| Mara6392 a întrebat:

De la 18 ani, este ok dacă părinții au acces la contul vostru bancar? Gen că pot vedea de unde ați cumpărat? Întreb că mama vrea să aibă acces la contul meu bancar și să vadă fiecare tranzacție pe care o fac cu cardul și mie nu îmi prea place chestia asta

23 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu conteaza ca ai 18 ani, parintii tai au dreptul sa te controleze toata viata si daca ai avea 50 de ani, tu pentru ei vei ramane copilul lor indiferent ce varsta ai, atit timp cît ei traiesc au acest drept sa te controleze sa nu cheltuiesti in prostie si aiurea niste bani care vin greu si se duc usor pe prostii

| Hyperion7 a răspuns:

Nu cred că are acest drept.
Eu am avut card pentru burse și chestii și ai mei nu au avut acces la tranzacțiile mele.

| VoidEternal a răspuns:

Daca banii vin de la ei... da.

| Mara6392 explică (pentru CristiDinBucuresti):

La 50 de ani cred că ești deja un om matur și nu ar trebui sa te mai controleze părinții? și la 50 de ani eu o să îmi fac banii și o să stau le banii mei, nu ei o să îmi facă banii și nici nu o să mai stau pe banii lor.

| Mara6392 explică (pentru VoidEternal):

Nu vin de la ei. Ce bani am eu pe cont e de la bursa de merit și atât

| VoidEternal a răspuns (pentru Mara6392):

Well, in cazul asta... cam nu.

Btw, banii sunt, nu banii e.

Anyway bafta in a-i convinge pe ai tai să-ți lase contul in pace.

| sweetys a răspuns:

Probail are fricile ei si e ingrijorata. Nu vad care ar fi problema, daca nu ai ceva de ascuna. Mai ales daca banii vin de la ei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă banii sunt ai lor da
Dacă banii sunt munciți de tine, nu.

| DeMicUnCălător a răspuns:

DA. Atăt timp căt stai sub acoperișul părinților.
Cănd ai casa și masa ta. NU

| Mosotti a răspuns:

Dupa 18 ani nu mai are nimeni dreptul sa vada contul tau. Vrea degeaba, doar daca ea iti da banii, si sa zica ca daca nu o lasi sa vada, nu iti mai da bani.

Dar daca is banii tai nu mai ai treaba.
Depinde in ce caz esti.

Daca iti da ea bani, e si normal sa vada ce faci tu.

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

"Dacă banii sunt ai lor da."

In momentul cand ai dat banii cuiva, nu mai sunt ai tai.
Deci indiferent de situatie, nu ar trebui sa-si bage nasul.

| Holiday a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

"DA. Atăt timp căt stai sub acoperișul părinților."

De unde ti-a veit ideea asta traznita?

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Holiday):

Vrei libertate, independență absolută și intimitate.
Dobăndește-o! Cumpără-ți casa ta și plătește toate cheltuielile cu care vine.
Așa am facut și eu și ii multumesc Mamei mele.

| Holiday a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Se fac toate la vremea lor. Nu inseamna ca parintii trebuie sa fie nesimtiti si sa nu ti le ofere, chiar daca stai inca in casa lor. Doar parintii absolut cretini au pretentii de genul asta total imbecil.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ea o sa aiba acces doar daca ii dai tu voie. Poti oricand sa iti inchizi contul sau sa-ti faci altul dar problema nu e dpdv legal ci e strict cu mama ta. Daca ea vrea si tu nu vrei atunci o sa se supere si probabil nu o sa-ti mai dea bani deci tu o sa fii ala care o sa cedezi. Nu e ca si cand se poate duce ea la banca sa le ceara la aia datele contului tau ca o iau imediat la trei pazeste

| Peli75 a răspuns:

Salut, depinde. Eu acum vorbesc ce mi-se pare mie normal. Păi, eu am card, ai mei nu au acces la tranzacții. Aici depinde, ai 18 ani și poate stai în casa lor încă. Tu poate încă ești elev și primești burse, poate tu atunci când îți intră bursa scoți bani din bancomat și ai plecat și dai pe prostii. Atunci mi-se pare mie normal ca părinți tăi să aibă acces la tranzacții, dacă tu dai banii pe prostii, până la urmă e spre binele tău. Dacă tu nu dau banii pe prostii, atunci înseamnă că nu au încredere în tine, încearcă să le câștigi încrederea că tu nu faci prostii cu bani.

| relian a răspuns:

Nu ai spus de unde ai bani in contul ala. Banui ca banii is pusi acolo de aprintii tai, asa ca de aia vor sa vada ce cumperi cu ei, e ceva normal.
Daca tie nu ti se pare normal, atunci mergi la muinca, fa tu banii tai, apoi nu lasi pe nimeni sa te ia la rost cum ii cheltui.

Bineinteles, daca continui sa stai cu parintii si nu cotizezi cu absolut nimic acolo la casa, atunci la fel s-ar putea lua de viata ta laughing asa ca baga si tu ceva acolo la intretinere din cand in cand, parintii ov raprecia asta.

Spui banii is din bursa, dar tu esti la scoala, parintii te intretin, stai la ei, asa ca eu zic ca au tot dreptul sa te controleze.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Holiday):

Eu am doi copii mari. Ambi primesc ce vor și nu-i intreb niciodata ce fac cu banii.
Insă nu consider că Părinții care procedează diferit sunt imbecili sau duși cu capul. E Casa lor e dreptul lor.
Celor care nu le convine, n-au decăt să se mute și să-și fac singuri regulile.

| dullcat a răspuns:

Daca esti imputernicita la conturile lor, da, au dreptul.

regis
| regis a răspuns:

Este ok, dar nu este obligatoriu.
Controlul mamei e firesc, cat timp banii vin de la ea. Cand vei avea propriul venit, nu mai e deloc firesc sa iti vada tranzactiile.

| Freya1 a răspuns:

Acum depinde. Daca bani sunt de la ei, iar tu nu ești încă independent probabil ca ar vrea sa știe ce faci cu bani lor, unde ii cheltui și pe ce mai ales ca în ziua de azi e plin de alcoolisti si drogați.

| Miruna333 a răspuns:

Nu are acest drept

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.