| ghost0 a întrebat:

Este gresit sa iti doresti familie la 20 de ani? Poate nu gandesc ca multi altii, poate idealul meu in viata e sa am o relatie stabila bazata pe respect reciproc, sa am pe cineva sa o iubesc pana nu mai pot, exact cum s-a intamplat in relatia trecuta, dar sa nu trebuiasca sa ma limitez cu frica ca se distruge atractia. Problema e ca nu stiu daca o sa mai pot sa mai iubesc asa deoarece a aparut o frica in mine. Aproape m-am facut scrum dupa prima relatie, daca nu erau parintii si familia, nu mai eram. Iubesti mult si ajungi la pamant. Vreau sa pot sa iubesc din nou din toata inima, dar nu mai am pe cine. Este gresit sa iti doresti familie la varsta asta? Imi spune toata lumea ca viata e frumoasa, vacante, aventuri, chestii noi. Nu e, caci nu am familie. O sa termin si cu invatatura, de anul urmator am semnat contract in Frankfurt, finante-banci, am bani dar nu sunt fericit daca nu am pe cine sa iubesc. Cer prea mult?

19 răspunsuri:
| Dragobeta a răspuns:

Daca esti pregatit pentru viata in 2 plus copiii care vin, nu este gresit sa-ti doresti familie la 20 de ani.
Ai rabdare, vei gasi persoana cu care sa construiesti o familie. Ai grija si nu gresi. Nu atractia fizica e liantul ci intelegerea reciproca.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu este gresit in a-ti dori ceva. Chiar daca te simti marginalizat pentru ca vezi in jurul tau anumite stereotipuri.
Atata timp cat ai un scop, un vis, muncesti pentru ele si printre picaturi, mai si te distrezi/relaxezi, viata ta este una relativ perfecta.
Ideea e ca noi oamenii suntem diferiti. Tu poti sa iti intemeiezi o familie la 20 de ani daca asta iti doresti, pe cat altul, si-o poate intemeia pe la 30-30+. Nu e obligatoriu sa te iei dupa multime. Atata timp cat nu incurci pe nimeni din jurul tau cu ceva negativ, nu se poate numi deloc ceva gresit.

| ioana748 a răspuns:

Ai familiei, ai spus ca parintii ti au fost aproape.
Iubeste te pe tine putin mai mult intai, caci dorinta de apartenență la cineva, neapărat, inseamna un gol interior pe care cauti sa l umpli cu iluzii din exterior.
Cand ai sa ai sufletul intreg de unul singur nu vei mai avea vreo teama in nici o relație.
Si cand ai sa intalnesti o persoana cu care vrei sa mergi la drum lung sa fii atent la alte criterii decat atractia. Tocmai pentru ca in timp aceasta dispare si familia ar trebui sa ramana.
Sa fie om, sa fie responsabilă, sa te respecte, sa aveti gusturi comune ca si petrecere a timpului liber, mai pe scurt sa existe si compatibilitate in afara atractiei de moment.
Atractia este minunata, asa se nasc copiii. Insa acestia mai trebuie si crescuti.
Si ideal ar fi sa existe armonie pe toate planurile.
Cu siguranță ai invatat ceva din relația trecuta si vei sti ce alegere sa faci.
Nu exista limita de varsta pentru intemeierea unei familii si ideal este pana in 30 de ani.
Ai timp sa ti gasesti o persoană cu care sa ti imparti restul vieții.
Doar sa te asiguri ca ea este aceea, care daca Doamne fereste patesti ceva nu te ar parasi si ti ar da o cana de apa si invers.
Dumnezeu sa te ajute,
Toate cele bune ❤️

| Violleta2022 a răspuns:

Nu este gresit sa-ti doresti o familie, totusi la 20 de ani este un pic cam devreme, fiindca nu ai nimic al tau unde sa-ti intemeiezi noua familie, nu ai casa ta, nu ai unde sa-ti duci sotia si posibil un copilas care va apare, nu ai inca de munca, deci nu ai venituri cu care ai putea sa-ti intretii familia, de aceea este bine sa ai suficienta maturitate ca sa constientizezi ca ai nevoie de foarte multe care sa-ti confere stabilitate financiara ca sa poti sa-ti intemeia o familie.

| BaiatulElita a răspuns:

