Imi dau seama ca trebuie sa-ti fie foarte greu, mai ales in aceasta perioada cand se schimba multe in viata ta. Si este foarte rau sa ai parinti atat de rigizi, parca ei nu au fost niciodata tineri, au uitat totul...
Nu pot sa te ajut decat cu atat: intareste-te, gandeste-te ca putea fi si mai rau decat atat. Gandeste-te la cei abandonati, sau la copii orfani. Cat de greu este pentru un copil, care a avut un inger de mama, si a pierdut-o.
Insa un pic sunt de acord si cu mama ta, in privinta machiajului si a prietenului, este un pic prea devreme. Am vazut fete de 20-25 de ani care aratau mai imbatranite decat femei de 30+ ani, si gandeste-te ca n-aveau grija serviciului si a copiilor ca niste femei maritate. Cosmeticele, fumatul si alte activitati isi lasa greu amprenta.
Sau sa vezi fete care au 2-3 avorturi inca inainte de a implini 18 ani. Vezi, poate mama ta nu iti vrea tie raul, ci vrea sa te protejeze de asa ceva.
Cauta sa te intelegi mai bine cu familia, atunci lucrurile poate se vor mai indrepta.
P.S. muzica, ei bine, si eu ascult metal, dar nu numai metal, cauta si mai asculta si altceva, piese de muzica clasica, ca Pachelbel - Canon in D major, J.S.Bach - Air on G string, formatii mai vechi de muzica, ca Duran Duran, Snap, alterneaza.
Si asculta si cate un metal, ca Sepultura - Territory, Guns'n'Roses - Civil War, si vezi si lyrics, sa vezi ce spune, atunci poti sa demonstrezi ca mesajul nu este unul satanist, ci unul impotriva razboiului. Asa, si fereste-te singura de muzica cu un mesaj rau, si de alte influente proaste.
Am scris cam mult, dar sper ca ce-am scris sa te ajute, macar putin.
Incercati sa va intelegeti reciproc! Vorbveste cu ea cand este fericita, arata-i si tu ca o iubesti pentru ca ea sa-ti intoarca favoarea.Fii calma, pentru ca parintii nu sufera ca cineva sa tipe la ei.
Incearca sa spui ca ea si sa faci ca tine...sa-ti faci prieteni...sa nu mai pui la suflet toate rautatile/certurile cu mama ta
Da.Am citit pana la capaat si mi-am dat seama ca nu sunt singura careia i se intampla asta...Colegii rad de mine, isi bat joc de mine, ma urasc din tot sufletul lor, nu am prieteni, parintii tipa non-stop la mine sa ma pun sa muncesc si sa invat.Ma gandesc ca lumea ma uraste datorita problemelor cu greutatea...(am 1.65 si 70 kg , 14 ani, clasa a8a),crede-ma viata mea e de *****! Dar am reusit sa trec peste tot! Am zis ca ei si am facut ca mine! Te sfatuiesc sa incerci sa faci cat de cat ce vrea mama ta dar sa nu renuti la ce vrei tu!
Nu îți spun lucrurile astea din răutate, crede-mă pe cuvânt, iar mai încolo îți vei da seama că am avut dreptate:
-Nu ești grasă, ca să atingi greutatea ideală ar trebui să mai slăbești un kg, atât. (greutatea trebuie să fie cu 10 kg sub înălțime)
-Dacă te îmbraci în negru și ești introvertită nu îți vei face prieteni, aici e vina ta.
-Mama ta are dreptate cu faptul că ești prea mică pentru machiaje și pentru prieten. Mai încolo vei vedea că e penibil să vezi o puștoaică de 13 ani cu unu de mână. + gândește-te că fratele tău e tânăr și nu are apucături de om bătrân, nu-ți spune lucruri din răutate.
-Nu-ți mai provoca mama, dacă asculți rock și vezi că nu e de acord cu asta, ascultă și tu la căști sau când ea nu e de față.
-Degeaba pari tu de 16 dacă de fapt ai 13.
