| jddjjdjs a întrebat:

De un an am inceput sa ies la intalniri cu baieti.
La inceput nu m-am gandit nicio clipa la partea materiala. Nu imi păsa. Dar recent am iesit cu un tip care are o situatie mai buna si mi-a placut nonsalanta lui, ca sa zic asa. A fost diferit. Toti ceilalti erau cu situatii modeste si cand venea nota de plata ma studiau, analizau, ranjeau vicleni si alte faze aiurea, ma simteam ca un experiment sau la un test suprem al personalitatii mele cand eu mereu m-am oferit sa imi platesc consumatia. Toti m-au facut sa ma simt jignita si scarbita pana la el.
Acum chiar ma infurie ca aia au impresia ca o fata materialista le-ar da o sansa... sa profite de un suc, ca altceva nu au ce sincer si fara rautate. Imi e rusine ca am iesit cu ei.
Acum am un conflict interior ca pe deoparte inca nu imi pasa asa mult de bani, adica nu as vrea sa aiba bani ca sa mi-i dea mie ca eu vreau sa muncesc, dar numai vreau sa ma simt ca o hoata pentru ca am baut un suc, pentru ca asa se purtau unii cand venea nota, cu niste ranjete si observatii de parca am fost prinsa cu ceva.
A inceput sa ma lase rece discutia cu un tip cand imi zice ca are loc de munca prost si inainte nu eram asa.
Deci nu stiu daca e bine sa imi pese de bani sau nu e bine. Voua va pasa?

12 răspunsuri:
| Sekim a răspuns:

Din ce citesc și ce inteleg eu, ceea ce ai experimentat tu nu are legătură cu situația financiară a unui bărbat. Exista 2 categorii de oameni : buni și răi. Tu ai ieșit la întâlniri cu oameni "răi", oameni cu o inteligență și un caracter deloc interesante, pe scurt, average om. Deși ai ieșit cu ei, se pare că nu ai înțeles ce se întâmpla de fapt din cauza unor gânduri fara scop din capul tau. Ești atât de prinsa în gândurile tale despre faptul că te interesează sau nu starea financiară a cuiva, încât nu vezi rautatea unui om și îl judeci după starea financiară. Poți să ieși cu un om sarac și să se comporte frumos, dar poți si sa ieși cu un om bogat care se comporta urat. In orice caz, nu te baza doar pe prima impresie și pe faptul că îți plătește nota, nu exista oameni 100% corecti, fiecare are interesele lui.

| jddjjdjs explică (pentru Sekim):

Nu am iesit cu niciun om sarac care sa se comporte frumos, asta e problema.

| Sekim a răspuns (pentru jddjjdjs):

Ai fi surprinsă să afli că e greu sa găsești oameni buni in general. Faptul că ieși la întâlniri cu mai mulți oameni și doar unul te a impresionat confirma asta. Nu îi judecă după starea financiară pentru ca vei realiza în final că nu ajuta cu nimic. Nu o sa îți găsești un partener ușor. E greu sa găsești prieteni adevărați acum, de parteneri nici nu mai zic. Mult noroc.

| Freya1 a răspuns:

Ti-ai format o percepție greșită.

Când vrei sa iti faci o relatie, mai ales una serioasa da, trebuie sa alegi un om ce e stabil financiar.Stabil financiar nu înseamnă bogat sau sărac ci independent, muncitor ce si-a creat o siguranță. Adica e sigur când iese cu tine la un suc, ca pe lângă aia 10 lei pe care ii da el pentru sucul lui mai are 10 și pentru a-l tău.Deci sa ai 20 de lei n buzunar la un bar, sau chiar 200 nu înseamnă să fi bogat.
Cum de altfel nu înseamnă să fi bogat dacă te oferi sa ii plătești fetei consumația.Se numește bun simt. Daca accepta bine dacă nu iară bine, dar tu trebuie sa te imbi cum ar veni (părerea mea).
Asa ca eu cred ca aia 2/3 ca nu cred ca au fost neapărat mai mulți cu, care ai ieșit au fost mai mult prost crescuți decât cu sau fără bani.Asa ca ar trebui sa fi mai atenta la comportamentul lor decât la buzunar.
Pentru ca un băiat fără bani dar bun, dacă știe ca nu își permite o masa in oraș găsește oportunitatea de a te scoate în parc, de a lua o pizza congelata și a te chemat la el la film sau orce nu costa mult și te poate face sa te simți bine.
Unu meltean, se va gândi mereu sa se de-a în grande și dacă poate și pe bani tai de ce nu.

| anonim3247 a răspuns:

Așteaptă să mai crești și o să cunoști și altfel de bărbați

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Depinde și câți ani aveți, dar dacă visezi să faci ceva în viață cu omul ăla, da, ar trebui să-ți pese, nu să fie bogat, dar să aibă un loc de muncă decent pentru că asta arată și alte lucruri despre el: că e ambițios, că e muncitor, că e realist și l-a dus capul să se poziționeze pe piața muncii etc.

Nu lua pe cineva pentru potențialul lui, majoritatea oamenilor nu și-l ating niciodată.

| Alex00615 a răspuns:

Din cate inteleg aici, ai avut ghinion cu persoane rele si egoiste. Nu trebuie sa te simti ca o hoata, din moment ce cineva iti zice ca iti plateste ceva si dupa face figuri, e nesimtire pura si in cazul asta acei barbatii sunt prosti. Atata vreme cat nu storci pe cineva bani plimbandu-l prin mall-uri sa iti ia haine si bijuterii nu esti materialista deloc si cu atat mai putin hoata

| 199onur7 a răspuns:

rolling on the floor)))) rolling on the floor))) vai de capul meu Doamneeeeee

| dullcat a răspuns:

Buna.Din ce am citit tind sa cred ca acele persoane erau frustrate ca au platit mereu consumatia, altfel nu ti-ar fi reprosat nimic si nici nu te-ar fi facut sa te simti ca o hoata, cand ai dat de inteles ca vrei sa platesti tu partea ta din nota de plata.Ai incredere ca vei da peste cine doresti tu, dar sfatul meu e sa nu cauti unul cu bani, ci cu o situatie materiala apropiata.

| VoidEternal a răspuns (pentru dullcat):

Foarte bine spus. Situație materială apropiata.

| VoidEternal a răspuns:

Oricum, tu ai 17 18 ani. La vârsta ta, e normal ca persoanele cu care ieși, (presupunând că ieși cu persoane de vârsta apropiata) sa nu aibă bani. Iar dacă au, au pentru că părinții lor au, deci meritul lor e zero. "Nonșalanța" de care vorbești e tipică celor de bani gata care au avut mereu tot ce au dorit, ÎNAINTE, să muncească pentru banii aia.

Trebuie sa ai grijă, e ușor să te obișnuiești cu "luxul", faptul că ti-a plăcut așa de tare această întâlnire ar trebui să te pună pe gânduri, poate fi primul pas către materialism.

| Sas a răspuns:

Eu zic sa te intereseze de felul cum te tratează și cum se comporta.Și eu sunt singur poate vrei sa ne cunoaștem.