Intotdeauna vor exista diferente intre frati,mai ales ca sunteti sora si frate.
Tatal vostru, dupa cum ai spus si tu e normal sa aiba o legatura mai stransa cu el fiindca e baiat, la fel cum si tu ar trebui sa ai cu mama ta(banuiesc, nu stiu ca sunt baiat si am frate).
Despre cei care spui ca il lauda gandeste-te ca poate e si varsta un factor, mai ales la 18 ani cand teoretic devi adult si poate pe tine te privesc cum spui tu pentru ca esti mai mica de varsta.
Important nu e cum te privesc ceilalti ci relatia in sine cu familia ta(mama, tata, frate) ca aia conteaza cel mai mult.
Parerea mea e ca atitudinea pe care ar trebui sa o ai e sa fii putin indiferenta atunci cand te simti exclusa, adica sa nu cauti sa fii tu in centrul atentiei sau ceva de genul asta.
Tu trebuie sa fii tu, lasa-i pe ceilalti sa creada ce vor.Deci cu familia ta sa ai o legatura stransa, pentru ca oricum ti s-ar parea in anumite momente ei sunt cei care te iubesc cel mai mult si te protejeaza.Parerea celorlalti e fix 0.
Du-te la scoala, invata, ocupa-ti timpul liber cu hobbyuri si vei vedea ca oamenii vor incepe sa remarce daca ai o personalitate de laudat.
Nu astepta nimic de la nimeni, asta e o greseala pe care toti o facem cand suntem mici si unii chiar si mai tarziu.
Sa ai asteptari de la ceilalti e o greseala foarte mare.
Sa fii considerata oaia neagrea inseamna ca lumea sa te vorbeasca de rau. Te vorbeste lumea de rau sau e faptul ca te simti lasata pe afara si te roade asta?
Inca ceva. Cu cat cresti, or sa se schimbe cei din jurul tau. Ma refer la tatal tau aici. Esti mica si genul tau e plin de sensibiloase. Fratelui tau poate sa ii zica in gluma *grasule" sau orice alta gluma mai tembela pe cand tie trebuie sa stea sa fie atent cum vorbeste. Sunt multi care fac asta.
N-ai zis daca e mai mare sau mai mic.
Probabil in capu tau stii, da cand scrii, altul nu stie ce-ai vrut sa zici.
Poate intr-adevar e mai cuminte el decat tine.
Ai facut ceva prostii recent, in ultimii ani?
Sunt anumite etape ale vietii, si daca el e mai mic ca tine (presupun, ca nu ai scris)
atunci el are nevoie de mai multa atentie, ca sa se develope, Tu deja esti adolescenta, el are nevoie de atentie un pic mai mult.
Ai vazut un copil cand se naste, nu stie nimic,
Tu trebuie sa il inveti, ca parinte, sa vorbeasca, invata de la tine, si cel mai mult cu puterea exemplului.
Ieri dadeam cu matura prin bucatarie, si a venit fi-miu de un an jumate, mi-a luat matura din mana, ca sa dea si el.
Daca nu ma vedea nu stia el.
Copii mai mici, invata continuu.
Probabil ca tu deja stii ce trebuie sa stii, si tatal tau are incredere in tine si in ceea ce faci tu.
Si isi acorda atentia poate 30% la tine si 70% lui.
Pentru ca el e mai mic, si are nevoie de mai mult ajutor decat tine.
Nu trebuie sa o iei neaparat ca pe ceva rau, si sa fii geloasa.
Eu asa cred,
Ca tatal tau are incredere in tine ca esti o fata sau baiat ce esti, destul de responsabil sau responsabila pentru varsta ta, si considera ca fratitu acum e prioritate, sa aiba grija si de el.
Si parintii gresesc uneori!
Vorbeste cu mama ta si spune-i ce te necajeste, spune-i adevarul, asa cum ni la-i spus aici, noua.
Ea va vorbi cu tatal tau si sunt convinsa ca-si va schimba atitudinea fata de tine.
Uneori parintii nu stiu cum sa se comporte cu copii, pentru ca nimeni nu i-a invatat si pregatit pentru a fii parinti. Toti facem greseli, dar ne corectam cand copilul vine si ne spune, sau partenerul de viata.
Eu sunt convinsa ca, tatal tau te iubeste la fel de mult si pe tine, doar ca-l alinta pe fratior mai mult, pentru ca-i baiat si-i mandria lui de barbat, sa duca numele mai departe. Ori, poate tatal tau nu stie sa se comporte cu o fata, lasand-o in grija mamei, ca-i mai delicata si el nu stie chiar totul despre comportamentul si nevoile fetelor, asa cum stie o mama.
