anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU, eu si cu prietena mea ma cert des din 2 motive, 1 ca nu ma spal zilnic si 2 ca nu ma schimb zilnic. Eu inteleg ca e normal dar e o chestie de ceva timp si nu stiu. Adica asa rapid mi-a murit o verisoara de 2 ani de cancer si de atunci viata imi pare prea banala nu stiu, iar apoi bunicul a murit in somn si m-a dat peste cap de tot. Si stiu ca poate ziceti ca nu e motiv sa nu te speli si sa te schimbi dar nu e asa usor. Tot timpul ma simt rau, obosit, ma doare si inteapa tot corpul. Nu ma simt bine nici 1 secunda din zi, cum sa pot sa fac mereu lucrurile astea? Am impresia ca sunt depresiv, traiesc doar cu tatal meu, lucrez intr-un mediu greu si cu banii putin, sunt 2 lucruri banale, spalat si schimbat, care din motivele astea nu le pot face zilnic. Nu am starea necesara, sunt zile cand ajung acasa si vreau doar sa stau in pat sa nu vad nimic, sper ca cineva se gaseste sa imi dea un sfat, dau si funda. Multumesc

Răspuns Apreciat de Editori
| NeaNicu78 a răspuns:

Prietene,ceea ce îți spune prietena ta nu cred că o spune din răutate, gândește-te sa fie ea in locul tau și tu vrei sa o iei in brațe și să și o iubești dar dai de un inconvenient, miroase transpirația, cum crezi că te vei simți? Vei putea sa o săruți după gât? Sa o săruți pe trup? Fara sa nu simți mirosul neplăcut, gândește-te că poate ea vrea mai mult decât să-ți dee sfaturi, poate vrea sa faceți o familie și tu prin aceste probleme o îndepărtezi, crezi că ai putea dormi langa cineva toată viața și să miroase in general a transpirație? Și e vorba și de sănătatea ta, transpirația aduna praf mizerie și uneori pot aduce chiar și iritații, alergii, acnee și lista ar continua, crede-mă că ea îți vrea doar binele iar pentru partea cu cu depresia consulta un psiholog, câteva ședințe și o sa te schimbi, și da viața fără o mamă in preajma ta e grea, in general de la ea primești cele mai multe sfaturi, dar ai o prietena lângă tine și îți vrea binele ( mă repet), incercati să faceți plimbări scurte tu cu prietena ta tinand-o de mână și povestindu-va ofurile, necazurile și momentele frumoase, și totul va căpăta alta culoare, ai încredere, speră și bucură-te de viață, sa auzim numai de bine.

14 răspunsuri:
| OrdanKarris a răspuns:

Certurile nu au nici o legatura cu spalatul si schimbatul Prietena ta se simte neglijata si cauta indignare si drama, cauta motive de cearta. E foarte posibil sa aiba pe altcineva si cauta motive de cearta cu tine in speranta ca se va rupe relatia si poate fi cu respectivul linistita, fara sa se mai ascunda. S-ar putea sa aiba pe altcineva, s-ar putea sa nu. Ideea de baza este tu fiind lipsit de viata, nepasator, probabil faci tot posibilul sa fie liniste in relatie iar asta o face sa innebuneasca, Muierile au nevoie de haos, drama si indignare. Isi permite sa-ti faca morala pentru ca nu ai pus-o la punct. Poti s-o faci sa se simta vinovata spunandu-i ca ti-au murit niste rude si aparent ei nu-i pasa de asta, iar daca nu-i pasa de asta este libera sa plece. Tu daca ai chef sa faci ceva, faci, daca nu ai chef, nu vei face, asta include spalat zilnic s-au schimbat zilnic. Eu ma spal aproape zilnic dar nu port zilnic alte haine. E absurd sa porti zilnic alte haine. Nu esti muiere si tind sa cred ca nu ai 100 de perechi de pantofi/ghete sau haine in general, cum au muierile. Pune piciorul in prag si spune-i cum sta treaba. Daca te lasi calcat de ea in picioare, te va calca din ce in ce mai tare. Cu riscul de a o pierde, spune-i ca nu-i pasa ca ti-au murit niste rude si ca daca nu-i convine ce faci, poate parasi incinta. Bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ehh, daca ai prietena conteaza sa te speli zilnic, tinand cont ca lucrii "in mediu greu" si transpiri.
Cu schimbatul hainelor, macar lenjeria trebuie sa-ti schimbi zilnic, Tine cont ca femeile au simtul olfactiv mai dezvoltat ca barbatii.
Fetele pun multa importanta pe igiena corporala, imagineaza-ti daca ea ar mirosi urat, sau ar avea lenjeria murdara, ti-ar placea?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Înțeleg foarte bine prin ce treci, atunci când ai o depresie, fie ea ușoară cum e în cazul tău sau gravă, începi să te neglijezi, oricât de ușoară poate fi o spălare pe dinți, pentru un om trist e o pierdere de timp și un efort. Pentru cine nu suferă de așa ceva, e destul de greu de înțeles. De aici prietena ta nu prea poate să te înțeleagă. Uite ce îți recomand eu să faci, plus că îți spun din experiență. Fă duș zilnic, schimbă-ți hainele la cel mult două zile și șosetele zi de zi. Așa impuști doi iepuri deodată: 1) o faci și pe ea fericită, relația se îmbunătățește și mai ales 2) știi expresia "carul mic răstoarnă carul mare", fă lucruri mici, așa vei scăpa de tristețe, dacă nu, riști să te îngropi până la gât în depresia asta și îți va fi greu să ieși apoi. Igiena înseamnă și sănătate psihică, fă asta ca să o redobândești, oricât de greu îți e, și știu că este!

Fă-o pentru tine în primul rând, așa o vei îmbucura pe ea, dar și pe tine cu timpul! Nu mai amâna nicio zi!

| GrecuMariaaa a răspuns:

Nu trebuie sa te speli zilnic, o zi da una nu e okay. Daca hainele tale nu miros a transpiratie poti sa porti de exemplu, aceeasi bluza 2 zile la rand.
Daca o sa ti stabilesti un progam si o sa l respecti, cred ca poti si sa ti faci si putina ordine printre gânduri...
Si cumpara un deodorant mai puternic, ca dc ti a zis asta prietena ta probabil te a simtit. happy

| syriaHotelsWithPool a răspuns (pentru OrdanKarris):

Esti un imbecil.
Sub nici o forma prietena lui nu cauta drama daca singurul lucru pe care il cere e ca el sa se ingrijeasca putin.

Skyrim, ai nevoie de terapie. Daca nu ai energia necesara sa faci nimic din ce iti sugereaza prietena, luati o pauza. Inteleg ca suferi dar gandeste-te ca este si ea afectata de cele ce se intampla si situatia data, neremediata, nu va face nimanui bine pe termen lung
Sanatate!

| OrdanKarris a răspuns (pentru syriaHotelsWithPool):

N-ai nici cea mai mica tangenta cu realitatea. Una e sa ceara ceva, alta e sa se certe pe tema asta. Si eu pot sa-i cer muierii sa taca naibului din gura cand devine enervanta/stresanta. Adica cum, daca poarta vagin, cererea ei este porunca sau cum? Mi-a cerut ceva, nu am chef sa fac acel ceva sau nu am chef in acel moment, refuz sa fac, imi exprim refuzul, iar daca nu-i convine, usa e... acolo. Stii ce rapid ii trece cheful cearta si drama?

| GirlOnline81 a răspuns (pentru OrdanKarris):

" Poti s-o faci sa se simta vinovata spunandu-i ca ti-au murit niste rude..."

La fel de bine poate s-o faca sa se simta vinovata ca a rezistat atata timp langa un nespalat.

Sorry, Skyrim 2, dar indiferent de pierderile tale, nesimtirea miroase urat.

| OrdanKarris a răspuns (pentru GirlOnline81):

Cum naiba poti sa mirosi urat de la o zi la alta? Ar trebui sa ai o dieta de toata mizeria sa ajungi sa-ti puta carnea pe tine chiar si la 10 minute dupa dus. Daca tu mirosi de la o zi la alta, ori ai probleme hormonale, ori ai o dieta de toata jena, ori esti grasa. Mai fa ceva miscare, mai treci pe la sala.

| GirlOnline81 a răspuns (pentru OrdanKarris):

Tocmai pentru ca trec pe la sala, ma spal in fiecare ziwinking.

Problema tipului asta tocmai asta este: nu se spala, nu se schimba. Cam cum crezi tu ca miroase?

| Emma30555 a răspuns (pentru OrdanKarris):

E normal sa se spele zilnic. Suntem in secolul 21 avem apa calda. Ea il ajuta putea sa l lase. Baiatul e depeesiv, trebuie sa l ajute sa treaca peste depresie dar spalatul e normal

| Lioana a răspuns:

Depresia nu e o scuza pentru faptul ca nu te speli.
Ai putea s-o faci. Te si simti mai bine cand esti curat. Pe mine m-ar apuca depresia daca n-as avea unde sa ma spăl.

| Freya1 a răspuns:

Trebuie să mergi la un psiholog sau sa vorbesti cu iubita ta despre cum te simti.Nu iti cere nimic ieșit din comun si chiar are dreptate.Tu cum ai fi daca ea nu s-ar spală și schimba? Ti-ar plăcea ca ea sa putea langa tine? Cred ca nu, ei asa nici ei.
Inteleg ca ai trecut prin niște drame, dar viața merge înainte ca nu ti-a murit tie soția ci verișoara ce avea niște probleme, si nu ti-a murit copilul ci bunicul ce avea o varsta si era normal.Asa ca spălatul si ingrijitul nu au legătură aici, cred ca ai tu ceva mai mult de atat.

| sofisis a răspuns:

Da. Esti depresiv. In depresie lucrurile banale ti se par un efort major. Trebuie sa intelegi ca nu destinatia conteaza, ci drumul. Conteaza CUM traiesti, nu CAT traiesti. Toti suntem datori cu o moarte. Asta nu depinde de noi. Viata noastra insa, da. Trebuie sa alegi sa fii fericit si sa te bucuri de viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OrdanKarris):

@OrdanKarrisDepinde de persoana, de greutate(grasii transpira mai repede), daca are par subrat etc, Dar tinand cont ca faci erfort -->transpiri. Hai ca daca esti intre barbati nu se simte, dar o fata isi da imediat seama.
Cand esti singur e alta treaba, dar daca ai prietena, este absolut necesar sa te speli zilnic! Nici nu se discuta