Sa ai mai multa incredere in tine, sa iti descoperi problemele care le ai cu tine insati si sa incerci sa le rezolvi. Posesivitatea si gelozia la modul asta apar atunci cu nu ai suficienta incredere in tine.
Chiar nu aveam nevoie de un raspuns ca asta. Am cerut un sfat si daca esti incapabil sa mi-l dai, mai bine iti tii comentariile pentru sine.
Cu cat ii vei interzice mai multe lucruri cu atat atitudinea lui va fi mai ferma si va trebui sa fie mai rezervat fata de tine. De ce il strangi, il sugrumi? Ai o pasare in mana si o strangi atat de tare incat ea va muri pentru ca tu nu vrei sa o lasi sa respire.
Daca tu esti asa inseamna ca iti arati limitele si nute supara pe mine ca spun - nimeni nu te va dori asa. Esti nesigura! pe tine. Eu te-as lasa fara sa clipesc. Tine minte: Daca vrea sa te insele cineva te inseala si cu tine de mana! Incearca sa te gandesti la toate astea! Numai bine si mai multa incredere in tine.
Tu confunzi dragostea cu o inchisoare. Daca nu-ti schimbi atitudinea vei fi parasita mereu.
N-am de gand sa ma abtin. Mai arunca o privire peste textul tau, tu ii interzici lui lucruri, o chestie care este destul de retardata, iar el te asculta, alta chestie retardata. Chiar vrei sa primesti un sfat sau sa te ia lumea in serios? Nu meriti sa primesti atentia nimanui.
Buna.
Se stie ca atunci cand este prea multa gelozie se ajunge la niste actiuni grabite si prost gandite.Gelozia fata de iubitul tau inseamna ca il iubesti si ca tii mult la el.Nu este nimic rau daca esti geloasa, dar este o problema atunci cand este prea multa gelozie.Gelozia(sau invidia) intr-o relatie este absolut normala, dar trebuie sa existe in doze mici; foarte mici intr-o relatie de dragoste cu partenerul tau.
Am sa incerc sa iti explic cum sa scapi de gelozie, introducand putine informatii despre gelozie:
Putini sunt cei care pot spune cu mana pe inima ca nu au fost gelosi macar o data in viata.In cele mai multe cazuri, acest sentiment ajunge sa dauneze relatiei si sa duca la despartire. Iata cateva sfaturi pentru cele care vor sa scape de gelozie:
1.Gandeste pozitiv- Daca ai trecut printr-o experienta neplacuta, ai avut un partener care te-a inselat sau te-a mintit, atunci gelozia se va manifesta cu siguranta.Ai incredere in partenerul tau, dar nu crede chiar tot ce iti spune.
3. Vorbeste despre aceasta problema- Discuta cu partenerul tau despre gelozia ta.Gelozia va incepe sa va acapareze relatia daca nu o veti opri in cat mai scurt timp. Spune-i partenerului tau tot ceea ce simti, ce anume te deranjeaza, care sunt banuielile tale.
4.Gandeste-te de doua ori- Daca partenerul tau ajunge tarziu, nu raspunde la telefon in fiecare seara, uita lucrurile mici, este mai bine sa ignori aceste incidente.Nu le lasa sa intervina intre voi.
5. Ofera-i spatiu- Partenerul tau are propria lui lume."Cea mai buna relatie este cea dintre doua persoane cat mai diferite"(dintr-o carte aceasta propozitie).
6.Incredere si onestitate: (ACESTE DOUA CALITATI SUNT BAZA PRIETENIEI NU NUMAI SI A RELATIILOR AMOROASE) Lipsa uneia dintre ele(ONESTITEA SI INCREDEREA) poate conduce la gelozie, chiar si una dusa pana la extrem.
Incearca sa descoperi ce a stat la baza geloziei si dupa ce discuti problema cu partenerul tau incearca sa fi dispus sa ai incredere deplina in el.
Si in al doilea rand nu este bines a fii posesiva cu o persoana.Deci este ora 1 si am vazut intrebarea ta.Imi vine sa plang tare rau cand aud ca tu esti posesiva cu iubitul tau.Deci lasa-ma sa iti explic cate ceva:
Sa fii posesiva cu o persoana este un pacat, sa nu mai spun ca o deranjezi pe acea persoana.Stii ce se zice despre iubire: "Daca il iubesti il lasi liber. Daca se intoarce e al tau. Daca nu nici nu a fost."NU este bine ce faci cu el:sa ii interzici locurile de mers sau lucrurile.Lasa-l liber sa mearga si in cluburi cu prietenii, oriunde.Trebuie sa ai incredere in el si a-l lasa in cluburi e cea mai potrivita locatie ca tu sa nu iti mai faci griji si sa iti opresti gelozia. Daca vrei il urmaresti in cluburi sa vezi ca desi poate o fata se da la el, el le va respinge cu siguranta, fiindca stie ca iubeste pe altcineva(pe tine), corect?
