Păi unii nu se tem.
Iar cei care o fac, majoritatea adică, o fac pentru că vor sa aibă pe cine.va lîngă ei cand o să moară, să lase treaba lor, moştenirea pe cine.va(asta in caz că işi simt vîrsta)şi nu vor să moara singur, şi să nu aibă pe nimeni cu ei la patul de moarte.
Acumă sa trecem la singurătate cu adevarat, adevaru e că, să fi singur poate să fie chiar si o axieitate, o stare de insecuritate, sau oamenii pur si simplu is facuţi să fie uniţi.
Sper că te.am ajutat sau macar ţi.am dat o idee!
Pentru ca omul simte nevoia sa fie langa altul (partener, prieteni, familie), sa o lom unpic mai la rece, omul / Homosapiens este un animal sociabil. ai auzit vr-o data expresia ""there is safety in numbers""? omul este un animal slab total inabil sa se protejeze pe cale naturala, nu avem chiare nu avem coarne nu avem colti, nu putem sa ne cataram in mai nimica repede (decat poatein pat sau in masina) nu putem fugii repede deci suntem inadmisibili inapti fizic sa ne protejam pe cale naturala tot ce avem este grupul/societatea simtul de sine, deci este instinctiv la nivelul subconstientului nevoia de a fii in preajma altora in care sa avem in credere, desigur psihicul uman este extrem de complex si da nastere simtului de dragoste, camaraderie, familie etc... si mers vr-o data singur/a pe o strada pustie (sau nu neaparat pustie dar plina de straini) noaptea intr-un loc necunoscut? incearca sa te analizezi cum te simti intr-o astfel de situatie esti defensiv/a si foare precaut/a... cunosti persoane care sunt cu adevarat singuri? poti observa la aceste persoane doua tipuri distincte de trasaturi de comportament
1. submisiv, precaut si care incearca sa iti intre in voie si sa stea aproape de cine simte ca e mai puternic pentru a avea un simt de protectie fie fizica fie morala sau ambele
2. Agresiv, neincrezator, aprape paranoic in sinea sa, cauta sa fie cat mai departe de alte persoane simtindu-se in siguranta doar bazat pe forta fizica si mentala proprie...
acum asta e doar parerea mea la subiectul asta
Singuratatea este ceva ingrozitor, chiar si pentru cei care neaga acest lucru. Oamenii nu au fost creati pentru a trai singuri. Avem sentimente, percepem, observam, dicutam, impartasim cu ceilalti.Nu ne putem dezvolta, nu putem evolua decat prin intermediul celorlalte persoane.Atunci cand traiesti singur, toate gandurile, toate trairile, sentimentele, raman undeva inauntrul tau, neimpartasite.Acest lucru, nu are efecte imediate, insa odata cu trecerea timpul, toate acestea afecteaza psihicul, care la unele persoane, este foarte ''fragil''.Aud deseori zicand prieteni care au stat o zi-doua singuri acasa, ca e foarte taree.Asa e, dar asta nu inseamna ca e acelasi lucru cu a-ti petrece viata singur.Am cunoscut oameni care si-au petrecut o mare parte din viata singuri, si numai ferciti si impliniti nu erau. Avem nevoie de comunicare, iar cea cu sinele, nu e suficienta.Singuratea inseamna pentru mine o viata fara sens:d
Vor să se consoleze singuri pentru slăbiciunea de a face ceva pentru a ieși din situația nasoală în care sunt cu ideea că există cineva lângă ei cu o situație mai nasoală decât a lor. Altfel nu s-ar teme.
Exista oameni intre oameni, unii care se tem de singuratate altii nu,nu intotdeuna sentimentul de singuratate inseamna a fi singur, trebuie sa fim atenti si la unele nevoi care trebuiesc indeplinite cum trebuie,exista persoane a caror teama provine in urma unor esecuri pe plan sentimental de aceea e bine ca daca ne-am ars odata cu ciorba acum suflu si in iaurt, in momentele de singuratate mai ales cand nu esti sigur pe tine si pe unele decizii pe care le ai de luat iti vine o sumedenie de idei care de care mai aiurea,ca sa nu te compromiti sau cine stie ce iti mai trece prin cap in acel moment este bine sa apelezi la sfatul cuiva, la ajutorul cuiva, citim, vedem si auzim tot felul de ciudatenii care se intampla unor oameni, unii foarte inteligenti si cu functii bune si asta ne mira foarte mult, ce nu au avut cui sa-si deschida sufletul si sa se confesioneze, pentru fete si baieti cel mai de preferinta ar fi ca parintii lor sa fie cei mai buni prieteni, chiar daca unii parinti vi se par mai agresivi in unele privinte si hotarari trebuie sa formulati intrebarea care va apasa in asa fel incat sa fie mai increzatoare si mai aproape de trecutul lor, cum ca si ei au avut varsta voastra si au reusit in viata. Numai si numai prin comunicare si puterea de a avea incredere in noi ne poate scapa de aceasta fobie nemiloasa care in multe cazuri a avut sfarsit tragic
Pentru ca se gandesc la binele lor.
Daca le este rau si lesina pe acolo cine o sa-i ajute? Si uite la ce e bun si sotul/sotia, ca doar iti e aproape.
Si mai cred ca unii isi fac griji pentru o persoana doar pentru ca ( inconstient ) stiu ca ii va afecta si pe ei daca x persoana nu e bine.
Dar eu ma feresc de singuratate pentru ca tampesc daca nu vorbesc cu cineva , dar ma tratez cu o carte buna.
De bolovani, ca altfel nu ma pot exprima. Ii inteleg pe cei in varsta ca se tem de singuratate cand singurul lor prieten care ii va vizita este moartea. Dar cand esti tanar, lucrurile stau altfel. Un articol interesat http://www.topexperti.ro/......nitate_842
Singuratatea e un lucru greu de explicat prin cuvinte dar cand ma gandesc la ea imi aduc aminte cum eu personal am simtit-o si inca o simt.Crede-ma sufar si nu ii doresc nimanui sa fie asa de dispretuit cum sunt eu.Singuratatea e un lucru ce te omoara incet.Aceste randuri le-am scris cu lacrimi in ochi fiindca stiu cum e sa fii singur si sa nu te aprecieze nimeni pentru ceea ce esti.
anonim_4396 întreabă: