| Davitz_David_1983 a întrebat:

Hei.Vreau sa aflu mai multe pareri.Se merita sa ai un copil? Avand in vedere ca oricum te va lasa singur pe cand vei fii batran.Si pentru ce sa ai un copil?

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Asta cu te va lasa singur cand esti batran e o gandire imbacsita si aiurea.

Daca asta este motivul pentru care ai vrea un copil, atunci NU, nu merita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stii cum sa-l cresti, nu te va lasa singur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aha. Deci tu vrei un copil doar ca sa aiba cine sa te stearga la fund cand esti mos. Inteligent nu am ce zice.

| Freya1 a răspuns:

Prea multi oameni care fac copii doar sa aiba benefici de pe urma lor.
Oameni normai fac copii din dragoste sa aiba ceva facut de ei si un copil este cea mai mare realizare.Nu trebuie sa te gandesti daca merita si ce castigi tu de pe urma lui trebuie sa te gandesti oare sunt capabil sa il fac, sa il educ, sa ii pun ceva in farfurie, sa ii creez un viitor.Un copil nu il faci sa te tina el pe tine ci sa il cresti tu pe el sa poti sa fi mandru de tine ca l-ai pus pe picioare si mandru de el ca te-a ascultat si e educat si ca ajuns cineva.Fi sigur ca daca stii sa il educi si cresti cand va fi mare te va ajuta ca esti parintele lui dar nu este asta obligatia lui si mai ales daca esti un parinte ce nu merita asta

| Nemessys a răspuns:

Sansele sa faca asta nu sunt de 100%. Depinde si cum il educi.
Eu zi ca... ca... straight face Ca nu stiu. Daca te simti tu in stare sa ai unul (sau mai multi), da. Un copil necesita o responsabilitate foarte mare.

| OldSoul a răspuns:

Daca e sa o iei asa, nu merita nici sa ai o casa, ca tot in pamant vei ajunge, si lista de exemple poate continua.
Parerea mea este ca, cresterea unui copil e una din placerile vietii. Pur si simplu, cred ca toata aceasta crestere, inclusiv ideea de a avea un copil vine de la dorinta de a-i oferi acestuia o viata mai buna decat ai avut tu.
Si mai mult de atat, nu trebuie sa o faci pentru binele propriu, trebuie sa-l lasi sa "zboare".
Acum nu prea vreau sa aprofundez, nu sunt in postura de a avea un copil si probabil vor mai trece cativa ani pana sa ajung in aceea postura, dar chiar si asa, intentionez sa-l invat de mic, treptat, tot ce stiu, poate eu am invatat unele lectii prea tarziu, eh, pe el vreau sa-l invat din timp, sa se poata bucura cu adevarat de viata.

| RAY a răspuns:

Acel copil isi duce mai departe genele iar in jocul evolutiei doar cei care se reproduc conteaza restul nu conteaza

| Dumitru_Mirela_1990 a răspuns:

Copilul este un dar pe care îl primești de la viață! Îl îndrumi și îl sfătuiești de-a lungul vieții. Datoria ta de părinte este să-l formezi ca OM. Este cea mai mare greșeală să concepi un copil pentru a avea grijă de tine la bătrânețe.

| Adry05 a răspuns:

M-am gandit si eu la asta, e imposibil sa nu-ti treaca prin minte, dar pana la urma nu faci un copil ca sa fie sclavul tau. Il faci pentru ca iti doresti, pentru ca iubesti omul de langa tine si vrei sa-ti vezi dragostea pentru el in varianta fizica. Si nu stiu, pur si simplu suntem (unii) inzestrati cu acest spirit de maternitate/paternitate, iti doresti sa lasi urmasi.

| Davitz_David_1983 explică (pentru anonim_4396):

Cam te pripesti si nu gandesti.In ziua de azi esti happy daca te viziteaza nu sa te stearga la fund.Si eu la asta ma refeream ca sa nu te abandoneze total adica vorbiti la telefon dar si aia cat se poate de rar.

| Davitz_David_1983 explică (pentru Adry05):

Nu era vb sa il fac un sclav dar in ziua de azi de multe ori abia te cauta.Si ce viitor ii poti oferi? il trimiti la scoala isi face o meserie buna si pleaca in strainatate pentru ca nu e multumit de viata din tara.Si ca sa ii faci un bine chiar il sfatuiesti sa plece.Atunci mai vorbiti pe skype sau la telefon dar nici alea mult ca sa nu il deranjezi.Depinde mult si de educatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Davitz_David_1983):

Si de ce s ar multumi cu viata de rahat din ro? cand o poti duce mult mai bine afara. nu stiu ce sa zic, inainte de asta trebuie sa te gandesti bine ce vrei. sa nu ai regrete dupa daca ai facut sau nu acest pas.