Deci hai sa iti spun pe scurt,acele femei care sunt cu tigani,sunt ori mintite,ori fortate,ori proaste(cel mai probabil),ori dupa bani,iar daca acel tigan este un om educat(exista rar)poate din iubire. Crede-ma nici eu nu am vreo simpatie pentru tigani,si chiar mi-as dori sa ii exportam iar prin alte parti,pentru ca oricat de tolerant ai vrea sa fii,tot nu poti inchide ochii la crime,defaimare si multe altele facute de ei. Ura asta fata de tigani in Romania,crede-ma e mult mult mai mare decat in celelalte tari din Vest,doar ca nu se arata. Dar comparatie intre tigan-vita,e cam dusa la extrem,pentru ca si intre tigani se poate naste un geniu. In Romania, partidele nationaliste, nu sunt foarte cunoscute, apreciate din cauza Mass-mediei si a propagandei,ca si mie mi-ar placea un nou Partid Legionar la conducere(sigur putin diferit de cel vechi),dar romanii sunt prostiti pe zi ce trece de TV,radio,si alte cele,iar recuperarea o sa dureze. In scoli nu ti se impartaseste simtul patristic,si asta doar foarte rar unde profesorul e mai nationalist(am avut norocul),tocmai din cauza aia romanilor nu prea le mai pasa de tara,de istorie. Am observat ca in Jobbik, majoritatea sunt tineri cu viziuni vechi, innoite iar asta imi place, deoarece majoritatea isi pun speranta in mosnegii din Parlament in timp ce sufletul, il reprezinta tinerii. Dar totusi unele puncte sunt duse mult prea la extrem.
Ce romanca normala la cap ai vazut tu sa aiba prieten rom? si ce roman sau tigan ai vazut tu vreodata sa aiba un prieten/prietena maghiar/a
Romancele cu un singur neuron.Chiar daca un rrom ar avea o iubita romanca, familia lui nu ar fi de acord in veci.
Sigur,dar de ce barbatii romani nu reactioneaza niciodata? De exemplu, maghiarii cand vad o unguroaica ca e cu un tigan, imediat zic "Ce proasta, aia are prieten tigan".La romani, nu aud asa ceva
Exista, iti spun eu.Dar nu toti au parerile astea preconcepute.Cand ii vezi pe strada impreuna, ai tendinta sa zici ca sunt ciudati, sau ca nu se potrivesc, sau sa te intrebi ce vede romanca la acel tigan, dar poate ca ei chiar se inteleg si isi pot forma o familie fericita.Mie mi se pare putin rasism in toata treaba asta.
Poate romanii nu au ajuns la un nivel atat de ridicat de rasism, ca vecini nostri maghiari.
Nu e deloc rasism, sunt doar curios de ce romancele stau atat de mult cu tiganii.La noi la maghiari, nu exista treaba cu "tigan care e exceptie" ci doar "e tigan".Noi nu facem exceptii.Foarte rar se intampla in secuime ca o conationala sa aiba un prieten tigan, iar cand se intampla, familia imediat ii spune "dar de ce prietenul tau e tigan, esti romanca?".Nu ma intelege gresit
Sunt curios doar de ce romancele au prieteni tigani in contextul in care cei din urma au cea mai proasta reputatia in toata Europa.
Sunt cumva romancele masochiste?
O spui ca si cum e ceva rau.Nu cred ca romanii ar trebui sa se laude ca sunt toleranti in contextul in care au cel mai mic salariul din UE iar "rasistii" unguri au salariul minim pe economie 400 de euro.Ca sa nu mai vorbim de cati romani sunt plecati in strainatate comparativ cu maghiarii.Nu vad nicio problema ca majoritatea maghiarilor sunt rasisti, adica, nu de noi rade lumea.
Deja o dai in xenofobie, si nu e bine. Vad ca si tu esti vreun ultranationalist maghair. Nu vezi nici-o problema ca (((majoritatea))) maghiarilor sunt rasisti? Crede-ma, ca e o problema grava, si hai sa iti zic cate ceva.
1.Da romanii sunt plecati in strainatate, dar voi ar trebui sa multumiti romaniilor ca nu va exporta inapoi in ''Maghiarime'' de pe teritoriul romanesc.
2.Prin ''lume'' te referi la oamenii, ca tine, xenofobi, rasisti, de ce ai ura o tara care nu are nici-o treaba etnica sau culturala cu tiganii? Si de ce ai cataloga tot poporul ca fiind ''de ras''.
3.Prin intrebarea asta ai vrut sa arati ca, maghiarii sunt rasisti fata de tigani, iar (prostii) de romani au soti/sotii tigani. Vrand de asemena ca poporul maghiar, sa fie pus pe piedestal in timp ce romanii, aruncati in groapa.
4. Miscarea asta neonazista,fascista Jobbik, o sa ajunga exact ca si NSDAP-ul.M-am informat putin despre ei si se pare ca au o mare, indragire printre tineri, presupun ca si tu esti o victima indoctrinata, felicitari.
