| Miranjacanela40 a întrebat:

Este cineva pe aici care se simte singur, neînțeles, frații mei sunt fiecare pentru el, niciodată nu mă sună și eu dacă îi sun să vorbim de multe ori nu îmi răspunde sau îmi răspunde și apoi îmi spune că sunt ocupați că mă sună ei înapoi și niciodată nu se întâmplă să mă sune nimeni. Prieteni au dispărut treptat și silențios. Eu sunt in concediu prenatal am un băiețel de 2 ani soția merge la muncă și eu stau cu copilul acasă. Ea este o persoană introvertită și nu este prea vorbăreață in schimb eu îmi doresc să vorbim seara când vine de la muncă ea își dorește să se bage la somn pentru că se simte obosită. Iar eu sunt practic un om singur căreia nu am la cine să apelez să comunice cu mine. Viața mea socială sa redus la zero de când am decis să îmi i-au eu prenatal in locul soție mele, pentru că sa ivit să mă operez la un picior și am îmbinat concediul medical lu ce-l prenatal. Dar vreau să spun că sunt zile in care singurătatea mă face să mă gândesc numai la prosti, mi-e gândul mereu că o să mor că nu o să fiu aproape de băiat, că soția mă înșeală, viața noastră de cuplu nu există. Eu mă ocup de copil și de casă și ea crede că nu este atât de greu fapt care mă face să mă simt neputincios și singur totodată. Ce pot să fac să nu mă mai simt atât de singur și dat la o parte de familie in special. Înainte să avem copil invitam pe toți la grătar și veneau cu drag, dar de când am băiatul nimeni nu mi-a mai călcat pragul pentru că toți au copiii mari și îi deranjează copilul meu. Ce să fac să nu mă mai simt singur și neînțeles.

Răspuns Câştigător
| Cinic a răspuns:

In primul rand trebuie sa realizezi un lucru pe care multi barbati nu vor sa il realizeze. Barbatul nu este facut sa fie " iubit" sau sa fie " fericit". Batbatul este facut sa fie util! Asa ca fa pe naiba in 10 si incearca sa iti pui relatia cu sotia pe picioare. Nu te da in spate de la nimic. Du-te la sex shop si cumpara draciile alea de vibratoare si chestii. Da-i limbi, palme peste fund, cumpara-ti suplimente din alea ca sa ti cat mai mult si fa ce nu ai facut niciodata. Seara cand vine acasa incerca sa nu mai fii sotul ei, ci prietenul ei, amicul ei. Trage-o de limba si intreab-o ce o doare si ascult-o. In al doilea rand, la problema cu socializarea cu alti barbati, te poti duce in parc cu copilul si baga-te in seama cu japca. Bossule, da fi-ta ce mananca?! Sau cum l-ai facut pe fitu' sa faca la olita, sau boss ai vazut dinamo-steaua?! Nenorocitii aia de arbitrii, bla, bla, bla. Te poti folosi de copil ca sa intalnesti alti tatici si sa iti faci noi cunostinte. In rest nu stiu ce sfat sa iti mai dau, pentru ca asa cum ti-am zis eu sunt un introvertit si un anti-social si un cinic declarat laughing si mosule, bea si tu 2-3 beri ca te face mai vese! Bafta si Doamne aju-ta!

10 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

Pai esti norocos ca ai un copil. Ti-ai facut datoria de barbat. Eu sunt introvertit, dar nu ca am anxietate sau vreo trauma sau alte rahaturi. Asa ma simt eu bine. Am prieteni si singuri si insurati cu familii si practic trag de mine sa mai iesim la o bere sau ceva. Mai ma duc cu ei la munte sau la mare sau uneori mai bem cateva beri, la mine acasa sau la ei. Am doar 3 prieteni si nu am nevoie de mai multi. Totusi daca tu simti nevoia de socializare, dupa ce mai creste copilul poti sa te bagi la ciclism, sala, voluntariat, fotbal etc. Stiu ca pentru barbati este foarte necesar sa aiba propriul " trib" este ceva in adn'ul nostru. Dar oricum din moment ce ai nevasta si copil, eu zic ca ai castigat. Bafta si spor la bere happy

| Miranjacanela40 explică (pentru Cinic):

Dar este dureros când vrei să vorbești cu cineva și nu ai cu cine să o faci, nu am pe nimeni macar să sun și să vorbesc la telefon din când în când mi-e greu. Singurătatea este dureroasă, soția mea este tăcută și nu vorbește, câteodată bem un vin împreună dar ne lipsește comunicarea ea lucrează la bancă vorbește cu clienții zilnic vine acasă și își dorește să stea în liniște pe mine liniștea asta mă doare și mă deranjează.

| Cinic a răspuns (pentru Miranjacanela40):

Incearca si tu sa o suprinzi intr-o dimineata. Pregateste-i un mic dejun dragut. Un vin rosu pe la pranz, un masaj, niste pupici din aia ca in liceu, un gadilat, ba chiar incearca sa te " prostesti " un pic. Intr-un fel o inteleg si eu pe nevasta-ta. Si pe mine ma dreneaza jobul, nu am chef de nimic cand ajung acasa. Inainte mai faceam sport, acum pl. Imi fac dus si dupa aia zac in pat. Totusi nu vreau sa te sperii dar daca tu si sotia ta nu mai aveti relatii intime absolut deloc, este cam dubios.

