| georgianageo13 a întrebat:

Hei am o problema care as vrea sa o discut cu mama dar noi doua nu avem o relatie chiar atat de apropiata, cand vreau sa discut cu ea ma refuza ori nu ma asculta, iar eu de nervi plec din camera respectiva si incep sa plang. As vrea sa discut cu ea anumite chestii dar im spune ca nu te priveste asta pe tine sau am treaba ori nuesti pregatita pentru asta. Acum eu ce sa fac? Ce pot face sa vorbewsc cu ea? PS cand sunt niste chestii mai intime imi spune ca sunt prea mica, dar nu sunt am 16 ani ar trebui sa stiu.

6 răspunsuri:
| BeHappy26 a răspuns:

Sti... fiecare persoana are povestea ei. Depinde si ce o intrebi pentru ca s-ar putea s-o afecteze, sa-i trezeasca aminitiri... gandeste-te la asta. happy Daca mama ta nu prea converseaza cu tine incearca sa fi mai calma, mai rabdatoare cu ea. Vorbeste frumos si fa-o sa aiba incredere in tine. Exista multe variante. Poate se comporta asa cu tine pentru ca ai suparat-o cu un anumit motiv. Arata-i ca esti fata ei si ca mereu va fi asa. Arata-i cat de mult iti doresti sa vorbiti. O mama trebuie sa iti fie ca o prietena, sa va spuneti tot. happy Succes. happy

| emblem23 a răspuns:

Cel mai simplu mod este sa discuti cu parintele tau pentru inceput lucruri care lui ai plac sau de care e pasionat, asa ai poti capta atentia si te poti face ascultata.
Apoi poti trece foarte lent la problemele tale si totodata sa le pui in contextul in care ai intreba-o pe mama ta ce ar face in anumite situatii, chiar daca u stii ce ai avea de gand sa faci pentru tine.
Prin lucrurile astea vezi si ce gandesc ceilalti referitor la o problema, ca in final u sa i-ei decizia cea mai inteleapta, spar ca te-am ajutat. kiss

| georgianageo13 explică (pentru BeHappy26):

Nici o data nu am suparat-o am facut tot ce mi-a spus nu m-am certat in viata mea cu ea la scoala am aptoximativ 10 mai sunt si cativa 9 pa acola dar nu conteaza asta. Problema e ca atunci cand vreau sa vorbesc despre anumite lucruri pe care vreau sa le stiu sau anumite lucruei intime care mi se intampla nu acorda interes.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Daca nu la 16 ani, atunci cand doreste sa discute cu tine? incearca sa stai de vorba cu ea cand este in toane bune, incearca sa ii explici ca ai varsta adecvata pentru a afla anumite probleme indiferent de natura lor.
Incearca sa ii zici ceva ce nu este adevarat sa ii captezi atentia..si apoi sa ii dai replica spundandu-i ca se poate intampla daca nu discuta cu tine.
Scrie-mi in privat daca doresti sa vorbim
O zi frumoasa sa aihappy

| William a răspuns:

Ce-ti trebuie parinti? N-ai internet?

| ClaudiaBM a răspuns:

De multe ori parintii nu doresc(evita) sau sunt prea ocupati sa vorbeasca despre lucrurile intime din viata copiilor, desi copiii isi doresc sa le poata spune parintilor orice.
Cu atat mai mult mama, care ar trebui sa fie cea mai buna prietena a fiicei sale si sa o asculte intotdeauna. Daca o mama te evita si nu considera ca esti suficient de pregatita pentru a afla orice, greseste. Din contra, pentru a nu face greseli trebuie sa ti se spuna din timp ce este bine si ce nu; sa iti spuna orice vrei sa stii si sa te invete ce trebuie sa faci pentru ca sa nu ii para rau mai tarziu de o alegere gresita de-a ta. In acest mod(daca nu comunicati), apar neintelegeri si te determina sa te inchizi in tine. Trebuie sa incerci sa vorbesti cu ea sa ii explici ca ai nevoie de atentia ei dar daca te respinge sa incerci sa vorbesti cu o matusa, prietena, cunostinta mai mare(cu mai multa experienta), iar dupa o perioada, in viata ta va aparea un baiat ce te va asculta mereu si o sa ai cui spune ce ai pe suflet.