| nCansu a întrebat:

Am o intrebare. Casatoria intre o fata de religie ortodoxa si un baiat musulman poate fi una mixta, sau numai daca unul dintre noi trece la islam sau la ortodoxie? Casatoria va avea loc la Istanbul.

9 răspunsuri:
| Năstasă_Iulian_1993 a răspuns:

Unul trebuie sasi schimbe religia

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu nu prea am auzit barbat sa treaca la ortodoxie... iar femeia daca intra in islam acolo ii este sfarsitul de femeie libera

| SergiuBoss11 a răspuns:

Nu-ti schimba religia daca tu esti femeia, ar fi inceputul sfarsitului pentru tine.Musulmanii sunt destul de stricti in ceea ce priveste religia, nu puteti face nunta pana cand unul din voi nu se converteste

| nCansu explică:

Stati linistiti. Nu eu vreau sa ma casatoresc. O colega de a mea. E impreuna cu un baiat turc de aproximativ 5 ani. Si s-au mutat impreuna in istanbul acum 1 an. Nu a fost vreodata vorba sa isi schimbe religia sau sa poarte nu stiu ce pe cap. Acum cateva zile m-a anuntat ca a cerut-o in casatorie si a acceptat. Eu eram foarte curioasa cum vor face aceasta nunta, pentru ca parintii din ambele familii sunt de acord cu casatoria si baiatu mai bine spus barbatul chiar o indeamna pe viitoarea lui sotie sa nu isi paraseasca religia.

| Drolja a răspuns:

Eu zic să păstraţi doar gastronomia turcească, în rest ardeţi-o ortodox!

Baclava, lahmacum, şaorma akbar!

Răspuns utilizator avertizat
| Mayar a răspuns:

Vai de ..capul meu! Doamne, Doamne... Sper sa nu regreti alegerea facuta!
Trebuie ca unul dintre voi sa treaca la cealalta religie, si din moment ce el e musulman, la regulile lor stricte, o sa i se para corect ca tu sa renunti la religia ta, in detrimentul religiei lui, ca nah, el e mai presus...
Si apoi, o sa vezi tu ce trai fain o sa ai! Stii ca poate avea mai multe sotii, si asta nu e considerata inselatorie, nu?
Ai grija ce faci! Un simplu 'da' poate distruge o viata : a ta.

| Fluturas656 a răspuns:

Barbatul musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie crestina, chiar daca ea nu isi schimba religia.Nu are voie s-o oblige sa-si schimbe religia.Insa atentie! Daca cununia are loc in tara lui, el are dreptul la 4 femei! Mai bine o facea in Romania(la starea civila) ca daca el mai vroia o nevasta era bigamie.

| Florin_Toth_1982 a răspuns (pentru Fluturas656):

Coran 4.2.4 barbatul are dreptul la mai multe sotii, femeia nu. misto, nu? si unele vor acum egalitate de gen si drepturi egale hahahahahahahahahahahahaha