Nu inteleg de ce te agiti atata daca spui ca-i o situatie temporara
Pentru ca am 23 de ani si aud chestii de genul "nu muncesti vaaai da esti tanara, ce ii face?".Sau "aaa nu ai experienta" ba da vreo 10 ani de cand m-am nascut am muncit.
Tu ai citit ce am scris? in fine nu are rost sa mai repet de 11000 de ori.
Credeam ca ai peste 25-30 de esti asa agitata . Calmeaza-te ca esti tanara si ai timp toata viata sa muncesti
Nu am ajuzit pe nineni sa spuna treaba asta.Dar mai bine iti cauti si tu un servici, chiar si fara experienta iti gasesti ceva, vanzatoare, caserita la supermarchet, ceva de genu.
Nu sunt blamate in mod special.
Dar orice somer, are o limita de drepturi morale, in ceea ce priveste punctul lui de vedere, pentru ca rutina si grijile sale sunt minime, fata de cineva care 'produce'.
In trecut toate femeile erau casnice, dar majoritatea aveau gospodarii. Daca stai intre 4 pereti si ai grija de copii, normal ca vei fi considerata lenesa, in comparatie cu una care are si copii, si servici, eventual si hobby-uri.
Motivul pentru care esti casnica nu e important, ti-am spus, nu ai cum sa fii egala cu cineva care munceste pentru mai mult.
E ca si cum te-ai supara ca lumea nu iti cere autografe pe strada, pe cand Simonei Halep ii cere. Dar tu seara mananci pufuleti, iar dimineata dormi pana spre amiaza, apoi te uiti la filme. Ar fi corect pentru Halep, sa o consideram egala cu tine?
PS: Nu te judec pe tine, si nici fan Halep nu sunt.
Am scris mai mult aici si si despre ce e vorba.
Am spus asta pentru ca sunt femei cu probleme de sanatate sau care au muncit dar nu mai au posibilitatea momentan dau chiar pe termen lung din cauza anumitor probleme.Eu macar nu stau pe banul statului, am si muncit si sunt utila si pentru mine si pentru familia mea asa ca nu sunt de acord sa fiu desconsiderata din pricina problemelor mele ca nu stau pe podul lor.
Nu am spus sa ma ridice cineva in slavi dar nici sa tot aud "esti nimic daca nu poti munci" pentru ca asta nu ajuta psihic si moral pe nimeni.Cred ca ar trebui fix din contra, cei cu probleme reale (nu aia pe ajutor social sau rromi ce sunt puturosi) sa fie ajutati. Spre exemplu mai multe locuri de munca de ce nu si in fabrici unde sa stea jos sau da faca anumite montaje "lucru manual" sau ma rog in functie de probleme si pe bani normali.
A scris aici o data un om cu dizabilitati ce chiar vroia sa munceasca, muncea 8/12 ore ca si unul sanatos si primea cativa lei pe ora de nu ajungea nici la 50 de lei pe zi.
Orice om care nu are un job este blamat, nu doar femeile casnice, Toti au impresia ca ei muncesc mai mult, asta zic si sotii femeilor casnice, ce pretentii sa ai de la straini.
Imi place sa gatesc spre exemplu, sa fac poze, sa fac dizain de interior (aleg mobila, culori etc), sa calatoresc...
O persoana care poate munci doar asezata, poate fi operator call-center, contabil, casier, etc. Posturi absolut normale.
Cat despre "esti nimic daca nu poti munci", eu cred ca e doar o replica inculta de hater. Si mie imi spun anumite persoane, de obicei cu mult sub mine dpdv profesional si intelectual, ca ar trebui sa "continui studiile" - sa fac o facultate, desi nu am nevoie.
PS: e plin de locuri de munca, inclusivi in fabrici din industria textila. Multe inchid din lipsa de personal.
La TV e plin de sfaturi pentru cei care stau 8 ore pe zi doar la birou, iar tu spui ca nu exista locuri pentru asemenea oameni?
Banii 'normali' sunt de la 1100 lei pe luna, salariu NET.
Reiterez: la 23 de ani, dacă nu muncești, n-ai fost în stare să termini nici măcar un liceu, nu faci nimic în afara de munci ale casei, ești un parazit pentru societate.
Mai târziu o să te plângi că avem pensii de rahat și suntem o țară de rahat
Sunt multe femei casnice pentru că în zona unde trăiesc nu se găsesc locuri de muncă specifice femeilor. Femeile nu pot merge aiurea pentru un loc de muncă. Cazul femeilor care au mers la muncă și sunt violate de patroni în S Italiei te înspăimântă.
Sfat:
Poate vocația ta e să profesezi ca asistent maternal! De ce nu încerci să crești copii orfani primești și salar și faci și ceea ce îți place ție adică să fi gospodină.
Ai văzut cred că mai nou acum cei din orfelinate abuzează copii îi duc la prostituție sau i-au integrat în învățământul de stat iar acum orfanii fac depresie când văd că alți copii au familii și mulți s-au sinucis.
Multumesc. Mi s-au scurtcircuitat si mie sinapsele si am reusit sa scot o idee cat de cat logica. ))