| AdeElLl a întrebat:

Heii... voi ce ati face daca prietenele voastre var face de ras si si-ar bate joc de voi in fiecare zioh go on si cand ajungi acasa sa te ia in primire si parintistraight face
In ultima perioada numai asa mi.se intampla e un chin sa stau la scoala iar cand vin acasa mai bine...nu vin.
Ma cert cu parintii mei zilnic din lucruri banale si la scoala abia ma abtin sa nu plang fiind si o persoana sensibila...
Nu mai suport sa isi bata toti joc de mine.

13 răspunsuri:
| CrazzzyA a răspuns:

In primul rand... "prietenele" tale, dupa cum le numesti tu, nu iti sunt deloc prietene. Ce trebuie sa faci e sa te distantezi de ele, sa cauti alt anturaj, sa-ti creezi alte prietenii cu oameni de treaba, nu care sa-si bata joc de tine.
In al doilea rand, trebuie sa te impui si sa le spui "prietenelor" sa termine cu ceea ce fac ele pentru ca e urat si de prost gust. Daca nu le pasa, atunci lasa impresia ca nici tie nu iti pasa si, cum am zis, cauta in alta parte.
Cat despre parinti... Cu ei ai putea sa ai o discutie "ca in familie", ca sa spun asa. Ai putea sa le explici ca nu te aflii intr-o situatie prea ok, ca ai nevoie de sustinere din partea lor. Mai mult ca sigur se va putea remedia situatia dintre voi.

| CityOfSatan a răspuns:

Nu ai nevoie de ele, iar daca se iau de tine rade-le in fata sau comenteaza-le taios.E foarte important sa nu se observe ca esti afectata, pentru ca ele vor continua.Iar de parinti, ce sa zic, ignora-i.Gaseste-ti ceva al tau, ceva care sa te faca sa te simti bine.Hai bafta!

| AdeElLl explică (pentru CrazzzyA):

Multumes pentru sfat dar nu am ce anturaj sa imi fac pur si simplu sa stau singura in banca toata pauza si nu vorbesc cu nimeni am incercat si chestia asa si nu a mers ma fac proasta si mai multe chesti... mai ales sunt blonda.
Nu inteleg oameni, daca sunt blonda sunt proasta si am note mult mai mari ca ale lor...straight face

| CrazzzyA a răspuns (pentru AdeElLl):

Pai nu poti sa-ti gasesti un anturaj imediat. Poti incerca sa te imprietenesti cu o persoana noua sau o fosta prietena cu care n-ai mai tinut legatura sau pur si simplu sa ai o prietena ca sa nu te simti prea singura. De la tine din clasa nu cred ca nu ai avea cu cine sa vorbesti ceva, sau na, nu stiu ce sa zic. Concentreaza-te asupra ta si mai putin asupra lor. E clar ca te afecteaza, dar daca vei lasa impresia asta tot timpul atunci ele vor continua sa faca ceea ce stiu ca te supara. Si culoarea parului nu are nici o legatura cu ce ai in cap. Ai putea sa le-o spui si lor. happy

| WhatMeanLove a răspuns:

Timpul va decide ce este cel mai bine pentru tine.

| onasis1961 a răspuns:

Poate că este şi vina ta! Revizueşte-ţi comportamentul la şcoală şi-n familie şi poate aceste lucruri se vor schimba.Multă baftă!

| akadeaa a răspuns:

Ai nevoie de o schimbare in viata ta, in comportamentul tau.Stii cum se zice, viata e cum ti-o faci.Prin momente neplacute trecem toti, insa important este cum treci prin ele-this is all about si nu-ti fa griji pentru ca: Everything that has a beginning has an end, inclusiv raul.

| Ezikel a răspuns:

Gaseste pe cineva cu care sa te intelegi bine mereu.te va face sa zambesti si la bine si la greu happy

| FashionQueen a răspuns:

Hei, fii tare! Nu mai lasa pe nimeni sa isi bata joc de tine pentru ca nu e normal sa te iei de o persoana fara motive. Indiferenta doare cel mai tare! Cand te fac de ras sau isi bat joc de tine, tu sa nici nu te uiti la ele. Te faci ca nu auzi, nu le dai apa la moara faci orice alt lucru. Asa, daca sunt normale, vor inceta odata si odata. Cat despre parinti nu stiu ce sa zic despre lucruri "banale" ar trebui sa discuti cu ei si sa le spui ca efectiv numai poti sa te certi cu ei din fiecare maruntis si ei nefiindu-ti alaturi in problema de la scoala. Stai de vorba cu ei si fai sa inteleaga ca nimeni nu e perfect, fiecare mai gresim cu cate ceva si sa nu te mai ia la rost pentru orice prostie! puppy dog eyes

| FashionQueen a răspuns:

Referitor la culoarea parului. Si eu sunt blonda si ce daca?! Cei care ma fac proasta nu au decat sa vorbeasca singuri. Nu-i mai lua in seama, ba chiar invata pentru tine pentru ca e important si cu asta le dai peste nas ca o blonda "proasta" cum zic ei, are note mari si invata smug!

Răspuns utilizator avertizat
| prima a răspuns:

Prietenele tale nu sunt prietene bune.ele ar trebui sa te sustina sa-ti fie alaturi cu incurajari daca sunt prietene adevarate, dar asa dupa cum spui tu mai bine tiar fi fara ele crede..shi acasa cu parintii incearca cind ei sunt in dispozitie normala sa incerci sa vb mai ales cu mama poate ea te va intelege zii ca te-ai saturat de asa

eu tot am avut inainte ceva de genu ista acasa dar cu timpul parca mai normal decit a fost
vb cu mama sau tata cine mai mult te asculta si explica-i parerile tale despre tot ce priveste familia ..doar impreuna veti rezolva aceasta problema

| oompaloompa a răspuns:

" Prietenele " tale nu sunt prietene sub niciun fel de forma a fi un prieten inseamna in primul rand respect pentru celalalt acelea sunt doar niste prefacute care nu merita nici macar o privire, iar cu parinti tai trebuie sa discuti nu va puteti certa la nesfarsit, trebuie sa spui stop, trebuie sa inceteze!