| adriana1991 a întrebat:

De unii cred că o persoana necăsătorita ori fără copii nu ar fi așa amabilă și înțelegătoare ca o persoană cu familie?

11 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Din aroganta. Din prostie. Mai sunt unele femei care cred ca le baga barbatul inteligenta cu sula.

| RAY a răspuns:

Depinde de varsta ta user adriana1991

| MountainRiver a răspuns:

Really?!
Eu zic că uneori lumea judecă tocmai invers, dar tot din același motiv pentru care ar judeca și aici. Adică răutatea lor.

Însă eu, uite, spre exemplu am întâlnit persoane căsătorite, care doar pentru ca nu mă suportau sau erau invidioase pe mine că nu am nici copii și am timp prea mult la dispoziție de a face pe bunul samaritean, susțineau "Aaa, dă și aia că n-are ce face, că de, dacă ar avea ca mine copii și soț, nu și-ar mai vedea capul de treabă."

Deci uite și opusul. Orice e posibil în lumea asta. Am întâlnit de toate felurile. Nu mă mai surprinde nimic.

| MountainRiver a răspuns:

Si ca să-ți răspund printr-o teorie totuși.
Ideea înmagazinată, acolo, undeva, în mentalul colectiv e ideea de empatie. Că de, o dată ce ai copii ai mai multă empatie, răbdare, devii mai drăgăstos. Dar asta e doar teorie psihologică și atât.
Realitatea mi-a arătat (și știu ce spun, că lucrez tocmai cu copii și părinților lor) că oamenii cu copii sunt de multe ori mult mai răi decât oamenii fără copii. O dată pentru că sunt frustrați pentru că ei nu mai au timp liber, nu și mai permit să-și facă toate poftele, că de trebuie să dea copiilor lor și la polul opus devin defensivi cu tot ce ar fi la adresa copilului lor. Adică e dacă vrei și un pradox la oamenii ăștia intitulați părinți.
O dată sunt frustrați pe situația lor și parcă sunt zile în care și -ar dori să scape de copiii ăia și pentru că nu pot își varsă nervii pe alții (exemplele cele mai concrete aici, sunt oamenii aia ursuzi, care au o odraslă în casă, dar când aud niște copii sau tineri că se joacă în fața geamului lor, jbang cu opresalii după ei, iar asta nu am priceput-o niciodată, de ce oamenii care au copii acasă sunt supărați de gălăgia altor copii le bloc) iar paradoxal la tot ce am spus mai sus, e că dacă spre exemplu un alt copil îi bate odrasla sau învățătorul îi oferă un feed back negativ la school sau un vecin zice ceva de odrasla lui, e în stare să iasă la bătaie pentru copilul lui. Asta nu o să pricep niciodată. Dar e ok, m-am învățat cu toate aceste anomalii ale vieții. Poate era prea plictisitoare viața dacă nu existau atâtea contradicții în lumea asta.

| gabicoo a răspuns:

De proști.

| Kufu95 a răspuns:

Este doar un stereotip.

| MateoXXL a răspuns:

Experiențele de viață, cum ar fi creșterea copiilor, contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale. Persoanele căsătorite sau cu copii pot fi percepute ca fiind mai responsabile și mai dedicate. hmm...Acestea sunt în mare parte mituri bazate pe stereotipuri sociale, nu adevăruri absolute. Ideea că persoanele cu familie ar fi mai amabile sau înțelegătoare este un mit. Fiecare persoană este unică și nu poate fi judecată doar pe baza acestui criteriu.

| KovacsB a răspuns:

Depinde cu cine trebuie sa fii amabila si intelegatoare.Cu clientii, cu sotul, cu socri, cu vecinii.Ca daca este vorba despre copii, este cu totul alta poveste, si nu iti ajung anii de viata ca sa inveti sa te porti corect cu ei.

| ioana748 a răspuns:

Unii cred multe, dar nu are importanță.

| Miruna333 a răspuns:

Fix aia cu familii cred acest lucru. Pentru ca se cred mai presus de cei,, nerealizati''.
Ei verbalizeaza acest lucru, acesta parere, doar pentru a isi impune,, superioritatea'' in capul lor.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu stiu de unde ai scos perla asta.
Avand in vedere lipsa de buna crestere pe care o vedem la unele odrasle, chiar nu e cazul sa facem astfel de generalizari.

Da, teoretic, a avea familie inseamna a fi responsabil si intelegator, a avea copii inseamna a fi empatic, intelegator si o suma de alte calitati pe care un parinte trebuie sa si le dezvolte.
Dar nu e general valabil.

Întrebări similare