Ai 18 ani?
OK. De ce nu te angajezi și să te muți în chirie, să vezi ce bine e să fii "liberă"?
Vorbeste cu ei si explica le ca situatia te depaseste si vrei sa iesi si tu cu prietenii etc si ca pun prea multa presiune si mj mai suporti
Așa sunt și ai mei, stai liniștită. Sfaturi nu prea ai ce să primești pentru că oricum comunicarea cu ei cred că e în zadar. Încearcă să vezi partea bună, că pe viitor o să-ți prindă bine această muncă. N-ai decât să înveți ca să intri la o facultate în alt oraș și ai să guști atunci libertatea.
Daca stau 5 minute sa ma reinvii urla la mine. Crede'ma ca nu mai pot, in ritmul asta ajung la nebuni!
"...nu mai bine mergeam si eu acolo, ca macar primeam ceva de buzunar?"
Tot cam acolo ajungeai. Că degeaba ai ceva bani în buzunar şi nu ai timp să te distrezi. Munceşti la servici şi când te întorci acasă, te pui pe lucru, că între timp nu ţi-a făcut nimeni treburile prin casă. Şi uite aşa, a doua zi iar la servici şi iar la treburile de acasă. Distracţie? Când? Cum?
N-ai putea să mergi să stai la niște rude ceva, măcar până începe școala?
Le'am spus dar eu vorbesc eu aud! Stai ca se mai si victimizeaza tot ei, pe mine or aruncat intotdeauna vina
As fi vrut sa merg la matusa'mea dar si aia ii cu casa in constructii inca. Oricum am planuit ca o sa merg luna asta.
Dar pana sa ma mut stau in casa lor. Si nu prea am unde, ca stau intr'un oras mai mic in care nu e cine stie ce.
Ce optimist esti
"noi" aia care ne vom permite acei roboti. Degeaba vor aparea robotii daca nu ti-i permiti. Tehnologia tot avanseaza, dar nu si puterea de cumparare a tututor oamenilor.
Cel putin stim cine nu si-i va permite. Primi-s aia care se plang mereu de munca si nu-si asuma eforturile pe care trebuie sa le faca pentru ca sa castige confortul de care spui.
Termina scoala, ia-ti un job si eventual cauta-ti o chirie. Asta inseamna sa-i mai suporti o perioada pana gasesti de munca, pana gasesti chirie, nu se rezolva pe azi, pe maine.
"stau toata ziua de sclavagesc la curul lu' ai mei... dati niste sfaturi"
18 ani zici? mergi la facultate și pa!
De unde banii de chirie?
Mai întâi te angajezi si apoi iti cauti chirie, de acolo banii.
Intra pe ejobs sau bestjobs si selectez orașul, unde ti cauți job.
Ok, deci nu vrei sa te muti momentan sau sa muncesti (lasa scuzele ca daca voiai erai angajata deja, am prieteni care lucreaza de la 16 ani si nu au lucrat numai in orasul natal, au mai plecat...vara la mare, dupa 18 ani si in alte tari). Cand chiar "arde" se gasesc solutii. Se pare ca la tine e mai confortabila situatia de acasa (ma indoiesc ca ai chiar atata munca de facut pe cat te plangi oricum) decat munca reala cu program de 8h.
Cum ai zis: pana sa te muti stai in casa lor, unde nu ti se cer bani de cazare, masa, interinere, banuiesc ca hainele tot ei ti le cumpara. Poti considera ca muncesti pentru asta daca te consoleaza cu ceva.
Una ca nu are de unde sa o ia, se da cu reteta, a doua la mana nu stim cum este tacsu si cand nu bea!
Si medicu intreaba pentru ce sa ia, si daca zice "sa-i bag tatalui in vin", e clar.
Si nu Naloxona ci Naltrexona.
Naloxona e acelasi lucru doar ca are timp de injumatatire foarte mic, aia se pune in Suboxona (se da pentru sevrajul de heroina) ca nu cumva sa abuzezi, daca ti-o injectezi intra naloxona in actiune si blocheaza efectul buprenorphinei care e opioid, adica Suboxona are si bupe si naloxone.
Naltrexona e aia cu timp mai mare de injumatatire si deci se da pentru alcoolici si pentru drogati, se dadea cam una de 50 mg/zi, uneori doza e mai mare.
Dar daca are naltrexona, sa o foloseasca, asta i-am zis si eu in alt post.