Singura chestie ar fi sa le spui si parintilor tai treaba asta si sa incerci sa nu-i mai bagi in seama...sai ignori pur si simplu...
Si incearca sa nu mai pui la suflet tot ce spun ei...credema ca si eu am patit-o anul trecut tot in liceu si eram clasa a 11-a... daca de pe acum ii lasi sa-ti faca una ca asta si nu iei masuri gandeste-te ca ai de stat 3 ani cu ei in acelasi liceu si clasa si pe viitor va fi si mai rau daca de pe acum le permiti asa ceva
Daca mai zic colegii tai ca ai copiat spune-le "da, am copiat si care-i problema voastra? va e ciuda ca eu pot copia si voi nu?" dar ai grija sa nu te auda proful/profa si daca o zic de fata cu profesorii atunci pune pe profesorul de la clasa sa te asculte, sa-ti dea cateva intrebari din test sa le dovedesti ca intr-adevar ai invatat si nu ai copiat
Ia sa dai un sut in cur la aia care pune mana pe tine, impuna respect, nu ai incotro altfel toti isi vor bate joc de tine.
Probabil inveti intr-o scoala de rahat daca lumea se poarta asa. Trebuie s aumbli si tu la intimidare. Vino la scoala cu tata sau un unchi impunator care sa ridice vocea in clasa si sa-i faca sa tremure un pic. In plus sa-i reclame si la directoare.
Dar baza e tot face to face cu clasa, astia sunt din aia care o fac pe vitejii dar de fapt au putere doar in haita. Daca ii intimidezi pupa pantoful.
Discuta cu diriginta ta sa faca o sedinta cu colegii tai, poate astfel le-ar baga mintiile in cap sa nu te mai cicaleasca si sa-si bata joc de tine.
Viata nu-i roz, asa ca peste tot vei intalni rautati, cu toate ca trebuie sa ignori ori sa ripostezi cu aceeasi tactica, vei vedea ca nici ei/ele nu se vor simti atat de bine in pielea lor.
Nu conteaza cum areti. Indeparteaza-te de cine nu te accepta. Cel mai bine e sa ignori.
Spune-le la parinti tai sa rezolve la scoala probleme, sunt convins ca o sa o faca.
P.S Daca nu iei atitudine viata face ce vrea din tine.
Stiu ca o sa ti sa para ceva obisnuit din ce-ti spun, dar este singura solutie: ignora-i...