anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E normal sa nu imi mai pot iubi parintii dupa ce m-au lovit pe perioada cand am fost mic? Nici macar sa nu mai am incredere in ei. Dau funda.(acum sunt ok nu e nevoie sa va ingrijorati, sunt doar curios).

46 răspunsuri:
| nevermatch a răspuns:

Da.

| Ștefaniq a răspuns:

Da, e normal.

| Lukasssz a răspuns:

E f. okey.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este esențial ca, atunci când ești copil sa primești multă afecțiune, atentie, înțelegere, nu sa fi bătut, bătut din chestii nesemnificative, ai rămas cu o repulsie vizavi de părinții tăi; este perfect normal dacă tot ai fost în repetare rânduri bătut, înjosit în loc sa fi iubit de către ei în cel mai important moment al vieții tale. Sa ști ca problemele psihice, Traumele cum ar fi abuzurile verbale, fizice din copilărie se produc; în adolescenta se cristalizează și la maturitate reiese la suprafață toate problemele cauzate de factorii de mediu din copilărie, de cele mai multe ori astfel de probleme de natura psihica ii urmăresc toată viata pe acești indivizi.
Este o repulsie pe care o reprimi în acest moment, actele lor te au făcut sa ai o atitudine mai rece și disprețuitoare fata de dânșii într-un mod justificat.

| Nirvanaaa a răspuns:

Da, este normal.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu specifici clar in ce fel ai fost lovit cand ai fost mic. Cred ca aproape toti de aici ne-am luat bataie de la parinti, nu pentru ca ne urasc, ci pentru a ne invata o lectie sau pur si simplu pentru ca erau frustrati de ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| 1997onur a răspuns:

Absolut normal.

| Alex780 a răspuns (pentru Violleta2022):

Mama si tata au 3 copii, eu sunt singurul din familie care nu fumeaza, nu bea, e cel mai cuminte din clasa, cu doar o absenta si note decente, ce ma face obraznic? faptul ca vreau sa imi exprim parerile fara sa fiu jignit?

| Alex780 a răspuns (pentru Mirel4412):

Efectiv de fiecare data cand faceam o greseala, puteam sa scriu si o litera prost, ca imi luam mare palma

Pe langa asta, doar pentru ca pana acu nu am mentionat faptul ca m-au batut, nu inseamna ca nu au facut-o

Ce minciuni? da, intr-adevar fac prosti, nu unele grave, cea mai grava chestie pe care o pot face
e probabil sa iau o nota mica, dar cand ai parinti care efectiv te cearta cand "comentezi", si nu te lasa deloc sa iti exprimi partea a povestii, si mai rau te ameninta, nu ai ce sa le faci

Infine, iarta-ma pe mine pentru ca sunt un copil razgaiat care face numai prostii si nu are dreptul la exprimare, seara faina iti doresc.

Sa le spun parintilor punctul meu de vedere asupra situatiei nu e comentat, daca dau un argument valid intr-o cearta nu e comentat, eu unu niciodata nu le-am cerut un ban, calculatorul, telefonul, monitorul, tot ce am vrut, sunt cumparate de mine, spre exemplu chiar acum strang bani prin a ajuta vecini, plus ce primesc, pentru o componenta destul de scumpa care parintii mei clar nu o sa mi-o cumpere, cum ma poti numi razgaiat?

Stau treaz pentru ca eu, am un job part time de reparat si asamblat calculatoare la mine acasa, asta imi costa din timp

O sa "comentez" cat timp stiu ca parintii mei sunt total gresiti si stiu ca abereaza

Nici eu nu sunt un adept al aberatiilor, dar sunt un adept al argumentatiei, trebuie sa iti pui un semn de intrebare cand parintii mei au incercat sa ma contrazica cand era vorba de calculatoare, ei nefind in domeniu

Din astia 15 ani in care am stat cu ei, in fiecare cearta cand am avut un argument valid, niciodata nu au incercat sa argumenteze, stind ca am dreptate, au folosit populara replica cu "iar comentezi?"

Nu sunt angajat la o firma, eu sunt propriul meu sef, nu am un sef care imi da bani, omu vine la mine, eu ii fac acolo treaba, si eu raman cu banii pentru manopera, nu am un angajator

Totusi, daca esti curioasa, am un anunt pe olx, in care imi ofer serviciile de reparat si asamblat calculatoare, contra cost, sau mai sunt si stiut prin zona, nu sunt angajatul nimanui, nici nu am varsta legala

ABEREZI GRAV! repet inca odata, eu imi aleg clientii, ei nici macar nu intra in casa, pur si simplu cobor jos, iau calculatorul si il fac.