Nu te supara pe el, pentru ca nu stie cum sa-si arate dragostea si fata de tine. Ajuta-l sa inteleaga, vorbeste-i daca vrei, sau spune-i mamei.
Sincer, mă impresionează răspunsurile tale, chiar cred că ești înțelept și inteligent.
Respect.
Ține cont de sfaturile lui StrongHeart și stai liniștită, cred că e ceva normal că se întâmplă asta.
Așa este și în situația mea, și nu cred că este o coincidență.
Eu am 20 de ani, iar sora mea 24. Diferența este de 3 ani și 10 luni.
Niciodată nu am auzit să o laude rudele sau cineva pe ea, poate a lăudat-o cineva, dar nu am auzit eu, nu știu, dar, în schimb, pe mine mă lăuda mai mereu rudele " Ce mare ai crescut, ce frumos ești etc ".
Probabil le e rușine să te laude pe tine, sau li se pare normal să laude băiatul, chiar nu știu.
Nu cred că ai nevoie de laudele cuiva ca să te simți bine.
Asta se întâmplă când părinții fac diferențe între copii.
Spune-i mamei tale că te deranjează această situație.
Din câte pot doar să deduc, el e mai mic și întotdeauna lumea ori îl "pupă-n fund" pe cel mai mic, ori îl dau exemplu pe cel mai mare. În cazul tău, se pare că e prima variantă. Lumea știe că tu ești mai mare și te descurci, dar el are nevoie de mai multă motivație. Sau poate fi și vina ta: poate te-ai izolat de familia ta fără să-ți dai seama. Dacă vezi că ei nu intră în contact cu tine, intră tu în contact cu ei. Succes în a-ți rezolva problemele cu familia!
Draga mea cum sa iti spun eu tie fara sa te sperii dar se spune ca fiecare moment al vietii fiecare traire, fiecare frustrare, dezamagire, suferinta, greseala ne-a fost scrisa de Dumnezeu asa si cu viata ta. Mai citeste inca o data ceea ce ai scris in postarea ta si ai sa iti dai seama imediat cum e viata ta in momentul asta s-au cum a fost inca din ziua in care te-ai nascut si pana in acest moment eu chiar cred ca asa ti-a fost scris bine pana in acest moment.
Tu incearca sa te comporti frumos ca o sora mai mare ce esti tu ok. Cat despre ceea ce ai spus tu cu privire la "Ideea e ca de fiecare data cand mergem cu totii undeva si ne intalnim cu cineva, tata il lauda pe fratele meu si spune cat e de frumos si de cuminte e, de parca eu nici nu sunt acolo." nu e chiar asa chiar daca il lauda si ii ofera mai multa atentie este pentru ca el e mai mic si taicatu stie ca tu find mai mare si ca esti FATA (fetele se maturizeaza mai repede decat baietii) te lasa oarecum in pace ca sa realizezi chiar tu ce inseamna sa ai un frate mai mic si mai important iubirea fata de copilul tau. Si ar mai fi o varianta poate ca taicatu te-a lasat asa de-o parte sa te simti invizibila sa realizezi ce inseamna sa nu existi cu adevarat in ochii unei persoane s-au probabil cand se uita la tine isi aduce aminte de maicata si probabil stie ce fel de specimen e maicata si cand se uita la tine o vede pe ea poate de aceea te considera oaia neagra.
O intrebare: tu esti fata s-au baiat? intreb asta pentru ca sunt pe site-ul asta baieti si fete care si-au scris numele de utilizator altfel/codat cum e al tau X3RO si nu imi dau sema daca esti fata s-au baiat, de aceea te intreb.
Iti spun o chestie acum nu pentru ca sa te încurajeze ci pentru simplul fapt ca asa cred.
În general cel mai lăudat si bibilit, cel căruia i se poartă mai mult de grija este cel mai slab și neajutorat. Poate ca părinții tăi te considera mai puternică si mai matură incat nu trebuie să fi împinsă de la spate cu complimente si laude.E drept ca nu e corect si ca ai si tu nevoie de partea ta de atenție dar gândește-te cum ti-am spus eu si intreaba si pe ai tăi si vei afla acelaș raspuns.
In intrebarea am scris cuvinte la feminin ca "lasata" sau "considerata", deci sunt fata
Ok, probabil nu am fost eu atent cand am citit si nu mi-am dat seama pe moment oricum ce mai conteaza mersi ca mi-ai raspuns ca sa stiu.