| LoOvE a întrebat:

Hei! Am 13 ani si mi-a venit ciclu.Chestia cea mai jenanta e cum sa-i spun mamei:Hei mama mi-a venit chestia aia rosie sum cum. Voua unde vi s-a intamplat si cum i-ati spus mamei? Va rog

Răspuns Câştigător
| -=AleCS=- a răspuns:

Buna, eu sunt baiat si normal nu mi s-a intamplat laughing dar cred ca ar trebui sa ii spui, oricum ea trebuie sa se astepte la asa ceva de la tine, e ceva normal, nu ar trebui sa te jenezi, nu ai facut nimic rau ca sa iti fie jena. bafta

55 răspunsuri:
| Maryaaaaaa a răspuns:

Pur si simplu, nu trebuie sa te feresti. e ceva absolut normal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu stiam cum sa-i spun la inceput.si mie imi era... dar pana la urma isi dadea seama si cum avem o relatie mai mult de prietenie poate s-ar fi simtit oarecum.asa ca nu mai aveam absorbantehee hee si i-am spus mamei ca.ma duc sa iau sampon(imi spusese dinainte) si niste obsorbante ca s-au terminat.ca mi-a venit. insa nu i-am spus celaughingsi si-a dat seama singurawinking. chiar si mie mi-a venit de curandwinkingbafta:*

| Ruxy_1106 a răspuns:

I-am zis: "Mama imi curge sange din puta" laughing glumesc
I-am zis pur si simplu ca mi-a venit ciclul. thinking Nimic mai mult.

| ELD a răspuns:

Maam...mami mi-a venitoh go on simplu ia`ti inima in dinti si spune`i. Nu trebuie sa-ti fie rusine!

| bOse a răspuns:

Considera ca mama ta e cea mai apropiata si buna prietena, cu ea poti discuta orice.

| LuS[z] a răspuns:

Stai linistita ca nu esti singura.Sunt cazuri si mai rele in care fete de 10 ani au avut prima menstruatie.Si crezi ca mama ta nu a trecut prin asa ceva? Nu trebuie sa-ti fie teama. Pur si simplu te duci si ii spui direct.Si sa stii tu ca in ciuda faptului ca nu-ti va spune, ea va fi ceva de genul "Vai fetita mea care nu prea mai e fetita..."O sa intelegi tu cand o sa fii mai mare big grin laughing

| Kenny a răspuns:

Eu am inceput sa tip dupa ea. laughing
uite cum faci: iti pui o pereche de chiloti si stai cateva minute cu ei sa se "coloreze", te duci la baie si te prefaci speriata si o strigi pe mama ta, spunandu-i ca nu stii ce sa faci, ca a inceput sa-ti curga sange.
100% sansa de reusita laughing

| MaDaMadalina18 a răspuns:

Buna! Te duci la ea și o iei deoparte si ii spui: "mama trebuie sa-ți zic ceva, mi-a venit menstruația"happy

(eu m-am trezit pe la 7 sa merg la toaleta și când am ajuns am văzut ca eram pătată pe boxeri, mama era în bucătărie (tocmai vb despre asa ceva) și am strigat-o și i-am spus)

| rosto a răspuns:

Pai mama ta nu ti-a zis despre asta? nu ar trebui sa te simti in niciun fel jenata. ii spui pur si simplu: bai mama, mi-a venit ciclul.

| roxxutzzz a răspuns:

Pai daca noua nu iti e rusine sa ne spui atunci nici mamei tale nu trebuiehappy... Zi " Mami mi-a venit cilu" si gatahappy eu asa i-am zis

| Quiss a răspuns:

Geez, mare chestie, de parca nu i se intampla si ei si tuturor femeilor... Ce-i asa jenant intr-o chestie perfect normala?!

| anka a răspuns:

Daca mama ta ti-a dat voie sa te epilezi si chiar s-a dus cu tine la salon inseamna ca e o mama grozava si poti vorbi orice cu ea. Nu iti fie rusine si ea a trecut prin asta si poate i-a fost jena sa vorbeasca cu bunica ta. Mama se va bucura ca ii ceri sfatul si te va ajuta sa alegi cele mai bune absorbante ca sa te simti tu comod. Fiica mea a inceput la 10 ani dar stia dinainte ca trebuia sa ii vina ciclul. M-a sunat intr-o zi la servici si m-a intrebat simplu: mami pot sa iau unul din tampoanele tale? Asta a fost tot.

| nimeni_9181 a răspuns:

Stai linistita,, e ceva foarte natural. da, pur si simplu spune-i ca ti-a venit ciclul. o sa te ajute cu cea mai mare placere.nu este un motiv sa te ascunzi de mama ta caci si ei i-a venit cand a fost tanara. tuturora ne vine!

| Ioana1984 a răspuns:

Buna e cam jenant ai dreptate, pe mine m-a luat pe neasteptate la 11 ani, am inceput sa plang am zis ca m-am lovit m-am dus la mama si i-am aratat vreau sa-ti zic ca s-a uitat la mine si a inceput sa-mi zambeasca penibil, la care a inceput sa-mi zica ca este vorba de ciclu.Parerea mea e sa vb cu ea ca ea te poate sfatuit in acest domeniu mult mai mult decat noi cei pe TPU. Zii si tu uite ce mi s-a intamplat, am avut pe chilot o scurgere rosie, de ce oare? Bafta in viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-e mi s-a intamplat acasa din fericire, si i-am spus mamei: -mami, cred ca mi-a venit ciclul.Nu trebuie sa-ti fie rusine de mama ta(parerea mea). Spune-i, ca ea te poate ajuta, daca nu-i spui ei atunci cui? Succes.

| Sin a răspuns:

Ti-e rusine sai spui mamei tale dar nu ai nicio problema in a da de stire intregului internet.
Interesant.

| irina20 a răspuns:

Ii poti spune sa-ti cumpere niste absorbante... Mie cand mi-a venit i-am spus verisoarei mele.si pana seara stia tot neamul big grin

| Dodolo a răspuns:

Ciao.
vai nu o sa uit niciodata prima mea zi de ciclu laughing
tati a aflat primul. astepta sa intre la baie si cand am iesit eram palida si ma intreaba speriat "ai patit ceva?" si eu "mi-a venit ciclu"
a fost amuzant.
mamei poti sa ii spui direct. o sa inteleaga. sau poti sa ii ceri un absorbant si se prinde singura oh go on
Nu e nici un stresbig grintongue

| Xonia a răspuns:

Trebuie sa ii spui
Ia-o in baie, sau in camera ta si spune-i"mama, stii, mi-a venit ciclul."
SI gata

| shtephie a răspuns:

Normal ca i'am spus mamei! Mamele mereu trebuie sa fie cele mai bune prietene pentru noi:X Ne da mereu sfaturi bunehappy

| TeoIonela a răspuns:

Mama e tot mama. Ea te va intelege mereu si nu trebuie sa-ti fie rusine de ea in nicio situatie.Deci,spune-i fara pic de jena. Mie mi-a venit acum 2 ani si ceva si nici macar nu stiam ce-i chestia aia pe chilotii meilaughingpe bune.Si asta nu pentru ca nu discutasem despre asa ceva, ci pur si simplu nu stiam ce-i cu ea acolo, si tot asa.Mamaia m-a luminat. big grin.Recunosc ca mi-a fost putin jena de ea, dar de mama nici atat.Deci,ce mai astepti?smug
Bafta!happy

| RoxiutzaRux a răspuns:

Ar trebui sa. i spui ca doar e mama ta!

| Libelle a răspuns:

Unde mi s-a intamplat mie...pai acum vreo 2-3 ani eram acasa la o prietena(mai batrana are 23 de ani), si m-am dus la baie si ce sa mai fac, i-am zis eilaughing
si bine ca avea ea absorbante, ca era 11 noaptealaughing
si a doua zi m-am dus acasa, stateam pe scara, si a aflat bunica de la prietena respectiva. apoi i-am zis si mamei, dupa cateva ore... a ramas uimita.cum i-am zis? mama, aseara m-am dus la toaleta si am vazut ca...--intelegi tulaughing--
bun... a fost cam socata(ce naibii aveam 11 ani si un pic), eu eram rusinoasa, primele zile ma uitam cand treceam pe langa o masina parcata sa vad daca m-am patat(ce copil prost)...
mama mi-a purtat o predica acolo cateva ceasuri si gata. mi-am luat zborullaughingam stiut sa ma descurc, nah. nu e greu deloc

| Puf a răspuns:

Vorbesti u ea, e ceva normal, e femeie si ea si a trecut prin asta, te va ajuta si iti va da sfaturi! Pentru asta e mama ta, spune-i simplu ca ti-a venit ciclul si ea va discuta cu tine depsre problemele acestealove struck

| Sabry a răspuns:

Mami mi-a venit... Sau mami nu mai sunt asa micuta... Dar sa nu te feresti de ea. Pentru ca daca ai vreo complicatie sau vreo problema te poate ajuta.batting eyelashes

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este jenant?
Mama ta trebuia să-ţi spună mai devreme despre acest aspect al vieţii unei fete/femei, era de datoria ei!
Nu aveţi o relaţie deschisă, prietenească ca între fete?
www.seximus.ro
Pa, pa.

| danielagoldica a răspuns:

Ciudate relatii ai cu maica-ta! Daca nu poti sa-i spui asa ceva atunci ce fel de mama mai este!?

| Zenithf a răspuns:

Asta este chiar dragut. happy
Spune-i ca iti trebuie niste bani, sa iei tampoane, va intelege ea.
Domnul sa fie cu tine si familia ta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Haide ma, ce e asa greu laughing. Eu m-am trezit dimineata, am vazut o pata, am luat telefonul si incep: "auzi, mi-a venit ciclu si n-am tampoane, ce pana mea fac, o sunt pe georgiana sa vina ea ca nu avem decat de alea subtiri". Ea a inceput sa zica: "vai, ce rau imi pare ca nu sunt acasa, ai crescut Claudia" (era la servici). Eu i-am zis sa o ai usor ca ma doare burta de innebunesc si am cautat abosrbante. Cea mai urata zi din viata mea, de atunci, o data pe luna ma doare burta de ma dau cu capul e pereti. Si au trecut 3 ani, mai am vreo 40 si scap.

| mahoney a răspuns:

Lasa-i un biletel cu adresa de la acest topic happy