| Cupcakecat666 a întrebat:

Este corect faptul ca fur bani din casa deoarece parintii mei sunt neglijenti cu mine? Nu imi cumpăra haine decât o data pe an si nici măcar o ciocolata nu imi cumpăra. Sunt doar ignorata. Singurul lucru care ma leagă in casa în care locuiesc este faptul ca inca nu ma pot muta. Tatal meu este aproape nebun, mama muncește mereu si parca este geloasa pe mine de cand am iubit pentru ca datorită lui o duc mai bine. Daca nu era el probabil purtam o pereche de tenesi rupți... Mănânc mâncarea făcută de mama si dorm acolo, in rest 0 investiți în mine(materiale sau emoționale), ma simt mereu ca un străin in casa aia. Precizez si faptul ca niciodată nu am avut banii mei de buzunar, pana si alocația, dreptul meu, era luata

19 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Nu e deloc corect.

| RAY a răspuns:

Cam cati banii?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu e corect. Banuiesc ca ai o varsta, daca ai un iubit care te intretine. Nu ti-e rusine asa putin cu tine? Ca nu esti capabila sa faci un ban singura si doar astepti ba sa fii intretinuta, ba sa bagi mana in buzunarul altuia pe la spate? Asta spune multe despre tine. Zi mersi ca-ti dau mancare si ai unde sa dormi, ca altii nu ofera nici atat. Tatal tau nu are nicio vina pentru faptul ca e bolnav, si mama ta munceste ca sa aiba mancarea aia care ti se pare tie un nimic. Ia pune mana la munca, sa vezi ce greu se castiga banii, si apoi o sa-ti pupi mama in fund.

Nu cred ca e parinte care sa-i dea alocatia copilului, cel putin eu n-am cunoscut.

| Csander a răspuns (pentru RAY):

In jur de 2000-3000 de lei. Viata de copil e extrem de grea, nu ai de unde sa cunosti asa ceva.

| brokxy a răspuns:

Imi pare foarte rau sa aud prin ce treci. Asa faceau si cu mine imi luau alocatia. Pe cand altora parintii le dau alocatia sa faca ce vor ei cu ea. Alocatia e dreptul tau nu al lor. Asta inseamna ca sunt egoisti. Odata ce faci 18 ani trebuie sa te muti neaparat ca daca nu s-ar putea sa iti ia si salariul tau daca o sa te apuci sa muncesti! S-ar putea sa iti ceara bani sau ceva. Nu e bine sa furi dar nu te condamn. Parintii ar trebui sa iti dea alocatia ta pentru ca daca nu iti dau nici un ban tu nu te vei obisnuii cu cumparaturile etc. E responsabilitatea lor sa iti cumpere haine si tot ce ai nevoie.La mine in clasa eu sunt in clasa a 12- a si parintii LE DAU ALOCATIILE la copii lor inca de prin clasa a 9-a cel putin de cand ii cunosc eu. Toti isi strangeau alocatia din fiecare luna si isi cumparau ceva, ce vroiau ei.Nu stiu de ce daca UN ACT Niste bani sunt pe numele TAU pe CNP-ul TAU. Sa ti ia parintii chiar daca ai sub 18 ani.La mine e mai grav pastreaza ei tot si buletinul meu si alocatia si cardul si tot. Te simti ca in puscarie. Nu e ceva rau sa ai proprii tai bani si daca furi din casa ai o scuza ca parintii tai nu iti cumpara nimic. Sa stii ca daca nu iti cumpara ce vrei poti contesta la protectia copilului ca SUNT OBLIGATI sa o faca. Dar mai bine nu ca apoi ii decade din drepturi etc. Asteapta pana ai 18 ani si PLEACA!

| GirlOnline81 a răspuns:

Corect sau nu, stii care e cel mai rau lucru la oamenii care fura? Ca nu poti avea incredere in eiwinking.

| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce faci este foarte rau si degradant!
Nici un copil cu bun simt nu si-ar fura parintii!
Apoi, tu nu esti nici macar constienta ca se fac destule pentru tine. Spui "zero" investitie, cand ei te hranesc, ei iti cumpara hainele pe care le porti acum si pe acre le ai in sifonier, cartile si tot ce ai, plus un acoperis sub cap.
Esti atat de rebela, ca nu iei in consideratie cate se fac pentru tine, dar cand nu le vei mai avea, vei aprecia si o saltea pe jos, intr-un colt de incapare.
Esti minora si banii de buzunar se pot castiga facand mici servicii pe la parinti, bunici sau vecini. Mai poti imprastia niste pliante sau ajuta vara, pe la gradini, castigand ceva de buzunar, nu furand.
Dupa temperamentul pe care-l dezvolti, nu vei face purici multi in libertate, pentru ca, cleptomania este o boala grava, care iese la iveala mai devreme sau mai tarziu.
Azi furi de la mama si tata, maine de la prieteni, poimaine din magazine si asa ajungi delicvent.

| AlinaBalan2000 a răspuns:

Si eu am fost ca tine doar ca eu nu furam ci sufeream crede-ma ca si tatl meu e asa si ca la fel am avut aceeasi poveste p.s daca esti fata te pot ajuta eu

| GeorgeBerbec a răspuns:

Nu e grav. Nu mai sta sa iti pese de ce e ok sau nu. Traieste ti viata si atat. Daca ei asa se comporta cu tine, curenteaza i pe unde apuci. Ar fii trebuit ei sa se simta.

| romeo78 a răspuns:

Văd multe persoane aici, care încurajează comportamentul părinților tăi! Te critică, pentru că ei au trăit și trăiesc în puf!
Dacă ai prieten, ești în clasa a 12-a, la vară după bacalaureat mută-te la el!
Oricum, la un moment dat, vor ajunge să regrete ce au făcut cu tine și îți vor cerși ajutorul! Se cheamă bătrânețe, pe care nu iartă pe nimeni!

| relian a răspuns:

Nu este bine sa furi nimic din casa, nici bani nici altceva.De ce? Pt ca te numesti hot,chiar daca nu esti prinsa. Daca vrei sa furi fura de la milionari,de la Dragnea de exemplu,ar fi super,aia da,dar niciodata nu fura de la oameni parapaditi,fura si tu de la banditi laughing fate haiduc cumva.
Zic ca e rau,asta poate sa te duca la ceva naspa,in cazul in care o sa te obisnuiesti si cine stie o sa devii hot,apoi o sa fii prinsa,cine stie ce o sa se intimple.Dar depinde si de caracterul fiecaruia, daca o faci doara cu parintii tai si atat atunci poate e alta problema, ma refer cum ai spus tu ca esti neglijata etc.
Chestia naspa este sa nu cazi in celalanta extrema, adica sa iti placa ce faci si cine stie sa te apuci de jobul asta laughing
Deci daca esti o persoana mai slaba si chestii de genul asta te fac duopa sa nu mai te poti abtine, atunci e problema.

| Emma30555 a răspuns:

Poate ca ai destule probleme și ți e greu uneori, dar gândește-te ca poate nici ai tăi nu au bani, poate dacă ar fi avut te ar fi ajutat mai mult. Se spune ca banii nu contează asa mult cât iubirea pe care ti o oferă părinții. Din păcate oamenii uita asta. Nu mai fura, învață să fii diferita, sa ai principii, sa ai caracter bun, sa fi om de încredere

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru romeo78):

Asta e cel mai prost sfat pe care poti sa-l dai unei copile, sa plece de acasa, in loc sa DISCUTE cu maica-sa. Are acoperis deasupra capului, are mancare, restul e problema de COMUNICARE.
Uita-te pe site-ul asta cate au plecat de acasa si acum stau si indura batai si critici. La 18 ani SA MUNCEASCA, si atat.

| romeo78 a răspuns (pentru supadeceapa):

Părinții nu îi alegem noi, îi avem de la Dumnezeu!
Iar, față a spus clar, dacă ai citit cu atenție, el o ajută financiar, moral!
Și, ce poate să mai discute cu niște persoane, numite părinți doar în certificatul de naștere, dar care în realitate, nu sunt?
Tu ai accepta, dacă ai fi față să rămâi lângă "niște părinți" care te lasă dezbrăcată, desculță, neglijată?
Ce ai alege, dacă ai avea un iubit care te îmbracă, încalță, să rămâi cu iubitul sau în continuare goală, dar lângă "părinți".
Apropo, la muncă nu se poate duce goală! Până ia salariu, are nevoie de sprijin financiar pentru a-și cumpăra haine, produse de îngrijire corporală, căci nu poate mirosi a cocină la servici!
Dacă tu le ai pe toate, alții sunt nevoiți să accepte relații! Iar, fetele care iau bătaie, iau din cauza "părinților" care prin comportamentul lor le-au împins spre astfel de situații. Și, lipsa legilor în vigoare, care pedepsesc "corupții", iar pe cei care bat, violează îi lasă liberi!
Ești, cam misogin, din câte văd!

| cristi202 a răspuns:

Furtul e furt, si niciodata nu va fi corect.
Insa, depinde de multi factori situatia ta... Daca mai ai inca citiva frati, daca tatal tau nu cistiga nimic, sau bea tot ce cistiga, daca aveti o casa mare de intretinut, daca mama ta cistiga putin, atunci eu as considera o insulta furtul tau, pentru ca mama ta se chinuie sa te creasca, si nu isi permite pur si simplu sa iti ia ciocolata, de haine ce sa mai zic! Daca esti insa dintr-o familie instarita, sa zicem ca ti se pot acorda circumstante atenuante, insa ar trebui sa stii ca vorba aceea, "cine fura azi un ou, miine fura un bou" e cit se poate de adevarata. Eu am o vorba, prima oar baie accident, a doua oara tot aia e, insa a treia oara e deja obicei. Si cu un obicei trebuie sa te lupti ca sa te lasi de el, si nu e o lupta usoara.
Si te-ai gindit la ziua in care vei fi prinsa? "Ulciorul nu merge de multe ori la apa pana sa se sparga" Cum va fi pentru mama ta? Dar pentru tine dupa aceea?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mars la munca si tu.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru romeo78):

Omule, tu nu stii nimic despre familia lor, stii doar varianta ei, care apropo, spune foarte putine si gata, o incurajezi sa plece de acasa.
Nu sunt misogina, doar ca nu cred tot ce citesc ca altii.

| romeo78 a răspuns (pentru supadeceapa):

Ce vârstă ai să îmi dai sfaturi? Sau credeți că sunt atât de prost să nu cunosc un mincinos!
Da, și susțin în continuare independența unui copil față de părinții care nu sunt părinți decât în certificatul de naștere.

| mgtow a răspuns:

Atat timp cat nu te bate si nu te cearta in zadar nu e bine. Eu ma cataram pe dulapul din dormitor sa iau bani dintr-o cutie ca sa merg la un salon de jocuri si stateam cu zilele. Erau banii de la administratia blocului si am bagat-o in belele mari pe maicamea dar sa descurcat cum a putut. Acum ii returnez 5000€ inapoi ca sa scap de povara sufleteasca.