-Acum ai imresia că ești matură și că îți poți controla viața, dar nu e așa deloc, iar faptul că te îmbaci în negru, ce încerci să demontrezi prin asta? Adevărul e că îți place să te victimizezi.
-Spui că mama ta nu te lasă să ieși: unde mai exact să ieși și cu cine?!
Soluții:
-Încearcă să te pui un pic în locul mamei tale, fă și tu niște compromisuri, nu mai fii încăpățânată ca un catâr că n-ai dreptate.
-Găsește-ți un hobby. Dacă spui că ești sensibilă poate te interesează arta, muzica, scrisul sau convinge-ți părinții să te înscrie la un curs de dans unde îți poți face prieteni.
-Nu te mai îmbrăca în negru, mai bine găsește-ți propriul stil și fii mai veselă, ești prea tânără să te transforbi într-un cadavru ambulant.
-Ia-ți un animal de companie.
Soluții există trebuie doar să nu te complaci așa. Legat de găndurile de sinucidere: cum anume ai tu de gând să faci asta? Crezi că asta va rezolva totul? Există posibilitatea să nu mori, apoi ce? Ajungi la spital, îți vei relua viața care poate va fi și mai strictă, înconjurată de medicamente antidepresive și așa mai departe. Ca să nu mai spunem că poți rămâne cu sechele!
Deschide bine ochii, dă dovadă de maturitate accetându-ți vârsta! Bucură-te de moment și încetează cu acest comportament care nu te ajută deloc și care-i întristează pe cei din jur!
Citește și tu mai sus și termină cu prostiile.
Deci ma cert si eu cu maicamea si taicamio dar eu fac cum se zice vorba aia "Mai pune la cur si mergi inainte", cand te cearta prefate ca nu o auzi, zici ca da mama scuze, iarta-ma etc... dar dupa ce te-a certat faci ce vrei Dar cand vezi ca are dispozitie buna cuprinde-o etc... zii ca o iubesti etc si sa vezi ce bine va fi
"Nu ma lasa sa am prieten, nu ma lasa sa ma machiez, nu ma lasa sa ies afara.Nu-mi intelege nevoile, nu ma intelege deloc" cand am citit partea asta am zis ca intr-adevar ai parinti severi...
cand am ajuns la partea asta "Eu am 13 ani " nu imi mai vine decat sa te intreb - prieten si machiaj... astea sunt nevoile tale la 13 ani?
Nici nu stii cate dreptate au parintii la varsta asta. Ai sa vezi tu cand ai sa fii cu capul pe umeri cate dreptate avea
Multumesc unora care m-au inteles. :**
Dar ceilalti nu vreau sa credeti ca vreau numaidecat sa ma machiez si sa am prieten. Eu v-am zis ce nu ma lasa sa fac. Si DA, poate are dreptate maica-mea. Dar sunt multe fete care de la10 ani au prieteni si acuma au ajuns niste zdrente. Nu vreau sa ajung la fel.
Problema e ca ma cert cu mama mai tot timpul din nimicuri. Si ma calca pe nervi cand nu ma asculta si pe mine.
Mai ales ca invat foarte bine si cand e la servici eu fac treburile din casa si am grija de tot.
Si cand vine de la servici sa spuna : " n-ai facut nimic azi" :/
Momentu ala e de groaza. x_X
Incearca sa-ti gasesti un sprijin pe cat posibil in celalalt parinte al tau. Poesteste-i despre cum te simti... poate te va intelege mai bine si va vorbi cu mama ta.Sau daca nu te intelege, ceva rude.E foarte greu sa ai o mama dificila.A mea are toane tot timpul.E ca vremea.
Si inca ceva. As da funda tuturor celor care m-au ajutat dar a trebuit sa aleg. >
Nu am citit toata intrebarea dar am inteles ca nu te intelegi cu mama ta...ea iti vrea binele si chiar daca este incapatanata ascult-o sau impunei sugestii cu care sa va rezolvati treburile. Pana la urma nu uita cine e mama si cine e fiica