| Gaby212 a întrebat:

Eu sunt student in anul 3 si stau cu chirie intr-un apartament. Parintii mei nu imi dau un leu... Ceea ce m-a determinat sa imi iau un job part-time la un magazin din apropiere.
Mi se pare groaznic...Eu traiesc de pe o zi pe alta,iar parintii stau cu zecile de mii de euro in banca. Mai nou si-au schimbat masina, care e destul de scumpa(28 000 de euro). Inainte sa ma angajez,cand ramasesem fara niciun leu in buzunar,mi-au spus ca n-au de unde sa imi dea.
Hai sa fim seriosi, era vorba de 180 de euro! Doar 180! E mult pentru copilul tau?!

Pe langa asta, il "sponsorizeaza" pe fratele meu vitreg.E copilul tatei din alta casatorie.Are 28 de ani si e un golan,nu isi ia un loc de munca pentru ca ii este lene.
Mai nou am aflat ca,pe langa banii trimisi lunar,maica-mea si taica-meu ii platesc ratele la toate prostiile pe care le cumpara( Iphone 8, TV curbat etc.)
Sunt foarte prosti.De ce fac asta?! Nu-s si eu copilul lor?!

Răspuns Câştigător
| Doja a răspuns:

Intr-un fel zi mersi ca esti in situatia asta. Copiii rasfatati ajung cel mai rau. Tu ai ocazia sa cresti intr-un adult matur si responsabil, lucru rar in perioadele astea.

42 răspunsuri:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Nu ai ce sa faci. Sunt parinti are au un copil preferat si tin doar cu el.
Ai putea sa le spui asta, de si nu cred ca se va schimba ceva.

Bula
| Bula a răspuns:

E foarte usor sa risipesti o avere, dar este greu sa-ti castigi existenta de pe o zi la alta!

Majoritatea copiilor din familiile bogate lucreaza si isi castiga existenta la fel, in timpul studentiei.

Trebuie sa inveti si tu sa te gospodaresti singur, sa inveti si sa estimezi banii!
Altfel ceea ce au adunat parintii tai nu se vor mai inmulti, ci se vor pierde repede.

Daca vrei sa-i faci un rau copilului, il sponzorizezi si-l feresti de munca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte urât din partea lor.Nici nu am cuvinte.Să nu te ajute pe tine cu bani că eşti serios şi te duci la o facultate ca să înveți şi să poți face ceva cu viața ta şi îl ajută pe fratele tău care din câte ai spus tu e un pierde-vară care e şi mai mare decât tine şi e încă pe banii părințiilor.Ce pot să zic, nici nu pot să cred că există astfel de părinți.Nici nu pot să mă gândesc cum a fost copilăria ta cu ei. Oricum nu cred că mai ai cum să-i schimbi şi nu rezolvi nimic dacă îți plângi de milă. Trebuie să fii tare şi să mergi mai departe.O perioadă poate că îți va fi foarte greu să te descurci, dar va trece până la urmă.

| Yurisa a răspuns:

Ce porcarie. Tot ce poti sa faci este sa vezi partea buna, adica sansele ca tu sa excelezi in viata sunt mult mai mari decat cele ale fratelui tau. Daca as fi in locul tau, dupa ce m-as stabili la casa mea pe salariul meu nu ti-as ajuta nici parintii nici fratele. Lasa-i in plata domnului

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Tu îți plătești chiria sau părinții tăi? Dar ratele la facultate?
Cine știe, poate ei consideră că au cheltuit destul (deocamdată). happy

| sofisis a răspuns:

Asa si? Esti adult? Gata. Nu sunt obligati sa iti dea nimic. Incetati sa mai credeti ca aveti dreptul pe banii parintilor. Daca vor sa va dea, bine. Daca nu, iar bine. Si sincer, cred ca o sa iti fie mai bine traind asa. O sa ai de castigat din experienta asta

| zăGhost a răspuns:

Poate vor doar sa inveti sa te descurci singur.

| Freya1 a răspuns:

Poate ca nu esti mai stii...
Intr-un fel ar trebui sa te bucuri ca inveti pe propria piele cum e sa te descurci si sa urci, ca ai posibilitatea sa faci o facultate si asa cum is ei cred ca au mai multa incredere in tine ca te descurci decat in fratele tau. Poate pe tine se bazeaza ca o sa te descurci dar de el stiu ca pramatie ce moare fara ei.
Daca iti este foarte greu si simti nevoia sa le vorbesti fa asta.Mergi la ei acasa, fa o reantrunire si spune-le ce te doare.

| Gaby212 explică (pentru sofisis):

Frate-meu e ditamai coblizanul la 28 de ani!

| Gaby212 explică (pentru Yurisa):

Eh,n-or sa aiba ei nevoie de ajutorul meu.Stau pe stive de bani...

| Gaby212 explică (pentru floresdemayo):

1.Da,eu imi platesc chiria.Am precizat in intrebare ca am si un job part-time.
2.Nu platesc taxa la facultate.Sunt la buget, am intrat cu 9.45...

| Gaby212 explică (pentru anonim_4396):

Mai am un frate si 2 surori, toti mai mici, care sunt ai ambilor parinti.
Sincer sa fiu, copilaria mea n-a fost chiar asa de nasoala.
Fratele vitreg a stat cu maica-sa dintotdeauna...Pana cand ea a murit si el a ramas singur in apartamentul ala.

| Gaby212 explică (pentru Doja):

Cred ca ai dreptate...Dar ei exagereaza! Tu stii ca am zile in care ma abtin sa nu mananc, doar ca sa am bani pentru chirie?! Imi luasem un telefon mai scump in rate, ca na...Toti colegii mei au.
L-am vandut cateva luni mai tarziu si mi-am luat ceva ieftin, ca nu reuseam sa il mai platesc.

Taica-meu a zis ca imi ia masina(asta acum cateva luni)...
Pasul 2 a sarit frate-meu vitreg ca de ce sa imi ia mie masina si lui nu...
Asa ca nu mi-a mai luat nimic.

| Gaby212 explică (pentru PrintesaGumitaa):

Nu inteleg cum e posibil! Si mama tine la copilul ala, cu toate ca nu e al ei.E numai al tatei.

| Doja a răspuns (pentru Gaby212):

Asa ai invatat sa nu-ti mai cumperi lucruri pe care nu ti le poti permite. Ratele sunt cel mai prost lucru de pe pamant. Tot raul spre bine.

Ratele sunt in regula atata timp cat ai banii necesari.Eu ii aveam, dar au intervenit alte cheltuieli si n-am mai facut fata.
Daca ratele sunt "cel mai prost lucru de pe pamant", atunci cum iti mai cumperi o casa de 200 000 de euro?! Astepti sa faci 80 de ani ca sa iti iei si tu casa ta?

| anonimg a răspuns:

Copii de bani gata -cum este fratele tau- sunt o povara pentru ei insisi, pentru familie si pentru societate. Acum nu se vede lucrul acesta, dar mai tarziu se va vedea. Ei nu se pot descurca singuri in viata. Cat timp traiesc pe spinarea altora ei nu se vor dezvolta niciodata. Lasati o clipa fara sprijin, vor trece la acte imorale, la acte care vin in conflict cu legea. Si asta pentru ca nu au invata sa se descurce singur. Ce sa mai zic ca este o datorie a tuturor oamenilor din orice clasa sociala ca sa ajute si pe altii care sunt mai saraci decat ei!
Parintii tai investesc intr-un sac fara fund. Ei vor fi trasi la raspundere pentru risipa, pentru ca nu ofera educatie fratelui tau invatandu-l sa se descurce singur, si pentru ca nu ofera sprijin aceluia care are intr-adevar are nevoie de sprijin.
Din ce ne-ai scris tu, inteleg ca mai inainte de a te inscrie la facultate parintii nu au venit sa discute cu tine despre ajutorul de care ai avea nevoie pe toata perioada aceasta.
Oricum ar fi, mai tarziu vei putea sa stai cu capul ridicat inaintea lor.
Daca poti sa le ceri din cand in cand cate o suma de bani, atunci nu ezita sa faci asta; poate ca ei s-ar astepta sa le ceri tu.
Daca nu iti vor da, asta e; te vei descurca singur mai departe. Nu unii, ci majoritatea parintilor sunt egoisti si au un comprtament ciudat.

