| AdrianVoicu a întrebat:

Gândul că singurul părinte care mi-a rămas în viață este posibil sa moară mai devreme sau mai târziu, mă neliniște cumplit
Sunt pe aici persoane care au trecut prin astfel de situație?

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu personal nu am trecut prin aceasta situatie. Parintii mei sunt bine momentan.

Moartea e inevitabila, asta ne asteapta pe toti la sfarsitul vietii. Nici un muritor nu are puterea de a stopa moartea sau de a o elimina. Noi suntem supusi mortii fizice.

| cuvant a răspuns:

Eu am trecut prin aceasta situatie si nu e usoara.
Depinde ce varsta ai dar iti recomand sa te bucuru de prezenta parintelui in viata ta.
Incearca sa nu devii prea vizibil ingrijorat deoarece e posibil sa se indeparteze.
Depinde foarte mult si de timpul care a trecut de cand celalalt parinte a parasit aceasta lume.
Nu te invinui pentru ce se intampla.

| sierra1 a răspuns:

TUTUROR le mor părinții - la un moment dat deci nimic nou sub soare

| angelsforever a răspuns:

Nu ai ce face. Bucura-te de momentele petrecute cu parintii cat mai sunt inca in viata. Eu nici n-am stiut ce ma astepta inainte sa moara mama mea. Si inca mai doare. Traumele raman toata viata.

| Iote a răspuns:

Mai devreme sau mai tarziu, tot va muri. Toti trecem prin asta dar nu facem o tragedie pentru ca asta e cursul vietii. Greu ar fi sa pleci tu inaintea parintelui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,eu! Mi-o murit anul trecut mama de covid,știu cum este,și prin ce treci.
Ii doresc multă sănătate părintelui, și fi puternica, unele lucruri pur și simplu sunt inevitabile, nu putem sa schimbam soarta, trebuie sa fi puternica, sa te rogi pentru sănătatea lui/ei, gandeate pozitiv ca va fi bine,daca gândești mereu negativ vei atrage foarte multe chestii rele asupra vieții tale, și se vor răsfrânge si pe cei dragi.
Se pot întâmplă și minuni, unii medici nu ii mai dădeau efectiv șanse deloc mamei mele sa supraviețuiască mai mult de câteva luni, și nu a fost asa, fi optimista, nu mai pune mereu raul în fata.
Eu nu mai am nimic, nici parinti nici prieteni, pierderea mamei m-a făcut mai strong, te va face și pe tine silentrain kiss
Ai grija de tine! Și fi puternica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă vei depăși criza existențială după pierderea suferita nu te va mai afecta nimic, va fi important sa îți înțelegi rostul în viata, scopul, și sa cauți sa fi fericita, sa nu te resemnezi niciodată și autodemoralizezi, asa e cursul vieții nu îl poți schimba, contează sa oti găsești pacea sufleteasca și sa fi bine tu cu tine însuți. Citește cărți despre inteligenta emoțională. Se vede ca ești sensibila, ai un suflet frumos, curat. Vei fi bine, sunt sigur de asta, orice ar fi happy

| Dismally a răspuns:

Da, cam la fel este situatia si la mine sad

| Mosotti a răspuns:

Da, am trecut eu prin asta, imi era frica ca or sa moara parintii, se numeste anxietate, in mod normal nu trebuie sa te nelinisteasca.
Si eu am tot un parinte care a ramas in viata, cand am anxietate ma nelinisteste cand ma gandesc ca o sa se duca, cand nu am anxietate, nu mai am treaba si zic "oi vedea eu atunci ce va fi".

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai are anxietate, doar anxietatea face sa ai frica de ceva ce se va intampla candva, omul okey se gandeste doar la prezent si la perioada imediat urmatoare fara frici de viitor, eu am trecut prin asta si stiu.

| AdrianVoicu explică (pentru Mosotti):

Da am dezvoltat recent și o formă de anxietate cu episoade mai agresive, in general nu mă mai gândesc la viitor dar cate o dată în mod involuntar îmi tresăre cate un gând

| AdrianVoicu explică (pentru Dismally):

Sper sa treci cu ușurință peste acesta etapă a vieții

| Mosotti a răspuns (pentru AdrianVoicu):

Pai cand nu te gandesti la viitor anxietatea e mica sau dispare, cand vine un gand a urcat anxietatea, e si normal ca in mod involuntar.

| mgtow a răspuns:

Ma gandesc la maicamea cate greutati a tras pentru mine, va fi greu cand o sa moara, as merge cu masina timpului in trecut sa o iau daca ar exista DMC din back to the future.

Întrebări similare