura omului.
Omul poate fii animal sau zeu.
Pacat ca, multi lasi,spun ca "e in natura mea sa mint, sa ranesc pe altii, sa fiu un ratat", pentru ca, daca faci asta nu necesita niciun efort.ai o scuza penibila " e in natura mea",da,e,dar treaba ta e sa scoti gunoiul din "natura ta " si sa,faci pasi marunti,in fiecare zi, sa nu mai "fie in natura ta", nu deodata, ci treptat.
E usor sa gasesti scuze, dar mai greu sa faci un efort si sa nu fii in situatia aia.

| PersonajFictiv a răspuns:

Poti sa o minti pe bunica-ta, daca are 90 de ani si trebuie sa crape,sa-i zici ca face mancare buna, stii tu, sa nu-i strici inimioara, dar in majoritatea cazurilor, minciuna nu e necesara.

| 393Dan a răspuns:

Ca sa protejam emotiilor celor dragi sau sa ne protejam pe noi insune de raufacatori.

| suntsuper a răspuns:

Cred ca as spune o minciuna doar cand adevarul nu ar influenta in nici un fel pe respectiv