Intr-adevar, viata este frumoasa, dar daca tu alegi sa iti intemeiezi o familie la 20 de ani, iti vei inchide viata. Nu o sa mai ai iesiri cu ''baietii la bere'', oricum daca crezi in Dumnezeu, stai departe de alcool si tigari! O sa trebuiasca sa ai grija si de copil si de fata..Esti tu pregatit sa faci toate astea?

| TimberWolf a răspuns:

In vremurile astea sunt numai cersetoare de atentie si materialiste, spor sa gasesti! big grin

| ghost0 explică (pentru ioana748):

Multumesc pentru frumosul raspuns. Vorbind de atractie, nu ma refeream la cea fizica, ci atractie in cuplu, cat de atras esti de acea persoana sa mai continui relatia. Daca iubesti prea mult, se distruge atractia. La fel ca o floare, daca o uzi mult, moare.
O zi buna!happy

| ghost0 explică (pentru BaiatulElita):

Da, sunt pregatit. Sunt sportiv, merg la sala sa imi sculptez corpul, cred in dumnezeu, si de la un moment dat nu mai vad niciun rost sau vreun tel in iesirile in oras, bere, alcool in general, tigari, party, cluburi, in general chestii inutile si placeri de moment. Tintesc foarte sus, planuri foarte mari eventual un business ca un side hustle, investitii in imobiliare s-a.m.d. Nu visez cu ochii deschisi, aceste lucruri sunt posibile datorita puterii financiare. Sunt mai mult decat pregatit, o caut si nu o gasesc.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu unul vad o diferenta intre iubirile nebune de la 20 de ani, si intemeierea unei familii.
Nu e gresit ori prea devreme sa-ti doresti familie la 20 de ani, dar inainte de a lua decizii pe termen lung, gandeste-te bine. O despartire acum, desi ti se pare apocaliptica, este un fas.
Imagineaza-ti o despartire dupa ce ai primit cadouri de nunta de la 100-300 de persoane, ai un copil absolut inocent, si rate impreuna cu 'despartirea' ta.
De asta, eu zic ca o familie trebuie intemeiata pe o relatie foarte stabila, nu pe hormoni/sentimente puternice.
Ar fi perfect sa-ti gasesti jumatatea de acum, dar sa iei deciziile dupa 24-25.
Desi, nici la 22 nu e prea devreme, daca persoana de langa tine e ceea ce trebuie.

| ghost0 explică (pentru ghost0):

Dumnezeu*

suntserios
| suntserios a răspuns:

Gresit e sa intrebi strainii de pe net daca sa iti faci o familie sau nu.

| ioana748 a răspuns (pentru ghost0):

Cu drag. Iubirea prea multa de care vorbesti tu se numeste obsesie.
Pentru un tanar de varsta ta ai o gandire foarte interesanta, de apreciat
Atractia sau legatura de cuplu implica Intr adevar niste factori pentru a se suda si continua.
Eu cred ca cheia este respectul reciproc si increderea. Si nu in ultimul rand comunicarea deschisa inca de la inceput.
Cu siguranță ai sa fii un sot si tata de nadejde si daca iti doresti acest lucru cerul va trimite spre tine persoana care sa ti fie partener de viata.
Intre timp sa nu uiti ca toate sunt trecătoare si suntem niste forme de energie in trecere pe aici. Viata este o calatorie destul de scurta si trebuie sa dai valoare fiecarui moment.
Asa ca pana apare iubita ta din viitor, traieste prezentul bucurandu te de orice lucru banal
O zi frumoasa si tiehappy

| Madaxo97 a răspuns:

Nu e nimic greșit să îți dorești familie, din contra, față de tinerii din ziua de azi care își doresc numai distracție tu esti serios și vrei o familie.
Viața frumoasă poate însemna pentru unii ceva, pentru alții altceva. Dacă pentru unii înseamnă sa se distreze, cluburi, vacanțe, pentru tine viața frumoasă înseamnă o familie.
Când ai spus ca dacă nu era familia ta acum nu mai erai, mi-a atras atenția ca nu ești prea matur și stabil emoțional, dacă ai vrut să îți iei viața din cauza unei fete, nu e în regula, nu stiu dacă esti pregătit pentru o relație serioasă, mai bine lucrează la tine sa te mai maturizezi sa nu mai faci o dramă din orice, sa te pui pe picioare financiar, sa lucrezi la afacerea ta, te mai dezvolți personal puțin, si după când ești pregătit pentru o relație serioasă cu tot ce ar putea veni la pachet, inclusiv cu dezamăgiri, posibilitatea ca ea sa plece sau sa te înșele, sa nu mai faci o dramă din asta, sa fii suficient de matur sa treci peste cu capul sus fără gânduri de suicid.