Asculta-ma: Sufletul nostru cand prinde drag de cineva nu renunta la acea persoana iubita de catre tine.Imagineaza-ti ca iubirea ce o simti acum fata de prietenul tau curge lin ca un afluent prin tot corpul ajungand sa iti domine sentimentele. Izvorul iubirii este sufletul, iar iubirea nu inceteaza decat daca aceea persoana te face sa suferi cat mai mult.Eu in locul tau m-as bucura ca am o asa iubire de intensa si vie.
Sper ca te-am ajutat mult si acorda-i si putina intimitate a vietii personale a iubitului tau.Si poti sa iei aceste sfaturi ca pe niste pasi(Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a nu mai fi geloasa).
Bafta in relatie si toate cele bune. Funda? Daca mai ai nevoie de ajutor, contacteaza-ma pe id-ul meu de mess: horatiu. dumitru@yahoo.fr
Inger ingerasul meu... daca vrei ca sa te imbolnavesti si sa-ti imbolnavesti iubitul contiunua sa faci ceea ce faci iar maine-poimaine va vedem pe amandoi la realtv cum ca v-a luat nenea dracu, cauta si mergi la un psiholog sa te repari ca viata buna nu o sa ai, dai peste unul al dracu si te bate ala 24 din 24 de ore
Pai draga mea, in primul rand, exista vreun motiv pentru care a trebuit sa fii geloasa? Ti-a dat el un motiv sau e pur si simplu imaginatia ta ca s-ar putea intampla ceva? Pentru ca, pe de-o parte, atunci cand unul dintre parteneri este gelos, posesiv cu celalalt care probabil nu a fost niciodata cu o astfel de persoana, adica care a avut relatii normale, bazate pe incredere, ceea ce se intampla intr-o astfel de relatie unde predomina gelozia este ca apare un fel de soc la inceput. Socul asta il sperie si incepe sa se gandeasca, sa-si intrebe prietenii si tot asa. Cand spuneai ca el se enerva si dupa ii trecea poate fi o posibilitatea si faptul ca incerca sa se agate de niste lucruri care sa-l faca sa nu priveasca gelozia ta dintr--un unghi nefavorabil. Poate se gandea ca asta e o dovada de iubire si de aceea ii trecea si era dragastos. Dar cu timpul, lucrurile au inceput sa se schimbe tocmai pentru ca se simtea controlat. Si sunt foarte putini barbati carora le place sa fie controlati de o femeie. Si alea sunt alte situatii. Atitudinea lui, dupa cum ai spus, e rezultatul atitudinii tale. Iar problema de la care pleaca toata aceasta gelozie si posesivitate este neincrederea. Neincredere care ti-a fost transmisa, construita de altcineva si pe care inconstient ai pastrat-o acolo. Noi nu ne nastem cu neincredere. Pentru ca copiii cand sunt mici cred ca lume e numai bucurie si fericire si zambete. Si cu asta crestem, dar cu timpul, oamenii, experienta de viata, ne invata latura cealalta, aparand neincrederea. Daca esti geloasa si ii interzici anumite lucruri, cum ar fi sa iasa afara cu prietenii sau altele, nu esti departe de comportamentul pe care-l nutrea mama lui fata de el cand era copil. Iar el cu atat mai putin vrea sa vada in iubita lui, in persoana pe care o iubeste, o persoana care sa semene cu mama lui. Nici nu stiu care e varsta lui, dar daca e adolescent, e deja perioada cand ii place sa exploreze, sa descopere lucruri, sa -si faca prieteni, sa fie dezamagit, sa iubeasca, sa-si traiasca primele iubiri, iar persoanele care apar in perioada asta a vietii lui ii pot influenta mult personalitatea pe care si-o va forma. La fel e si cu tine. Asa ca, gelozia las-o la o parte. Chiar daca stii ca exista, pune-o intr-o alta camera cand vorbesti cu el si acorda-i mai putina atentie. Pentru ca daca te iubeste, nu trebuie sa fii geloasa ca sa ramana cu tine. Poti sa fii foarte geloasa, daca nu-i mai place de tine, pleaca si nici nu se uita in spate. Eu spun sa lasi lucrurile mai usoare, sa incerci sa te controlezi, sa nu-i mai interzici lucruri, sa nu-i mai ceri socoteala, unde esti, ce faci, cu cine esti si tot asa. Incearca sa te indepartezi putin si daca situatia nu a ajuns intr-un stadiu avansat, faptul ca tu te indepartezi o sa-i dea un semnal de alarma si o sa-l faca sa se intoarca. Dar daca situatia e foarte grava, si destul de avasanta, exista riscul sa te indepartezi si el sa simta asta ca o mare libertate si sa nu se mai intoarca. Tu stii cel mai bine ce trebuie sa faci. Doar priveste in sufletul tau
Pai as zice mai inainte sa iti ceri scuze fata de el si sa incerci sa iti schimbi comportamentul, nu totul se rezuma la gelozie, ar trebui sa ai mai multa incredere in el, daca el te iubeste cu adevarat veti ramane impreuna si iti va fi fidel!
