| red5moon a întrebat:

Funda.Buna TPU. Eu am o problema mai complicata si vreau sa stiu ce sa fac. Acum 1 an, mama si tatal meu au murit intr-un accident de masina. Cand am auzit asta, am intrat in depresie. Casa a intrat pe numele surorii mele de 20 de ani si eu am ramas in grija ei (ca reprezentant legal). Problema este ca m-a abuzat fizic si m-a umilit de foarte multe ori. Dupa 1 luna si cateva zile depresia mi-a trecut, doar ca in zilele de dupa depresie m-a lovit in cap cu pumnul. Tin sa mentionez ca desi e fata e mult mai inalta si bine facuta ca mine. Am incercat sa o lovesc inapoi, doar ca dupa m-a avertizat ca daca ripostez ma va scoate afara din casa si voi sta pe strazi. Am tacut si m-am dus la mine in camera, doar ca m-a dat afara si mi-a zis ca astazi trebuie sa dorm afara. Am vrut sa o intreb de ce (casa e spatioasa, deci nu in niciun caz nu ar avea un motiv bun pentru asta ). Am adormit in curte ( ningea ) si aveam doar un tricou, pantalonii si o caciula (nu aveam nici macar sosete). Dupa asta, in alta ocazie, aveam voie doar la baie si atat, dupa 2 zile i-am cerut de mancare si m-a dus in bucatarie unde a inceput sa manance in fata mea fara sa imi dea nimic. Cu alta ocazie mi-a zis sa o pup in dos, am luat asta ca pe o gluma, doar ca mi-a zis sa o fac la propriu. Trebuia sa o fac...desi m-am simtit oribil, trebuia sa o fac.
Nu sunt singur in asta...verisoara mea, Stefania, e nevoita sa stea in casa cu noi, datorita faptului ca tatal ei ( unchiul meu ) a lovit-o si ii era frica sa se intoarca.
Ea primeste acelasi tratament, doar ca o mai apar de multe ori...
A fost o ocazie cand a lovit-o in burta si a inceput sa planga de durere si nu am putut sa fac nimic pentru ea.
Aproape tot timpul ii dau din mancarea ( putina ) pe care o primesc de la ea.
La scoala eram ( si inca sunt ) tot timpul speriat, mai ales de contactul fizic.
Ce pot sa fac? Va rog, sunt disperat, am sunat politie de multe ori, doar ca nu se intampla nimic din lipsa de dovezi...mai ales pentru ca Stefania refuza sa spuna adevarul. Ajutor, va rog

Răspuns Câştigător
| Sonia822 a răspuns:

Inteleg ca ai o sora, trebuie vazut de ce e casa doar pe numele ei, cumva, ar trebui sa ai ACELEASI DREPTURI, daca parintii nu au creat o casnicie si au intrat in casatorie cu copii din alte relatii anterioare. Uite ce poti face:
Poti suna aici, vb cu un psiholog, primesti consiliere: http://www.telefonulcopilului.ro/
2. Trebuie neaparat sa spui dirigintei la scoala (in privat). Si te duci si la directoare. Vei primi sprijin de acolo. Scoala e foarte interesata de problemele private ale elevilor, pentru ca le e afectata activitatea scolara, si trebuie stiute cauzele.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand averea parintilor nu putea ramane doar surorii tale, daca sunteti doar voi doi atunci fiecaruia ii revenea cate o jumatate din averea parintilor, inclusiv cate o jumatate din casa. Trebuie sa cereti deschiderea procedurii succesorale, la un notar public de la domiciliu.
In cazul dat, daca esti minor, te poti adresa protectiei copilului din judetul tau.

| red5moon explică (pentru Ioandelasal):

Am incercat sa ma adresez la protectia copilului, doar ca nu s-au gasit dovezi, cum am mentionat. Nu s-a impartit pentru ca nu mai avem alte rude, si parintii mei au lasat dinainte tot pe numele ei

| alina2k18 a răspuns:

Trollwinking

| Sonia822 a răspuns:

3. Cauta pe google Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din orasul in care esti si suna si acolo. Ca sa fii sigur/a, cauta si adresa lor de mail, si depune-o on line pe mail sau mergi personal cu ea. Se numeste Sesizare, scrii sus in titlu sesizare, daca cand o scrii, adresa, datele din buletin, CNP, telefon daca ai, la ce scoala esti, si unde ar putea eventual sa te gaseasca, in afara de adresa de acasa. Oricand ai probleme depui sesizare unde vrei tu (DGASPC, Politie, etc) urmaresti sa-ti dea un nr de inregistrare. Daca nu primesti inapoi mail cu nr inregistrare, suni la ei. Odata acut nr inregistrare, ei sunt obligati sa verifice cazul in cel mult 30 zile. Cred ca poate face puscarie pentru ``rele tratamente aplicate minorului`` dar nu stiu sigur, n-am inteles situatia.
Informeaza intai scoala. Daca nu esti multumit de consiliere si sfaturi, mergi mai departe, la DGASPC, suna si la protectia copilului, fa si sesizari, detaliate..tot ce patesti..scrie acolo... le depui pe mail, le depui in scris direct la ei la sediu... trebuie sa se rezolve. Curaj si ambitie. Si spune si o rugaciune, primesti si ajutor divinwinking

| Sonia822 a răspuns:

Eu ti-am raspuns mai jos ce trebuie sa faci, desi ma intreb daca nu sunteti impreuna la calculator, glumind, ca n-aveti somn. Dar daca e intr-adevar real, ti-am raspuns clar si la obiect. Daca aste e o gluma, sa stii ca sunt si cazuri reala p-aici, si nu e bine sa duci asa ceva in derizoriu, mai ales ca... Karma se intoarce happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Troll all day

Răspuns utilizator avertizat
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru red5moon):

Daca parintii au facut testament atunci nu puteau afecta rezerva succesorala care este de jumatate din ce ti-ar fi revenit conform mostenirii legale, asa ca si tu ai dreptul la un sfert din averea parintilor. Puteau sa transmita totul surorii tale doar prin contract de vanzare-cumparare, donatie cu sarcini sau contract de intretinere.