| BaiatulElita a răspuns (pentru ghost0):

Atunci Dumnezeu te va ajuta!

| Miruna333 a răspuns:

Gresit nu cred ca este cuvantul potrivit. Insa, este foarte foarte devreme. Fiecare varsta are treptele ei.
Sunt de acord cu raspunsul lui ioana748.
Ai unele lipsuri si vrei sa le acoperi cu intemeierea unei familii. Daca ai o familie, nu inseamna ca vei fi automat,, realizat'' si fericit. Asta e un concept implantat de societate. Sunt atatia oameni in cascnicii nepotrivite pentru ca s-au pripit. Incearca sa nu te mai concentrezi pe asta, traieste-ti viata, fa-ti amintiri, iar familia va veni intr-o buna zi.
Spune multe lucruri despre tine faptul ca nu te simti fericit si vezi fericirea doar in contextul familiei. Asa iau nastere deciziile proaste si regretele, din disperare, din dorinta de a nu fi singur si asa mai departe. Lucreza cu tine, ar fi o idee foarte buna sa fac terapie.

| 1onurSimion a răspuns:

Eu nu pot decide în locul tău ce este bine cei rău pentru tine tu încă abia ești la 20 de ani și mai de văzut și cunoscut multe multe multe multe în viața de văzut cu propi tăi ochii și să treci prin ele doar atunci vei vedea cu Adevărat viața cum este prin ochii tăi propi și trăirile tale propia nu prin ochii altora și prin ochii tăi să vezi Adevărul.

Sa nu renunți la Dumnezeu niciodată dacă renunți la Dumnezeu renunți la propria ta viață și la propriul tău bine în viață. Stai lângă Dumnezeu să vezi Adevărul nu sta lângă "oamenii" fără frică de Dumnezeu căci avea așteptă să pună mâna pe tine lumea în care suntem răul pândește la fie-care pas și ușă nu-ți vine sufletul nici credința nici viața pentru nici trupul nici corpul Pentru nimeni și nimic pe lumea asta Lasăi pe ei să-și vândă sufletul corpurile trupul și viața cât vor dori in schimbul la ce-și vor dori ei că vor crede că vor obține și va fi al "lor" pe "veci" mulți se vor da cu Dumnezeu se vor afișa cu Dumnezeul de dragului lumi dar in ei zace multă dușmânie mulată ură multă răutate multă Prostie și este la alegerea și voința la tot râul nu te apropia de "oamenii" care se vând te vor vinde și pe tine ori de câte ori vor avea orice ocazie stai lângă omul cu frică de Dumnezeu și ai ce sa vezi și să înveți dar ține ochii deschiși multi se vor da "oamenii" lui Dumnezeu și-l vor folosi pe Dumnezeu să ajungă la tine deschide ochii mari de tot si țineți deschiși râul pândește peste tot in lumea iar omul cu frică de Dumnezeu este prețios și valoros căci are dar lui Dumnezeu și sufletul pe care cu el Dumnezeu va putem pe lumea asta să-l ajute săi ofer bunătatea sa mila sa binecuvântarea păzițiva sufletul păzițiva corpul trupul ochii noi avem nevoie de Dumnezeu si Maica Domnului Amin.

| Freya1 a răspuns:

Fiecare om e diferit.Sunt persoane ce nu sunt pregătite de familie nici la 40 de ani.și sunt persoane ce de la 18 20 pot fi chiar și cei mai buni părinți pentru un copil.Asa ca nu prea cred ca exista greșit sau ne greșit.

| ghost0 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Nu, dar la 20 de ani nu ai nimic de oferit, nu ai nici macar o cariera. Respectul si iubirea nu tin de foame. Spui ca esti sportiv, mergi la sala, vrei afaceri laughing cred ca te-ai uitat la multe podcasturi care ti-au livrat multe gogosi. Iubire respectabila si sclava care sa ti se ocupe non-stop de copil si casa in timp ce tu ai grija de aspectul tau la salita nu sunt compatibile. Tu nu vrei o familie, vrei o idee, un concept, o imagine pe care o ai tu in minte ca "succes".
Dar asa e la varsta ta. E normal sa visezi. Mai bine fii realist si alege-ti o cariera serioasa si restul vin cu timpul. Afacerile azi sunt, maine nu sunt.