Vreau sa-ti multumesc mult pentru raspunsul tau! Da, suntem adolescenti, dar eu sunt acea persoana caruia ii place sa stea lipita de cel pe care il iubeste, vreau sa fie din nou si el asa.Eram candva. Poate daca m-as indeparta, ar fi mai rau, pentru ca mi-a zis : o sa incercam sa reparam, dar daca nu se mai poate, o luam pe drumuri diferite.Nu sunt obsedata de persoana lui, tin la el.
Nu ii interzice lucruri care ii plac de asta cred ca s-a schimbat, ai gasit un baiat cu care ai gasit limba comuna si cu ajutorul geloziei tale l-ai pierdut...incearca sa te abtii si sa ai incredere in el atunci si el va avea incredere in tine...bafta
Gelozia poate fi mare, dar atata timp cand exista iubire treci peste orice obstacol, incearca sa fii tu altfel cu el, ca si cum a fost el inainte de a pleca tu in vacanta, si se vor rezolva toate de la sine, iti duce lispa si crede ca daca nu te cauta asa de des va uita putin de dorul tau dar nu cred ca ii este bine. sfatul meu este :vorbeste cu el poate s-a intamplat ceva, fii mai deschisa si incearca sa uiti de gelozie sfatul meu
Sa ai incredere in tine, sa iti descoperi problemele, si s-a ai incredere in. Gelozia nu aduce bine.
"Eu sunt vinovata ca e asa, stiu!" E un lucru mare ca ai reusit sa-ti dai seama singura. Nu ai gresit cu nimic, majoritatea fetelor sunt geloase dar dupa ce te arzi cu unul si o sa te paraseasca si o sa fuga de tine din cauza asta poate cu urmatorul nu o sa mai face aceeasi greseala. Stii cum se spune, din greseli inveti. Degeaba ceri sfaturi aici pentru ca stii si tu, si eu, si restul care au comentat aici, ca nu vei tine cont de tot ceea ce ti s-a zis pentru ca asta e felul tau de a fi si o sa ramai in continuare geloasa si o sa te porti la fel cu el. Dar o sa vina si momentul in care el nu o sa te mai suporte si din dragoste se ajunge la ura
Daca se comporta asa cu tine inseamna ca nu e baiatul potrivit. Oceanul e plin de pesti! Succes cu problema ta!
Nu ii interzice niciodata unui baiat sa iasa afara,doar ai incredere, si stiu de ce e asa, pentru ca va vedeti rar, isi pierde interesul, scuze.
Baietii ascultatori si mieluseii sunt la moda acum .Cam toate fetele incearca sa te tina sub papuc, vagaboante mici
I-ai interzis sa iasa afara? pai eu te luam si la palme numai ca ai indraznit sa faci acest lucru si iti dadeam si papucii in secunda 2 daca aveam o relatie cu tine. Termina cu tampeniile astea ca o sa fii lasata cu ochii in soare mereu datorita atitudinii tale si geloziei cretinopate care o au majoritatea nu numai tu. Incearca sa te schimbi.
Nu te astepta ca sa faca doar el compromisuri! Sincer, si la mine a fost la fel doar ca invers, el era cel gelos si posesiv, iar eu ma simteam ingrozitor ...parca nu avea destula incredere in mine. Ar trebui sa il intelegi si pe el, sa-i intelegi nevoile. Nu trebuie sa se rupa de lume pentru ca asa vrei tu. Daca te iubeste de ce nu incerci sa faci la fel? Dragostea se manifesta in doi dar asta nu inseamna ca din "iubit " sa devina "
papusa pe care o manevrezi tu ". Eu cred ca i-a ajuns si lui astea. Schimba-ti atitudinea ca sa nu fie prea tarziu! Tu decizi!
Deci eu nu cred ca asta e vina ta , si eu sunt o persoana foarte geloasa, se spune daca baiatul pe care il iubeste se indeparteaza de tine atunci se apropie de alta :/ data viitoate cind va vedeti ar fi bine sa mai vorbirti despre tema aceasta (: mult succes!
anonim_4396 întreabă: