Mie mi se pare ca barbatii urasc din ficati mamele singure (desi e ilogic pentru ca ei urasc persoana care a ramas sa creasca copilul)
practic orice fac sunt judecate, criticate, deci probabil se gandesc daca tot sufera macar sa aiba copilul tata sa nu ii reproseze ca l-a luat de langa el
cercul de abuz e foarte greu de rupt, multe sunt manipulate sa ramana
Din 2 motive, niciodată nu sunt ambele, ci doar unul din ele
Fie femeile respective sunt atrase de bărbați de genul, și își iau energia din agresivitate.
Fie nu sunt capabile să-și susțină financiar copii la standardele din prezent, și preferă să îndure.
Persoanele abuzive se asigură că te izolează și îți distrug stima de sine, mai întâi de toate, că rămâi fără prieteni și bani, devii dependent/ă emoțional + financiar etc.
Nu e așa ușor să pleci, mai ales cu un copil.
Cele mai multe nu se pot intretine singure, nu fac fata financiar.
Urasc mamele care se folosesc de copii doar ca sa le fie lor bine. Ca daca merg la munca...
Bai la mine in familie nu e cazul. Cum si-a dat seama de comportamentul lui, mama a renuntat la tata si m-a crescut singura.
Logica e că vor să mai păstreze aparențele și deși pare un paradox,vor sa ofere tot ce au ele mai bun,cumva mascând teroarea care o poarta în suflet.
Crede-mă,nu sunt mama,dar eu am înțeles drama din sufletului maica-mii când a fost nevoită să facă așa ceva,deci nu-ți judeca mama in felul asta. Face sacrificii enorme sa te vadă om mare.
A fi părinte e cea mai grea misiune,nimeni nu te învață, dar cam astea sunt instinctele ei de apărare cumva, așa a văzut, așa face și ea.
Și frica e un factor cheie, dar în mare sunt traumele emoționale comuniste prin care aparențele erau mai importante decât familia în sine.
Bravo mamei tale, daca si mama ar fi la fel.dar ea nu vrea sa renunte la el, cu toate ca comportamentul lui e cum e, și sincer nu o pot intelege de ce.
Logica e lipsa unei minime educații și dependența financiară.
Alteori, sindromul Stockholm.
Sunt foarte multe de zis de spus de ce acele femeie acele mame accepta ne vrand Adevărat o asa viața lângă asa nenorociți
Cred că în relațiile de genul e vorba despre co-dependență.
Femeia abuzata e atât de obișnuită cu agresorul și comportamentul lui, încât acționează pe principiul "nici cu el dar nici fără el", neputând a se desprinde din relația toxica.
Altora, în special cele ignorante, le este teamă de ce va zice și va crede lumea, le e teamă de critică, să nu le arate cu degetul, gen: "Uite-o și pe aia singura cu un copil! N-am fost în stare să-și țină soțul langa ea".
Din prostie si comoditate!
Nici o femeie sanatoasa la cap nu ar sta cu un sot abuziv care o loveste, supunandu-si copii la abuz verbal si certuri permanente, femeia complaacndu-se in situatia aia din comditate sau pura prostie.
Eu știu pentru că am simțit asta pe pielea mea și da, de când maica mea a divorțat și s-a recăsătorit... efectiv sunt alt om ...adică clar lucrurile s-au schimbat în bine.
Probabil în cazul vostru, mama ta nu dispune de suficiente resurse, dar daca o face, ar fi o soluție să-i propui asta...pt că s-ar putea să fie prea târziu când va decide ea asta.
Sunt femei ce iubesc acel om chiar dacă le e greu sa recunoască. Sunt femei ce deși știu ca nu e normal sa fie agresate pur și simplu își iubesc agresorul, sunt îndrăgostite de el pentru ca ori se învinuiesc pe ele crezând ca merita un asemenea comportament.Ori spera la ceva mai bine, pentru ca la început poate nu a fost asa nici el.
Pe urma mai apare și lipsa unei educații ok, în care ești învățat sa nu alegi un om de genul și sa nu stai cu el.Pe urma problemele financiare, având copil mic și poate ne putând sa muncească, sau având un salariu mic din care nu ar putea sa întrețină o chirie, un copil/doi și și pe ea.Si am mai auzit femei ce chiar au spus "ma tem ca fără tatăl voastru nu v-as putea stapanii". Adică fără o autoritate masculina.
Nu e corect, nu e ok, e de munca la astfel de gândire dar nu ai ce sa faci.Mai sunt cazuri.
Doar o femeie proasta sau puturoasa va sta cu un barbat abuziv, complancandu-se sa fie batura.
Este decizia lor 100% daca accepta sau nu sa fie abuzata verbal sau fizic!
O femeie destepata nu va sta nicioata cu un asemenea barbat si sub nici o forma nu-si va creste copii in acel mediu toxic, fiindca le distruge viata.
angelsforever întreabă: