Inteleg ca ai o sora, trebuie vazut de ce e casa doar pe numele ei, cumva, ar trebui sa ai ACELEASI DREPTURI, daca parintii nu au creat o casnicie si au intrat in casatorie cu copii din alte relatii anterioare. Uite ce poti face:
Poti suna aici, vb cu un psiholog, primesti consiliere: http://www.telefonulcopilului.ro/
2. Trebuie neaparat sa spui dirigintei la scoala (in privat). Si te duci si la directoare. Vei primi sprijin de acolo. Scoala e foarte interesata de problemele private ale elevilor, pentru ca le e afectata activitatea scolara, si trebuie stiute cauzele.
In primul rand averea parintilor nu putea ramane doar surorii tale, daca sunteti doar voi doi atunci fiecaruia ii revenea cate o jumatate din averea parintilor, inclusiv cate o jumatate din casa. Trebuie sa cereti deschiderea procedurii succesorale, la un notar public de la domiciliu.
In cazul dat, daca esti minor, te poti adresa protectiei copilului din judetul tau.
Am incercat sa ma adresez la protectia copilului, doar ca nu s-au gasit dovezi, cum am mentionat. Nu s-a impartit pentru ca nu mai avem alte rude, si parintii mei au lasat dinainte tot pe numele ei
3. Cauta pe google Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din orasul in care esti si suna si acolo. Ca sa fii sigur/a, cauta si adresa lor de mail, si depune-o on line pe mail sau mergi personal cu ea. Se numeste Sesizare, scrii sus in titlu sesizare, daca cand o scrii, adresa, datele din buletin, CNP, telefon daca ai, la ce scoala esti, si unde ar putea eventual sa te gaseasca, in afara de adresa de acasa. Oricand ai probleme depui sesizare unde vrei tu (DGASPC, Politie, etc) urmaresti sa-ti dea un nr de inregistrare. Daca nu primesti inapoi mail cu nr inregistrare, suni la ei. Odata acut nr inregistrare, ei sunt obligati sa verifice cazul in cel mult 30 zile. Cred ca poate face puscarie pentru ``rele tratamente aplicate minorului`` dar nu stiu sigur, n-am inteles situatia.
Informeaza intai scoala. Daca nu esti multumit de consiliere si sfaturi, mergi mai departe, la DGASPC, suna si la protectia copilului, fa si sesizari, detaliate..tot ce patesti..scrie acolo... le depui pe mail, le depui in scris direct la ei la sediu... trebuie sa se rezolve. Curaj si ambitie. Si spune si o rugaciune, primesti si ajutor divin
Eu ti-am raspuns mai jos ce trebuie sa faci, desi ma intreb daca nu sunteti impreuna la calculator, glumind, ca n-aveti somn. Dar daca e intr-adevar real, ti-am raspuns clar si la obiect. Daca aste e o gluma, sa stii ca sunt si cazuri reala p-aici, si nu e bine sa duci asa ceva in derizoriu, mai ales ca... Karma se intoarce
Daca parintii au facut testament atunci nu puteau afecta rezerva succesorala care este de jumatate din ce ti-ar fi revenit conform mostenirii legale, asa ca si tu ai dreptul la un sfert din averea parintilor. Puteau sa transmita totul surorii tale doar prin contract de vanzare-cumparare, donatie cu sarcini sau contract de intretinere.