| MaryMaria333 a întrebat:

Deci da'o in potop de treaba! In loc sa imi petrec si eu adolescenta frumos, sa ies cu ceva prieteni, sa simt ca imi traiesc viata, de unde, ca stau toata ziua de sclavagesc la curul lu' ai mei. Doamne, ce n-as da sa fiu si eu libertina ca restul... Cum deschid ochii numai lucru si lucru, abia de mai apuc sa mananc ceva. Inteleg ca unii merg la servici, dar aia is platiti. Hai sa o luam logic, nu mai bine mergeam si eu acolo, ca macar primeam ceva de buzunar? Fac cu nervii numai cand imi termin obosita treaba, la care apare unul-altul sa imi puna alte 100 de lucruri in carca. Stres continuu. Daca as fi platita ar merge, dar asa numai imi pierd vremea fara sa ma aleg cu ceva. Ei cred ca la 18 ani is din fier, ca pot sa mut muntii. Ey nu chiar! Va rog sa imi dati niste sfaturi, ca nu se mai poate.

54 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Caută de lucru și mută=te în chirie dacă nu ești mulțumit.

| MaryMaria333 explică (pentru ania):

Nu acum. Am o scoala de terminat.

| sabin89 a răspuns:

"...nu mai bine mergeam si eu acolo, ca macar primeam ceva de buzunar?"
Tot cam acolo ajungeai. Că degeaba ai ceva bani în buzunar şi nu ai timp să te distrezi. Munceşti la servici şi când te întorci acasă, te pui pe lucru, că între timp nu ţi-a făcut nimeni treburile prin casă. Şi uite aşa, a doua zi iar la servici şi iar la treburile de acasă. Distracţie? Când? Cum?

| laSoledad a răspuns (pentru sabin89):

Ee, vezi ce grea-i viata? laughing

| sabin89 a răspuns (pentru laSoledad):

Nădăjduim însă că pe măsură ce va mai progesa tehnologia, vor apărea roboţii, care vor face toate treburile, iar noi vom sta ăn fotoliu.

| laSoledad a răspuns (pentru sabin89):

Ce optimist esti laughing

"noi" aia care ne vom permite acei roboti. Degeaba vor aparea robotii daca nu ti-i permiti. Tehnologia tot avanseaza, dar nu si puterea de cumparare a tututor oamenilor.

Cel putin stim cine nu si-i va permite. Primi-s aia care se plang mereu de munca si nu-si asuma eforturile pe care trebuie sa le faca pentru ca sa castige confortul de care spui.

| MaryMaria333 explică (pentru sabin89):

Aia ar merge daca as locui singura dar mai ii si bunicamea si parintii. De ce nu fac ei nu inteleg...

| sierra1 a răspuns:

"stau toata ziua de sclavagesc la curul lu' ai mei... dati niste sfaturi"

18 ani zici? mergi la facultate și pa!

| MaryMaria333 explică (pentru sierra1):

Mai am 1 an de scoala ca vin a 12a

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te prefaci că ești bolnavă. Iar la 18 ani, adolescența s-a cam dus.
Dar tot e bine, că îți dă de mâncare.

| mihai69 a răspuns:

Ai 18 ani?
OK. De ce nu te angajezi și să te muți în chirie, să vezi ce bine e să fii "liberă"?

| MaryMaria333 explică (pentru mihai69):

De unde bani de chirie?

| AnastasiaSt a răspuns (pentru MaryMaria333):

De unde banii de chirie?
Mai întâi te angajezi si apoi iti cauti chirie, de acolo banii.
Intra pe ejobs sau bestjobs si selectez orașul, unde ti cauți job.

| mihai69 a răspuns (pentru MaryMaria333):

Din salariu, desigur!

| Drimmero a răspuns:

Termina scoala, ia-ti un job si eventual cauta-ti o chirie. Asta inseamna sa-i mai suporti o perioada pana gasesti de munca, pana gasesti chirie, nu se rezolva pe azi, pe maine.

| Celcestietot a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci, decat sa incerci o schimbare.

| Sn4k3 a răspuns:

Ayaye

| MaryMaria333 explică (pentru Sn4k3):

Hai si da-mi o mana de ajutor daca ayaye laughing

| cristimihailov a răspuns:

Nu mai stiu unde auzisem o chestie:

Doar rugina reuseste sa distruga fierul incet incet, nimic altceva.

La fel si pe om propriile ganduri.

| MaryMaria333 explică (pentru cristimihailov):

Si cum sa scap de ele?

| cristimihailov a răspuns (pentru MaryMaria333):

Din pacate nu le poti sterge deoarece fricile sunt amintirea intamplarilor care te-au marcat negativ in trecut.

Dar, le poti schimba.

| Nemessys a răspuns:

Acum cateva zile te plangeai de numarul imens de invitatii in oras pe care le primeai de la foarte multi tipi si ii refuzai, iar acum ce faci?

Sa stii ca nimeni nu te obliga sa faci ceea ce faci in prezent.

| gemeni6226 a răspuns:

Apoi de mine asa ceva este total strain.Nici parintii mei nu ma obligau sa lucru nimic in casa pana am terminat liceu nici eu nu mi-am obligat niciodata copiii sa-mi faca ceva in casa.Ma bucuram ca invata m-am bucurat ca au intrat si au terminat facultatea..Nu te pot ajuta cu nimic dar deloc nu este in regula cu ceea ce t-i se intampla.

| MaryMaria333 explică (pentru gemeni6226):

Sunt convinsa. Nu e deloc ok. Numai la casa sa nu stai, ca acolo e cel mai mult de lucru. La bloc e mult mai pe roze.
Si stati, ca ai mei vor sa mai si invat, sa fiu printre primii, nu numai sa fac munca "de jos". 0 logica la ei! Pai ori munca de'aia ori scoala!

| Panamax a răspuns:

Daca vrei, poti.

| AnastasiaK a răspuns:

Pai si cine te opreste sa te angajezi si sa te muti?

| MaryMaria333 explică (pentru AnastasiaK):

Dar pana sa ma mut stau in casa lor. Si nu prea am unde, ca stau intr'un oras mai mic in care nu e cine stie ce.

| AnastasiaK a răspuns (pentru MaryMaria333):

Ok, deci nu vrei sa te muti momentan sau sa muncesti (lasa scuzele ca daca voiai erai angajata deja, am prieteni care lucreaza de la 16 ani si nu au lucrat numai in orasul natal, au mai plecat...vara la mare, dupa 18 ani si in alte tari). Cand chiar "arde" se gasesc solutii. Se pare ca la tine e mai confortabila situatia de acasa (ma indoiesc ca ai chiar atata munca de facut pe cat te plangi oricum) decat munca reala cu program de 8h.

Cum ai zis: pana sa te muti stai in casa lor, unde nu ti se cer bani de cazare, masa, interinere, banuiesc ca hainele tot ei ti le cumpara. Poti considera ca muncesti pentru asta daca te consoleaza cu ceva.

| MaryMaria333 explică (pentru AnastasiaK):

Meh. Nu e chiar asa usor. Eu in vacanta mai plec la neamuri si nu prea stiu cum sta faza cu angajatul atunci... eventual cand incepe scl in weekend sa ma duc. Si daca imi era confortabila situatia de acas nu puneam intrebarea asta pe TPU

| laSoledad a răspuns:

Ce treburi ai de facut?

| MaryMaria333 explică (pentru laSoledad):

Diverse. Curat prin casa, spalat, la lemne pe afar etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pleaca de acasa, asta e singura rezolvare.

| MaryMaria333 explică (pentru anonim_4396):

Aia numai cand plec la faculta la oras pot

| Speranta12 a răspuns:

Da ce muncesti chiar asa acolo?

| MaryMaria333 explică (pentru Speranta12):

Faca mai gata toata treaba in locul lui toti.

| Clytia a răspuns:

Așa sunt și ai mei, stai liniștită. Sfaturi nu prea ai ce să primești pentru că oricum comunicarea cu ei cred că e în zadar. Încearcă să vezi partea bună, că pe viitor o să-ți prindă bine această muncă. N-ai decât să înveți ca să intri la o facultate în alt oraș și ai să guști atunci libertatea.

| MaryMaria333 explică (pentru Clytia):

Daca stau 5 minute sa ma reinvii urla la mine. Crede'ma ca nu mai pot, in ritmul asta ajung la nebuni!

| Clytia a răspuns (pentru MaryMaria333):

N-ai putea să mergi să stai la niște rude ceva, măcar până începe școala?

| MaryMaria333 explică (pentru Clytia):

As fi vrut sa merg la matusa'mea dar si aia ii cu casa in constructii inca. Oricum am planuit ca o sa merg luna asta.

| wj a răspuns:

Ti-as da niste sfaturi dar e greu din detaliile oferite.
Fa treburile prost sa nu te mai puna? laughing

| Pati2500c a răspuns:

Vorbeste cu ei si explica le ca situatia te depaseste si vrei sa iesi si tu cu prietenii etc si ca pun prea multa presiune si mj mai suporti

| MaryMaria333 explică (pentru Pati2500c):

Le'am spus dar eu vorbesc eu aud! Stai ca se mai si victimizeaza tot ei, pe mine or aruncat intotdeauna vina

| ViruseZ a răspuns:

Poti sa le spui lor ce nu iti convine.

| Mosotti a răspuns (pentru ViruseZ):

Nu functioneaza, le-a zis de mult dar nu are cu cine se intelege.

| ViruseZ a răspuns (pentru Mosotti):

Din cate am vazut in alte intrebari ale ei, rezolva cu naloxone.

Una ca nu are de unde sa o ia, se da cu reteta, a doua la mana nu stim cum este tacsu si cand nu bea!
Si medicu intreaba pentru ce sa ia, si daca zice "sa-i bag tatalui in vin", e clar.
Si nu Naloxona ci Naltrexona.
Naloxona e acelasi lucru doar ca are timp de injumatatire foarte mic, aia se pune in Suboxona (se da pentru sevrajul de heroina) ca nu cumva sa abuzezi, daca ti-o injectezi intra naloxona in actiune si blocheaza efectul buprenorphinei care e opioid, adica Suboxona are si bupe si naloxone.

Naltrexona e aia cu timp mai mare de injumatatire si deci se da pentru alcoolici si pentru drogati, se dadea cam una de 50 mg/zi, uneori doza e mai mare.
Dar daca are naltrexona, sa o foloseasca, asta i-am zis si eu in alt post.

| ViruseZ a răspuns (pentru Mosotti):

Scuze, greseala mea.

N-are nimic, si eu le incurcam la inceput.

| ViruseZ a răspuns:

Daca tot esti invata cu "munca multa" de duci la oras, iti iei servici si iti gusti aceasta "libertate".
Sunt multe persoane ce au mers la scoala si au avut si job in acelasi timp.

| Paul0007 a răspuns:

Gaseste fata mea un prost cu banii ca e strada plina, sau nu prea ''merge'' in cazul tau sad off cum e viata asta

| MaryMaria333 explică (pentru Paul0007):

Mie nu imi trebuie barbat numai pentru interes( in cazul asta banii) Nu fac parte din categoria materialistilor. Offf asa e viata dar e mai bine

| Paul0007 a răspuns (pentru MaryMaria333):

Ok apreciez