5.Nu am vazute romance sa fie cu tigani, iar daca se intampla, asta se poate intampla in orice tara(inclusiv Ungaria).
De ce o problema ca majoritatea maghiarilor sunt rasisti? Voi sunteti toleranti si sunteti facuti tigani in toata Europa desi nu sunteti. Tiganii comit cele mai multe crime in Romania si voi ii lasati.Isi bat joc de politie, de judecatori, fura casele oamenilor si voi nu faceti nimic.Maghiarii "rasisti" i-au pus la punct pe tigani in doar cativa ani de cand a intrat jobbik in Parlament.ONG-uri ce luau apararea tiganilor au fugit de frica la Bruxelles.Parlamentarii tigani au cerut azil politic in Canada (Citeste despre asta) iar tiganii fug pe zi ce trece din Ungaria de frica maghiarilor.Cine are de castigat aici, noi sau voi? Maghiarii "rasisti" sau romanii "toleranti" care sunt facuti cu ou si otet de catre tigani.Presupun ca tu esti fericita de tot ce li se intampla romanilor atata timp cat au eticheta de "toleranti".
Noi nici macar nu-i vedem pe tigani ca fiind oameni, ci la fel ca vitele.Pentru noi nu e nicio diferenta intre un caine si un tigan.Voi ii umanizati, ii promovati la tv, promovati artisti care fac copii cu tiganii (Antonia, Maruta, etc...). Toata tara voastra se tiganizeaza pe zi ce trece
Legat de jobbik.Mare problema ca sunt ca NSDAP-ul.O sa ajunga la putere la urmatoarele alegeri.Deja 30% din populatie urmeaza sa-i voteze conform sondajelor.
Aveam o prietena romanca care se casatorise cu un tigan si facuse un copil cu el.A plecat in Germania si se plangea ca lumea e "rasista". Niciodata nu i-a trecut prin cap ca ea e de vina ca s-a maritat cu un tigan si avea tupeul sa aiba asteptari de la lume sa "o inteleaga".Cum naiba vrei sa te inteleaga lumea cand xenofobia, statistic vorbind, e in crestere pe tot continentul european
Citisem un articol pe net legat in care niste africani se plangeau ca prostituatele din Ucraina nu vroiau sa faca sex cu ei pentru ca "sunt negrii".Fac o analogie intre prostituatele din tara aia (unde salariul e mai mic cu 4 ori decat in Romania) si romancele,unde o buna parte din ele au relatii cu tigani.
In ce regiune stai de "nu ai vazut romance cu tigani"? Cand am fost in Bucuresti, m-am ingrozit cand am vazut atatea cupluri, iar romanii mergeau mai departe, ca si cum nu era nimic neobisnuit.
Gratie tiganilor, romanii sunt vazuti ca fiind mai jos ca suboamenii in toata Europa.Acu, 20-30 de ani, maghiarii nationalisti ii urau pe romani, dar era o rivalitate gen Germania-Franta, adica ii vedeau pe romani ca fiind egali.Acum,gratie faptului ca multe romance fac copii cu ei iar maghiarii vorbesc mereu despre asta, romanii, in ochii nationalistilor maghiari, sunt vazuti ca fiind sub-suboameni.Adica,sincer,cat de prost sa fii ca sa ai o relatie cu unu dintr-o etnie care va face de ras.E vorba de mandria tarii.
De ce zic mai mult romance.Pentru ca in majoritatea cazurilor, gen 9/10, sunt numai romancele care au relatii cu tigani, niciodata nu am vazut un baiat roman cu o tiganca.
Eu vreau doar sa stiu de ce romancele sunt mai predispuse sa aiba relatii cu tigani, desi au toate motivele sa nu o faca deoarece fac parte dintr-o etnie care le face tara de ras.
Da,cred ca ai dreptate.Majoritatea femeilor care sunt cu tigani sunt ori:
1.Grase 2.Proaste 3.Sarace sau o combinatie intre cele 3.Nu am vazut o studenta la medicina de exemplu sa fie cu un tigan.In Ardeal nicio romanca nu e cu un tigan, cred ca fenomenul e izolat doar in sud-ul Romaniei.
Iti pot spune ca si eu sunt din sud,si chiar am o admiratie mult mai mare fata de Transilvania decat de sud,diferentele se simt,dar iti spun sigur ca nici-o fata cu capul pe umerii nu s-ar baga cu un tigan. Nu au o reputatie buna nicaieri in Europa,in special in satul din care provin, si-au construit mai multe vile(gen palat) una langa alta, doar pentru impresie, crede-ma daca era dupa mine, back to India.
Sa nu crezi ca in Romania lumea are o parere prea buna despre romancele care au prieteni rromi. Depinde foarte mult pentru ca si intre rromi sunt oameni si oameni. Poate fi unul care sa mearga la munca si sa tina la familia lui, cum poate fi si unul infractor sau "smecheras de cartier". Diferenta e ca in Romania foarte multi sunt putred de bogati din afacerile cu fier vechi si multe altele. De asemenea romanilor le e frica de rromi, crezand ca au la ei cutite sau pistoale sau ca vin dupa cu satra.