| alecstefan a întrebat:

Eu si sotia ne-am casatorit fara sa o cer de sotie.

Pe parcursul relatiei de cativa ani am ajuns si la discutie de casatorie si dorinta de casatorie. In acele momente ea mi-a tot repetat ca nu vrea sa se casatoreasca sau sa fie ceruta. In anumite situatii si-a sustinut punctul de vedere cu afirmatii sa nu am in cap sa fac asta astfel sa ii stric vreun concediu sau vreo zi prin acea cerere in casatorie. Acestea veneau cu afirmatia finala ca va zice nu si ne vom despartii.
Dupa o perioada am decis sa facem pasul acesta, sa ne casatorim, chiar daca actul de cerere nu s-a produs.

Acum, intamplandu-se si alte lucruri mi se reprodeaza faptul ca nu am facut acel gest si ca am trecut peste un moment frumos pe care sa il avem.

Mai sunteti si altii in aceeasi situatie?
Cum se mai poate trece peste un astfel de regret inte-o casnicie?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Dacă vrei sa vezi dacă are ceva cu tine, sau chiar își dorea acea cerere fa-o acum.
Ia un inelus, pregătește ceva frumos în intimitate ca poate nu ii plac fazele de genul în public și poate "speli pacatele" cum se spune.
Dacă nu se schimba nimic, ai și tu o discuție cu ea despre tot ce s-a întâmplat. despre ce a spus, despre faptul ca ai vrut sa ii îndeplinești dorinta menționată atunci și lămuriți.

20 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca va iubiti, nu va formalizati.

| Cksihja a răspuns:

Regretele sunt în trecut, poți să faci oricând o mulțime de momente frumoase.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Ești oficial sub papuc. Deci ai jucat cum a cântat ea, și acum vine și zice că nu ai jucat bine? Și te mai și simți vinovat pentru asta?
Mă rog, poate sunt eu sărit… Acum, eu aș încerca să îi fac o surpriză. Cu inel, cu flori, cu tot clișeul. Fă-i pofta. Ce poate să facă? Să zică "nu"?

| Kaonashii a răspuns:

Si mie mi-a zis prietena asta, dar eu inteleg ca ele se refera la acel gest in public, care e sincer penibil si le pun intr-o situatie aiurea... unde iau o decizie cumva fortata de privirile altora.
Eu unul am decis ca o sa o cer totusi in privat, doar noi doi intr-un cadru intim romantic

Uite o situatie:
am doi prieteni care s-au casatorit asa, fara nunta
sunt casatoriti de 8 ani
si anul trecut i-au apucat regretul ca nu au organizat acea peteceree cu rochie de mireasca ca la carte
asa ca o s-o faca anul acesta doar de distractie chiar daca ei sunt casatoriti de ani de zile
si toata lumea e fericita pentru ei

Asa ai putea si tu sa faci ii dai un inel frumos simbolic spontan si sa sarbatoriti nunta de... nu stiu argint, aur ce aveti voi intr-un mod romantic si sa ii spui ca stii ca nu ai cerut-o atunci, dar vrei sa o ceri simbolic acum si sa-i faci o declaratie scurta sa-i amintesti ce mult o iubesti si poti sa ii zici ca faci asta acum pentru ca inca te simti ca atunci si nimic nu s-a schimbat in anii astia, de asta iti e usor sa faci (daca e asa, nu trebuie sa minti)
Adica cred ca ar aprecia gestul si s-ar mai diminua regretul
Oamenii se mai si razgandesc si de asta ar trebui discutate mai des unele chestii

| Kaonashii a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Cred ca ea se referea sa nu faca tamabalau in public.
Nu sa nu o ceara deloc in privat

| iulia0514 a răspuns:

O poți cere oricând chiar și acum! Ea se referea la faptul că nu vrea sa fie cerută în public dar na nu ți-ai dat tu seama deci acum strânge bănuți cumpără un inel și pregătește o seară romantică și cere-o mamă de nevasta si ai rezolvat problema!

| Goete a răspuns:

Poate daca tu te-ai casatorit cu ea fara s-o ceri, ar putea s-o faca si altul si ar divorta de tine ca sa e casatoreasca cu el

| DeMicUnCălător a răspuns:

Eu iași spune cam așa. -Iubire dacă vrei să aducem timpul inapoi există o posibilitate. Divorțăm maine și imediat după te cer de soție c-an cel mai frumos film de dragoste.

| readytofly a răspuns:

Ar fi interesant drept cadou de aniversare la anumiti ani de la casatorie, gen 5, sa faci o cerere clasica de casatorie si sa sarbatoriti practic nunta de lut, hartie sau ce o fi la momentul respectiv. Fie ca faci acest gest sau nu, este irelevant. Este doar o foaie pana la urma. Nu ai de ce sa ai regrete pentru facut sau nefacut.

| Drimmero a răspuns:

Cum vine aia "ne-am casatorit fara o cer de sotie?" n-are niciun sens.
Cat despre sotia ta sau ce e ea e cam nedumerita rau femeia, ba nu vrea sa o ceri de casatorie ca se va desparti de tine, apoi iti scoate ochii ca de ce n-ai cerut-o... efectiv aveti o ciorba de relatie care mai mult ca sigur se lasa cu migrene care nici cu o cutie de Nurofen nu trec.

| Violleta2022 a răspuns:

"Dupa o perioada am decis sa facem pasul acesta, sa ne casatorim, chiar daca actul de cerere nu s-a produs."

In cazul tau NU este casatorie legala si nu se poate vorbi nicaieri si niciodata de casatorie, odata ce aceea impune strict o actiune legala, care la voi nu s-a intamplat niciodata.

Voi va numiti: concubini, amanti, partneri sau iubiti!
Iar relatia se numeste de concubinaj sau parteneriat, nu de casatorie, fiindca in realitate nu exista certificat de casatorie sau casatorie legala.

Dupa cum vad, voi ati trait tot timpul in concubinaj, asadar pentru voi este f simpli, putand oricand sa decideti sa va casatoriti legal, (daca va mai iubiti cu adevarat ), sau va puteti despartid efinitiv, doar luandu-va valiza si plecand fiecare in alta directie.

| cristi202 a răspuns:

Nici eu nu mi-am cerut sotia in casatorie. Inelul si l-a luat singura (m- anuntat dinainte ca il va lua, mi-a aratat ce vrea, si a zis ca nu vrea ca eu sa platesc), a venit cu el la mine si l-a prezentat happy. Nu am avut nimic impotriva. La noi totul a decurs de la sine. Nici macar prietenia nu i-am cerut-o happy. Ne-am trezit la un moment dat ca eram deja prieteni happy. Dar, niciodata in 15 ani nu ne-am reprosat ca nu a existat vreo cerere intre noi. Noua ni s-ar parea stupid sa ajungem la asa ceva.
De facut, slabe sanse sa repari odata ce timpul s-a dus. Orice lucru isi are timpul sau. Eu cred insa ca e doar un repros, spus la suparare, odata ce zici ca sunt si alte chestii intre voi. Daca inainte de a fi si alte chestii nu iti reprosa, atunci poti fi sigur de asta. Dar la repros iti poti raspunde simplu si cit se poate de clar, si autoritar, aducindu-i aminte de ce ti-a cerut ea, sa nu o ceri in casatorie, ca altfel va veti desparti, si ii spui ca nu ai vrut sa risti. La urma urmei, e gafa ei ca ti-a impus acest lucru. Chiar daca, cum ti s-a zis aici, nu a vrut sa fie in public, ci doar intre voi doi, trebuia neaparat sa specifice atunci ca nu vrea in public. Cu un asemenea lucru nu te joci, daca ai o pretentie, trebuie sa specifici clar ce vrei, si cum vrei, ca sa nu se ajunga la probleme, ca in cazul vostru. Daca ea nu a stiut sa comunice corect, nu e vina ta ca ai facut cum a ti-a cerut ea. Dimpotriva, e de laudat, ai vrut sa o multumesti, semn ca o iubesti. Trist e insa ca acum un gest frumos al tau este rastalmacit.

| darrio2007 a răspuns:

Păi, v-ati casatorit cu acte, legal? Că nu prea inteleg. Daca da, inseamna ca a fost de acord, chiar daca cererea nu s-a făcut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am înțeles exact?
Spui că soția ta nu voia să fie cerută, dar apoi a fost supărată că nu a fost cerută?

Cam duplicitară soția ta, dar mă bazez pe faptul că așa sunt femeile în general, ele sunt as la a spune nu, când de fapt e un mare da. Explicația nu aș știi să ți-o spun, pur și simplu așa au tendința să gândească și acționeze femeile.

Însă tu ar trebui să porți o discuție deschisă cu ea, poate mai deep, chiar mai mult decât să-i faci pe plac și să vezi ce se întâmplă, acolo în spate, de ce a simțit să acționeze așa duplicitar, care ar putea fi o cauză anume.

Alt sfat ar fi să mai analizezi comportamentul soției tale și să afli dacă ea e chiar aleasa inimii tale, cea cu care ai construi o relație și o viață, dacă ea ar continua spre exemplu cu acest comportament duplicitar în întreaga voastră viață și relație, poate nu e tocmai ok, mai ales dacă și pe tine te deranjază lucrul acesta. Ascultă-ți orice ar fi intuiția și semnul ăla de întrebare din mintea ta, nu deveni nici obsesiv cu asta, dar mereu să-ți amintești de acel feeling/semn de întrebare când ceva nu e tocmai ok.

| alecstefan explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-ati fost de ajutor.
Si da suntem casatoriti legal.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Esti sclavul soției

| alecstefan explică (pentru VerginicăVacăGrasă):

Nu vad ca atunci cand iti faci griji de persoana de langa tine ca fiind semne de sclav.
Probabil tu nu ai cui sa ii fii "sclav" decat gagicutelor

| ania a răspuns:

Noi am avut niște prieteni care tot asa soția era foarte rănită ca el nu a stat îngenunchi ca să o ceara de soție. Aveau deja 2 copii dar era o tristețe pe tru ea. L- am sfătuit pe soțul ei sa- i facă aceasta dorința, el a acceptat și totul a ieșit bine, au mai avut un copil sunt fericiți acum, rece t ne- au invitat la nunta fiicei lor.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca ea vroia sa fie ceruta în căsătorie de către el, cu inel, dar nu vroia o cerere în public de fata cu rude sau prieteni cum se mai practica fiindcă probabil i se părea ceva penibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Emma30555):

Posibil și asta. Da, sunt și femei care chiar vor ceva retras și nimic cu fast. Ba chiar cred că sunt și bărbați. Acum evident că nici noi nu avem toate datele problemei ca să știm exact de fapt de ce a acționat soția lui așa, sincer, cred că nici el nu știe, soțul și uneori în situații de genul duplicitare nici persoana care acționează așa nu ar știi să spună exact de ce acționează așa. Viața e complicată și oamenii uneori și mai și. Sperăm că totuși fiecare sfat oferit de câte cineva l-a ajutat pe domnul să-și facă o viziune de ansamblu și să judece problema cel mai bine.