Toate lumea are un scop special in viata. De ce porti o durere in suflet? Incearca sa iti ocupi timpul cu lucrurile care iti plac, lucruri care te distreaza. Priveste lucrurile care te inconjoara cu optimism. Trebuie sa vezi frumusetea a tot ce te inconjoara, sa crezi in tine. O sa vezi ca, cu timpul, viata este frumoasa si merita traita. Ca lucrurile din viata ta incep sa capete o alta culoare.
Hei, Capul Sus!
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
De la 7 ani am patit o gramada de lucruri... Nu am nevoie de ajutor din partea "TelefonulCopilului" nu mai sunt copil, am fost...
In primul rand, nu tine in tine! Discuta cu cineva, descarca-te! Esti tanar, ai toata viata inainte, inca ai posibilitatea sa te schimbi, sa fii mai bun cu cei din jurul tau, sa ii apreciezi mai mult. Capu' sus!
Inca esti copil! De ce refuzi un ajutor gratuit, de specialitate, din partea unor oameni dedicati? Nu esti in masura sa fii pretentios! Exista cineva care doreste sa iti vorbeasca, sa te sfatuiasca, sa te indrume, iar tu dispretuiesti acest ajutor
Calmeaza-te! Ai nevoie de iubire ca sa-ti revii, deci nu mai rani persoanele care te iubesc si apropiati-va... Apeleaza cu incredere la Telefonul Copilului, s-ar putea sa ai nevoie si de psiholog! Eu as bea si ceai de sunatoare, e antidepresiv. Calmeaza-te, serios, cu totii facem greseli.
Eu nu ti-am spus sa apelezi sau nu la TelefonulCopilului (desi nu ar fi gresit sa apelezi) ci te-am intrebat daca ai patit ceva care sa te traumatizeze. Daca nu atunci nu ai absolut nici un motiv sa gandesti despre tine ca esti un dezastru. Hai sa iti dau o veste: toti suntem niste dezastre daca ma gandesc bine, fiecare om raneste pe cei pe care-i iubeste (vrand-nevrand) intr-un moment al vietii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existam. Te-ai gandit totusi cati oameni ai ajutat? Si cei care te iubesc, de ce te iubesc? Te-ai gandit ca, daca macar un om ti-a multumit macar odata in viata, ai fost folositor si de ajutor cuiva si ca nu ai fi putut fi asa daca nu ai fi existat? Ai viata si daca esti sanatos cu atat mai bine . Daca te bat ganduri negre, este destul de greu dar, singura solutie este sa le ignori. Esti om, esti de folos, esti iubit (ceea ce inseamna enorm) etc. Incearca sa faci ceva voluntariat daca te atrage ideea sau gaseste-ti un hobby prin care sa fii si tu multumit ca faci ceva care iti place dar prin care sa-i ajuti si pe ceilalti. Succes
Esti lud si pentru tine Dumnezeu nu exista. As zice sa incepi cu aceste doua probleme din viata ta care trebuie rezolvate.
Bine ca nu au impresia cei din Africa-mai ales Sierra Leone sau cei din Asia - mai ales India, ca viata lor e un dezastru... Cat ai si tot nu ii de ajuns!