Simplu: nu iti iei casa de 200.000 euro. Nu ai nici o garantie ca vei avea salariu, serviciu, sanatatea necesara peste 30 de ani ca sa platesti imprumutul respectiv. Asa ca cel mai bine nu faci.

Ti-ai raspuns singur din prima: Ratele sunt in regula cat timp ai banii necesari. Cat timp ai avut, ai platit. Cand nu ai mai avut. surpriza! Deci in 20-30 de ani se pot intampla mai multe decat intr-un an cat pentru un telefon. Si nu ramai fara telefon, ci ramai in strada.

Taica-meu a facut casa de 175 000 de euro cu rata pe 10 ani...
Bine, acum el are si un serviciu stabil.

Asa, si? Cum se compara cu situatia ta in care te plangi ca de-abia traiesti de pe azi pe maine?

Eu acum sunt la inceput. Termin facultatea de istorie si ma fac profesor, apoi daca am noroc ajung sa predau la Universitate.

| Dalmore a răspuns:

Viața e de multe ori nedreaptă, dar tot răul spre bine. Tu măcar rămâi cu experiență de viață, în timp ce fratele tău, dacă ar rămâne vreodată ai tăi fără bani, n-ar știi pe unde s-o apuce. Și ziua aia va veni, stai liniștit, că toți își iau o palmă de la viață la un moment dat. Știu cum e să ai bani, știu și cum e să n-ai. Când ai, nu ții cont pe ce îi dai, ai impresia că se fac ușor și nu iți dai seama cât muncesc alții pentru un sfert din ce ai tu.

Poate pe tine te consideră mai descurcăreț și pe el își imaginează că-l găsesc în boscheți dacă nu îl,, sponsorizează''. Cine știe.

De ce nu porți discuția asta cu ei?

| Subsemnatul123 a răspuns:

Probabil parintii tai lucreaza pentru PSD.
Am vazut si eu un caz similar, doar ca la o scara mult mai mica (era vorba de copii mici). Eu unul as rupe orice legatura cu ei daca fac halul asta de diferentieri intre frati si mi-as vedea singur de viata.

| Gaby212 explică (pentru Dalmore):

N-am cu cine discuta...Cand ii sun, o baga pe aia cu "Sunt la volan, vorbim mai tarziu" sau "E urgent? Ca ma grabesc sa ajung la birou" sau "Te sun eu mai incolo, am ceva la cuptor".

Mda. happy

| Gaby212 explică (pentru Subsemnatul123):

Nu,nu lucreaza PSD laughing
De cinstiti sunt cinstiti, muncesc mult.
P.S. amandoi sunt in USR happy

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru Doja):

"Copiii rasfatati ajung cel mai rau."
Nu cumva parintii o sa-i lase fratelui sau vitreg averea? Cred ca au dreptul prin testament sa faca asta. Daca este asa, nu cred ca putem exclude varianta ca fratele sau vitreg sa nu fie nevoit sa munceasca niciodata daca o sa ramana cu averea parintilor.

| sofisis a răspuns (pentru Gaby212):

Irelevant!

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru Gaby212):

Nu cred ca merita sa mai tii vreo legatura cu ei. Se vede ca nu dau la propriu doi bani pe tine.

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru sofisis):

El s-a referit mai mult ca parintii lui nu ii dau nimic dar in schimb il ridica in slavi pe ciuma de frate-su care la 28 de ani traieste pe banii parintilor si nu are nici macar un loc de munca, ce sa mai zic de studii sau o calificare ceva. Nu este normal sa faci asemenea diferentiere intre frati. Ori le dai la amandoi ori nu-i dai niciunuia.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Ce zici tu e logic si de bun-simt, problema e ca in cazul lui, el e Cenusareasa si frac-su e pe rolul printeselor intretinute. Asta e departe de a fi ok. Bun, inteleg sa nu rasfeti copilul, dar sa te caci pe tine ca nu ai sa ii dai doi lei ca vezi dom'le pierzi doi euro dobinda la banii din banca sau nu ai bani de mers tu la cu*ve/masaj/alte mofturi, asta e de-a dreptul penal. In locul lui mi-as vedea de treaba, as trage tare, iar cand mosnegii vor avea nevoie de ajutor, o sa ii las sa ii ajute lepra de frate-miu. Daca nu cumva moare derbedeul intre timp.