Noi suntem împreună de de la o vârstă fragedă, încă din generală am inceput relația. Ne-am mutat împreună pe perioada facultății pentru că suntem amândoi dintr-un orășel și am ales să facem facultatea in Cluj-Napoca ne-am căsătorit cu 10 ani in urmă ea mereu a fost tăcută este o femeie dulce, înțeleaptă relația mereu a fost minunată. Nu credeam că după ce avem un copil lucurile se vor schimba radical eu am avut grijă de copil ea a continuat cu serviciul de parcă nimic nu s-a întâmplat. Eu am rămas în casă, simt că m-am pierdut pe mine însumi. Eu vreau să mă întorc la serviciu dar încă nu am găsit bonă pentru băiat.

Pai inseamna ca nu este nimic in nregula. Este si femeia obosita, trebuie' sa o intelegi. Frumoasa poveste de dragoste. Sa iti ajute Dumnezeu.

Mulțumesc de asemenea, problema o am eu că ma mâncat paternitatea in casă cu copilul toată ziua prietenii m-au dat la o parte, familia la fel, eu mă simt singur ce sfat îmi dai să gestionez mai bine momentan sentimentul de singurătate până găsesc o femeie capabilă să îngrijească băiatul și să îmi recuperez viața am cabinetul închis de doi ani e timpul să mă pun pe treabă să îmi recuperez bani pierduți.

Ai reușit să mă bine dispui. Da o să încerc să pun in practica sfatul tău să vedem ce-o să iasă. Bine dragă cinic mulțumesc pentru timpul acordat, mă simt de parcă am avut o ședință la psiholog? succes.

Stai linistit frate ca toti barbatii au probleme. Spre exemplu eu am avut o gramada de gacici si tot singur sunt. Ba de toate! Grase, slabe, destepte, naive. Am avut si aventuri cu femei maritate. Eu nu am bani si nici frumos nu sunt. Dar ma jur ca la un moment dat m-am incurcat cu o tipa din aia de ziceai ca este Instagram model. Mosule ziceai ca este nevasta-mea. Ea era mariata si tot ea ma f#%tea la cap ca de ce nu o sun sau se paranoiza ca o insel laughing. Ultima relatie ma distrus complet. M-am incurcat cu o copila de 22 de ani. Ma implora sa o iau de nevasta si sa ne mutam impreuna. Am facut toate astea. Si gici ce?! Ma inselat! Dupa 3 ani de relatie. I-am spus pe cel mai calm ton sa isi faca bagajele si sa plece. Acum am 38 de ani si sunt singur. Sincer ma simt ft bine, dar deep down imi doresc si eu o relatie bazata pe loialitate si pe afectiune si un copil asa cum ai tu. As spune ca am ajuns in situatia asta 30% din vina mea si 70% ghinion. Am ranit si am fost ranit. Cred sincer ca relatiile romantice se bazeaza pe noroc chior. Unii isi gasesc jumatatea din liceu, altii la 30 si altii niciodata. Dar oricare mi-ar fi soarta, ma simt pregatit pentru orice scenariu. P.s : nu cred in psihiatrii si in terapie. Eu cred in cauza si efect. Un teraput nu poate sa te scoata din rahat. Doar tu te poti scoate pe tine insuti din rahat. Sanatate si Doamne aju-ta!

| Lubeni??38900 a răspuns:

Fii pozitiv, fa i sport, ascultă muzică, și comunică cu femeia ta

Eu cu soția mea destinul ne-a unit de mici și am trecut multe etape împreună, dar cel mai greu este atunci când un copil intră în viața ta. Se schimbă tot, pentru că unul dintre soți trebuie să se sacrifice, nimeni nu vorbește de lucrurile astea copilul nu este un plus de fericire într-o familie; copilul pur și simplu te conectă cu o lume limitată și fără niciun sprijin emoțional. Eu acum mi-am schimbat perspectiva asupra mamelor care își cresc copilul și soțul merge la serviciu și vine acasă fără nici-o intenție să colaboreze cu treburile casei sau cu copilul sunt atâtea lucruri de vorbit despre subiectul acesta. Dacă într-o zi vei avea copil și tu mergi la muncă prețuiește femeia care stă cu copilul acasă și dacă vezi că nu a avut timp să facă mâncare sau curățenie nu ezita și pune tu mâna pe treabă, poate femeia este cu psihicul la pământ și nu trebuie judecată pentru că ai văzut că nevasta vecinului le face pe toate fiecare om este diferit și chiar îți sugerez să fi tu cel puternic atunci când femeia nu mai poate.
Soția mea are o răspundere mare și este la fel de stresată noi suntem părinți cu normă întreagă nu avem la cine să apelăm să lăsăm copilul câteva ore.
Suntem tineri avem 33 de ani amândoi dar de când a venit copilul pe lume lucrurile s-au schimbat mult am fost luna trecută cu copilul in vacanță acum totul se reduce la programul copilul doar ne-am bucurat că salteaua patului era de calitate nu ne-am mai bucurat de plajă sau de un cocktail la o terasă. Bucură-te de timpul petrecut singur sau in compania unei femei pentru că atunci când vei avea un copil viața se va schimba radical.