Sunt demenţi părinţii tăi, tu nu ai nicio problemă. Nu trebuie să te simţi prost. S-au dus 15 ani, mai rezistă 3 şi o să scapi, trec repede. Vorbeşte cu bunica ta, dar ai grijă să nu fie şi ea ca ei. Cred sincer că o casă de copii e o alternativă până faci 18, dacă eşti cuminte şi îţi vezi de drumul tău şi nu te laşi influenţată, te-ai gândit la varianta asta? Vorbeşte cu părinţii băiatului măcar, cred că în momentul ăsta cel mai ok e să primeşti un sfat de la ei. Şi fă tot posibilul să găseşti să munceşti ceva mai uşurel, să poţi să te ocupi şi de şcoală, pune bani deoparte ca la 18 ani să poţi să pleci dintr-un foc fără să te mai uiţi înapoi, măcar cât să îţi asiguri chiria pe câteva luni.
Imi pare rau pentru tine, dar drepturile tale sunt limitatet pana la majorat. Conform legii in vigoare, esti un copil mic, sub 16 ani si nu ai dreptul decat sa asculti de parintii tai, care raspund legal pentru tine.
viata sociala, inseamna prietene si atat. baietii dupa 17-18 ani, cand mai cresti si asta ramane la latitudinea parintilor daca vor s-ati permita asta.
Drepturile tale sunt sa inveti si sa asculti de parintii tai pana la varsta majoratului cand poti sa faci absolut ce vrei.
Din pacate, legal nu ai voie sa stai cu nimeni altcineva decat parintii sau tutorele tau legal.
Daca suni la Protectia Copilului si spui ca esti maltratata in vreun fel, ei te pot pune intr-un camin pentru copii, pana la varsta de 18 ani, cand esti libera sa pleci unde vrei.
Din pacate ai doar 2 solutii:
1. asculti de parinti in totalitate - conform legii
2. suni la telefonul pentru protectia Copilului si vei fii mutata la un camin de copii.
Buna! Si eu sunt cam in aceeasi situatie ca si tine...Nu am o relatie atat de buna pe cat mi-as dori cu mama..tot ce pot sa iti recomand este sa discuti cu ea si sa cautati activitati in care sa va implicati amandoua.Probabil asta v-ar ajuta sa va apropiati! Multa bafta.
N-am putut să citesc tot deci îți zic ce cred după ce am citit primele 3 paragrafe.
Trebuie să te exteriorizezi de toate frustrările pe care le ai. Spune-i tot ce ai pe suflet, condamn-o fă-o să se simtă vinovată că nu a fost în stare de nimic, fă-o să sufere. Poate în modul ăsta o să-și dea seama că ai drepturile tale la intimitate. Și stai liniștită că nu te dă la orfelinat. Că nu există părinte care să investească bani și sentimente într-un copil timp de 15 ani iar apoi să-l arunce într-un centru de plasament. Amenință-ți părinții că le dai apă cu furculița când o să fie bătrâni și ai să le vezi expresia atunci. Aruncă și tu cu vorbe grele.
Bine înțeles că dacă faci tot ce ți-am zis eu mai sus, se poate să repari relația sau dacă ai o orgolioasă s-ar putea s-o strici și mai rău. Acum depinde și de tonul tău și să nu te bâlbâi. În fine. Eu îți urez succes și să ai grijă de tine.^^
Ei bine, problema ta pare a fi una destul de complicata. Nu trebuie sa uiti totusi ca parintii tai iti vor binele. Acum tu vezi doar partea negativa a lucrurilor, stii faptul ca nu primim ceea ce vrem ne face sa exageram putin. Ce vreau sa spun e ca ar trebui sa mai analizezi o data toate datele. Actiunile si reactiile lor pot avea un motiv intemeiat. Daca in final ajungi la aceeasi concluzie, iti recomand sa vorbesti despre asta cu o ruda apropiata. sigur se va gasi o solutie.