Buna,am trecut si eu prin asta pe la 18 ani, si tot ce poti tu sa faci este sa nu-l lasi singur, pentru ca daca te iubeste sau tine la tine o va lua razna si ca sa uite de tine va lua si mai mult, si atunci isi face si mai mult rau.Problema asta nu e atat de simpla,e nevoie de ambitie si vointa din partea lui,da e o porcarie ce o sa zic dar pana nu vede el ca-si face rau nimeni si nimic nu-l va putea opri,eu mereu ziceam nu sunt dependenta nu am nevoie de asta,dar aveam,nu recunosteam dar eram dependenta de ceva ce nu-mi facea decat rau,locuind in America cocaina o gaseam repede si este si foooaarte buna insa dadeam o caruta de bani,mai eram si pacalita,nu a reusit nimeni sa ma faca sa ma las de ele,m-au internat intr-o clinica degeaba, dupa ce am iesit prima oara l-am sunat pe dealer, ceea ce m-a determinat pe mine a fost un preot, m-a vazut eram distrusa, incercam sa ma las si nu puteam si am vb cu el apoi am aruncat tot si am inceput sa fumez tigari normale des dar apoi am reusit sa o fac mai rar si acum fumez cam 10 -15 pe zi,nu-l poti face tu sa se lase,el trebuie sa-si deschida ochii,eu in clinica aia adunam pastilele nu le luam zilnic si cand se adunau le luam pe toate odata si aveam o stare bestiala,nu e asa usor sa scapi de droguri depinde si ce ia,si cantitatea,conteaza sa-l iei de langa varusu sa numai aiba contact cu el,sa nu aiba de unde sa ia, si ai mare grija tu la banii, bijuterii tot ce e al tau de valoare, eu aveam banii mei nu era o problema dar ma gandesc ca nu toti au aceeasi situatie ca a mea, eu la un simplu calcul am consumat peste 10.000$ cu cocaina,ahh si daca i le gasesti nu i le arunca,se va razbuna pe tine si e in stare de orice cand e drogat,practic drogurile iti opresc anumite functii ale creierului,si tu te bucuri,esti vesel,euforic,apoi aerian si mort de somn,eventual sa-l pui fata-n fata cu un fost dependent asta daca e si el lucid vreodata, ori sunt niste pastile, cam scumpe si cam greu de facut rost de ele, se dau prin clinici si ii cam taie pofta, e 15 euro pastila deci pe 10 pastile ai da 150 de euro dar nu stiu daca gasesti prin Romania, oricum succes si sper sa-si dea seama ca greseste inainte sa fie prea tarziu, good luck!
Apeleaza la copii contra parinti sau sa fie internat la un centru de dezintoxicare
Vorbeşte cu verişorul lui deschis şi arată-i că-ţi pasă de el aşa poate va reuşi să se lase de droguri.
Încearcă să nu-l mai laşi să stea cu prieteni lui atât timp, şi sunt conştient că poate lua acea doză oricând vrea el dar aşa poate îl faci să se oprească.
Eu îţi urez succes!
Poti citi mai multe pe http://www.viatadesucces.com/cum-pot-prietenii-tai-sa-iti-afecteze-viata/ despre cum iti pot influenta prietenii tai viata.
Buna. Cam greu in situatia asta sa-l poti ajuta tu, de una singura. Momentan el nu realizeaza ca-si face rau, nu vede un lucru gresit in a se droga, mai ales ca il are ca "ajutor" pe varul lui, ceea ce face si mai greu constientizarea. Ori cat de mult ai vorbii cu prietenul tau, nu cred va intelege, va face tot ce vrea el. Cu teama ca se va certa cu tine si va fi suparat pe tine, ar fi bine sa vorbesti cu unul din parintii lui, sa-i semnalezi problema, ca altfel lucrurile vor scapa de sub control si e aiurea. Daca sunt parinti deschisi, vor intelege repede, poate vor semnala problema si parintilor varului sau si incepe sa se rezolve ceva. Repet, singura nu prea ai cum sa-l ajuti, chiar daca te iubeste, viciul e mult mai puternic aici. Cu adevarat ai sa-l ajuti cand deja incepe sa se rezolve problema, cand va inceta sa mai consume, in momentul acela va avea mare nevoie de tine, de familie sa mearga mai departe si sa nu mai cada in patima. Vorbeste cu apropiatii lui, familie, rude, prieteni foarte buni, de care stii ca e el apropiat si de care ar asculta.