| Swetlly122 a întrebat:

Heii TPU! Astăzi fac 2 săptămâni de când lucrez ca ospătar! Ideea e că am 17 și programul foarte lung de la 8 până la 11 seara și nu ii pasa nimănui că sunt copil, dar e o zi da una nu.Patronii sunt răi și ne cam cearta din lucruri mărunte și nu mai suport sa fiu călcată în picioare. De curând a venit o fata noua de 16 ani grăsuță și plină de ifose și nu a făcut absolut nimic, iar eu la sfârșit am făcut 60 de lei bacșiș și după ce s-au împărțit am rămas cu 20 de lei iar fata ce nu a făcut nimic tot cu 20 de lei! De ce e lumea asta așa rea?

Răspuns Apreciat de Editori
| Adry05 a răspuns:

De ce nu va vorbiti ca fiecare să-și păstreze propriul bacșis?! Mie asa mi se pare corect, că vorba ta, tu poate faci mai mult bacșis decât alta care a fost nașpa și a servit prost și de ce să luați la fel? zi-le că tu vrei ca fiecare să-și țină propriul bacșiș că nu cred că scrie în contract de împărțirea bacșișului, și dacă nu le convine, problema lor, te-ai dus acolo să muncești nu să-ți faci prieteni. Și dacă vezi ca nu le convine și nici ție nu ți-e bine nici așa caută-ți în paralel alt loc de muncă

16 răspunsuri:
| candyxxo4 a răspuns:

Imi pare rau sincer... daca chiar nu te simti confortabil te-as sfatui sa pleci de acolo, dar daca nu ai alta optiune incearca sa vorbesti cu seful de acolo..pana nu gasesti ceva mai bun incearca sa nu mai bagi oamenii aia in seama?

Răspuns utilizator avertizat
| Sonia822 a răspuns:

Citeste Codul Muncii, iti va fi de folos pe viitor

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce e lumea asta așa rea.
Dacă patronii tăi sunt răi, nu e rea toată lumea.
Dacă ai rămas cu 20 de lei, înseamnă că aceia sunt ai tăi. Nu tot ce ai făcut tu e al tău.

| Mogiojojo a răspuns:

Cui dracu vrei sa-i pese ca esti copil? Revino-ti si mai inceteaza cu victimizarea. Exista si joburi unde lucrezi 8 ore pe zi, nu te obliga nimeni.

| anonimg a răspuns:

Bacșișul este al tău și nu se împarte cu alții. Spune-le asta dimineața când ajungi la muncă, chiar dacă te vor urâ.
Dar oricum, eu plecam de acolo fără să stau pe gânduri. Nu înainte de a reclama patronii la ITM.
D-asta nu dau doi bani pe patronii români. Sunt zgârciți și răi. Niște caractere degradante de care și lui Dumnezeu Îi este scârbă.

| Depoka a răspuns (pentru Mogiojojo):

Lumii ar trebui sa-i pese! Nu se victimizeaza ci a cerut un ajutor, un sfat! Oricum la anii lui/ei face mai multe decât asistații acestei țări! Revino-ti si mai ușor cu injuraturile si percepția greșită.

| Dragos13ro a răspuns:

Nu are rost sa iti manaci ficatul cu ei. Pana gasesti alt loc de munca ia si lucreaza acolo. La final ii spui ca vrei banii pe cat ai muncit si ai plecat linistit. Daca refuza sa te plateasca ii spui ca te duci la politie deoarece nu esti angajat legal si asta e.

| brokxy a răspuns:

Nu este normal sa te trateze asa de la 8 la 11?! Iti spun sincer daca te cearta si te jignesc du-te de acolo altundeva.
Si nu au voie sa te puna la atatea ore daca esti minora!
șase ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână este legal. Acel sef profita de tine pentru ca esti o persoana muncitoare si tanara cu energie! Iti dau un sfat. Lasa munca acum. Du-te la scoala invata si (stiu suna aiurea) dar ajuta. Si dupa lucreaza tu undeva unde nu e asa de stresant nu stiu am auzit ca la Fast Food nu e asa stresant. Poate au fost dar depinde. Acolo de obicei sunt de treaba. Incearca KFC sau Mc Donalds. Lasa-i pe patronii astia stresati in pace care te expluateaza.
Sa stii pentru ce face iti poate lua o amenda e ilegal sa pui un minor sa lucre mai mult de 6 ore pe zi!

| brokxy a răspuns:

Daca vrei totusi sa lucrezi vara asta mergi la ceva Fast Food. sfatul meu

| Sn4k3 a răspuns:

Lume cruda

| RobertMoon a răspuns:

Așa se împarte bacșișul la fiecare la sfârșit, n-am fost ospătar și știu asta. Daca nu-ți convine nu te mai duce sau nu mai fii așa tryhard daca vezi că altora le merge bine și nu fac mare lucru, simplu.

| mgtow a răspuns:

Bacsisul trebuie sal ti tu nu se imparte. Nu le convine? Hai du-te la mata sa te invete cum trebuie sa fi in viata. Firme sant multe poti pleca, ai o conducere proasta care sare pe tine stiind ca nu ai abilitati in domeniu

| mgtow a răspuns (pentru anonimg):

Unii fac pe ei si sau mai omenit altfel nu gasesc muncitori dar isi merita soarta

| SilentRain a răspuns:

Asa este viata, plina de lepre
Fie învețe sa trăiești fie pleci de acolo, nu ai nici un copil de crescut si nici responsabilități enorme
Căutați de munca în alta parte

| JustForFewSeconds a răspuns:

Asa se imparte bacşişul intre ospătari. Eu zic ca e mai corect asa.
Nu te mai plange, ca ai ramas cu 20 de lei e super ok, am lucrat la un fast food unde sefa imi spunea ca nu avem voie sa luam bacisul, ci sa il bagam in casa de marcat. Asta cum ti se pare daca tu te plangi ca ai ramas cu 20 de lei la sfarsit de zi? happy