Bună! Am trecut de multe ori prin relații ( sau tentative de relații ) toxice și înțeleg perfect felul în care te simți acum. Eu una, cu toate ca îmi e greu sa fiu singura și îmi doresc o relație în momentul de față, prefer o relație care sa îmi aducă bucurie și împlinire, decât una care sa îmi răpească și pacea pe care o am de una singură. Știu ca acum ai un sentiment de frustrare, si pe de o parte simți nevoia sa îl cauți, sa încerci sa discuți din nou cu el, sa încerci sa repari, iar pe de alta parte vrei sa te rupi de aceasta relație toxica dar îți este foarte greu și simți un gol lăsat de faptul ca nu mai vorbiți deocamdată. Știu perfect sentimentul și pentru mine cel mai bine a funcționat sa gândesc la rece deși era foarte greu pentru că inima nu voia sa asculte mintea; sa nu îl caut, sa nu tresar la primul mesaj pe care mi-l da și sa ma grăbesc sa îi răspund, ci pur și simplu sa spun STOP!, mai bine renunț la el, decât sa renunț la mine, distrugandu-mi stima de sine și pacea interioară și încrederea în oameni și mai bine petrec timpul de una singura într-un mod plăcut, decât sa îl petrec cu cineva într-un mediu tensionat, în care vad clar ca e plictisit, ca ma respinge și în care prezenta lui îmi face mai mult rău decât bine. Pur și simplu conștientizează situația și alege sa nu te mai rănesti psihic, spiritual și emoțional cu oameni care nu îți apreciază valoarea! Sper din suflet ca te-am putut ajuta! Numai bine îți doresc!
Incearca sa-ti ocupi timpul cu altceva. Daca ai o pasiune sau sa faci ceva ce-ti place fa acel lucru. Succes. Si iti tin pumnii. Sper sa iti treaca repede. Eu asa am facut si am scapat repede de starea asta dupa o despărțire.
Eu am rupt relatia de la prima faza de gelozie, fiindca nu am acceptat niciodata o asemena relatie si nu recomand nimanui sa stea in relatii toxice, fiindca omul nu se schimba niciodata, dimpotriva, se preface ca se schimba pana trece cearta, dar in timp, cand se simte din nou confortabil, revine la vechile metehne, de control, manipulare, gelozie, cearta si posibil, violenta fizica.
Se trece peste cautand un om de calitate, nu toti nenorocitii, si fara sa te uiti inapoi cand il lasi pe asta. Nu stiu de ce cred ca o sa-i dai mesaj, iti cam place nenorocitul asta.
Iti place de el, iar o sa te duci la el, iar o sa-si bata joc, si daca pleci, o sa dai de alt nenorocit, ca de unu cuminte nu prea iti place, si speri ca urmatorul sa fie okey, dar asa ca tipar tot din aia alegi.
Desi e relatie toxica tu tot la el tragi.
Corect, insa cati fac ca tine? Unele parca ii cauta pe astia, unul dupa altul.
Pai si daca nu se schimba, multe stau asa in rel toxica ca mor dupa ei! De ce, nu stiu. Ce le-o place la toti dobitocii nu stiu.
Si pe unul cuminte nici nu-l baga in seama.
Tu ai avut o minte mai matura inca de tanara, nu aveai lipici la dezaxati.
Daca intreaba cum sa treaca peste, e grav, ca daca ii era clar ca trebuie sa plece si nu ii placea toxicitatea relatiei, nu mai era nevoie sa intrebe, il lasa si gata.
O sa se intoarca la el, ala va face la fel, iar o sa se duca la el, si tot asa, sau la altul la fel.
Și eu am avut o perioada de break down după ce m-am despărțit de fosta.
La mine a funcționat să-mi fac o noua relație, nu tip pansament.
La început nu am avut așteptări prea mari, însă când am văzut cum pot fi tratat, viața mea de atunci s-a cam schimbat.
Acuma na, nu te străduiesc neapărat să îți faci o relație noua, dar poți încerca.
Hei. Contrar și în pofida a ceea ce spun ceilalți (lumea) a nu-i da mesaj înseamnă că ești slabă ci nu dacă alegi să-i scrii, pentru că asta înseamnă curaj. A arăta vulnerabilizare e poate cel mai puternic dar pe care îl poți oferi și asta cere cu disperare un om puternic, unul slab n-o poate face. În cazul de față cred că ao nevoie să lămurești lucrurile cu tine și mai apoi să încerci să lămurești și cu el, pentru că dacă o țineți ca și până acum rămâneți în tipar și nu numai că nu veți rezolva nimic dar veți aves de suferit atât voi cat și cei din jur. Dacă vrei să aprofundăm, lasă-mi contactul tău undeva aici pe site. Succes!