Sunt multe femei casnice pentru că în zona unde trăiesc nu se găsesc locuri de muncă specifice femeilor. Femeile nu pot merge aiurea pentru un loc de muncă. Cazul femeilor care au mers la muncă și sunt violate de patroni în S Italiei te înspăimântă.
Sfat:
Poate vocația ta e să profesezi ca asistent maternal! De ce nu încerci să crești copii orfani primești și salar și faci și ceea ce îți place ție adică să fi gospodină.
Ai văzut cred că mai nou acum cei din orfelinate abuzează copii îi duc la prostituție sau i-au integrat în învățământul de stat iar acum orfanii fac depresie când văd că alți copii au familii și mulți s-au sinucis.
Problema este ca si statul asta acasa:in timp ajungi nici sa castigi 2 bani la pensie.Iar cu treburile casnice,ce va cautati,asta gasiti! Vreti grosolani,atunci spalati-le izmenele si stati la cratita! Ce vreau sa spun,in casa totul se imparte,fiecare poate sa gateasca,sa spele si altele,suntem facuti sa invatam,sa ne adaptam,asa ar trebui.Dar,avand in vedere,societatea din Romania, salariile, job-urile, pentru a avea un trai mai bun, este recomandat ca ambii parteneri sa lucreze.Sincer,oricat de multi bani as avea, nu mi-ar place ca persoana de langa mine sa stea numai in casa.Prefer pe cineva cu atitudine, cineva care sa stie sa puna punctul pe "I" atunci cand iesim intr-un grup de prieteni, un restaurant...o femeie "bățoasă"!
Si eu prefer o femeie cu "job" care poate lua atitudine, nu neapărat "baietoasa", nu le agreez, femeia trebuie sa fie feminina din punctul meu de vedere, ci mai degraba un pic mai independenta, cerebrala.
Nu am ajuzit pe nineni sa spuna treaba asta.Dar mai bine iti cauti si tu un servici, chiar si fara experienta iti gasesti ceva, vanzatoare, caserita la supermarchet, ceva de genu.
Eu nu le blamez, nu le judec dar vreau ca partenera mea de viata sa aiba un serviciu, o ajut si eu la curatenie, mancare copil dar consider ca cel mai bine e ca fiecare sa aiba un "job" indiferent de cat castiga. Avand doua joburi in caz de criza majora ai o plasa de siguranta si banii tai. Nu trebuie sa apelezi tot timpul la el/ea sa iti dea pentru "x" lucru.