| Loreen777 a întrebat:

Hey all! Trec printr-o perioada mai dificila din viata si as vrea sa aud si sfatul vostru, nu doar al parintilor.Am ramas fara absolut niciuo prietena.Am terminat clasa a cincea dar fara nicio bucurie fiindca stiam ca vine vacanta si ca atunci chiar nu voi mai socializa cu nimeni.Am avut o prietena foarte buna cu care m-am certat din multe motive si ne-am despartit.Ea si-a gasit o alta BFF, cu care dupa cum se pare se simte mai bine decat cu mine desi noi doua eram ca doua surori-Semanam la infatisare si la comportament.Ma rog, asta nu conteaza.Conteaza ca nu imi mai pot gasi alte prietene in clasa fiindca fiecare are deja pe cineva deci am ramas complet singura.Prietenii mei cei mai buni sunt parintii.In orice caz, fetele de laminedin clasa sunt oricum foarte rele si rasfatate si se gandesc doar la ele.Toate sunt la fel in afara de mine.Desi nu duc lipsa de bani(in niciun caz), eu sunt mai modesta si mai buna de felul meu..Deaceeanu pot intelege cu niciuna.Ce sa fac? Multumesc anticipat pentru sfaturi...happy

15 răspunsuri:
| Loreen777 explică:

Si scuze daca am scris undeva gresit dar ma grabeamhappy

| mgtow a răspuns:

Pleci pe la tara sau la neamuri pana incepi scoala si lasi dusmanii la o parte.

| ROB3RT89 a răspuns:

Nu inteleg de ce te agiti atat pentru niste chesti puerile...Inainte sa zici ca ai o prietena sau doua, deschide bine ochii si gandeste-te de doua ori inainte. Poate o sa-ti dai seama intr-un viitor apropriat ce departe poate ajunge parsivitatea.Nu trebuie sa te stresezi prea mult pe tema asta, daca pretinzi ca esti ok, lasa-le pe ele sa te descopere.Crezi ca daca esti modesta si buna e un motiv sa nu ai prietene?! Incerca sa te simti mai bine in pilea ta si o sa vezi ca iti gasesti si persoane cu care sa te intelegi bine.

| ஐღArinaღஐ a răspuns:

Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare:totul a inceput la terminarea clasei a 4-a cand clasele sa-u despartit si am nimerit intr-o clasa in care cunosteam doar 2 fete(f bune prietene, poate chiar BBF-uri) si 2 baieti, toti fosti colegi de clasa.BFF-ul meu a fost repartizata in o alta clasa,am fost foarte suparata si am incercat sa tinem legatura,ea s-a imprietenit cu o fata din grupul fitoaselor,iar eu am fost prietenoasa cu toate fetele,in speranta unei prietenii durabile...ex BFF-ul meu s-a schimbat mult:poarta tocuri se imbraca in haine nepotrivite si foarte scurte, isi face unghiile in toate culorile, e foarte tupeista, ea inainte purta doar uniforma si nu vorbea urat, era o fata cuminte la locul ei, iar acum se comporta la fel ca si ''fitoasele''...ce vreau sa iti spun e ca am trecut cu brio si anul acesta, o sa fiu in toamna in clasa a-6-a si chiar daca nu am prieteni apropiati(doar amici) si nu am cu cine sa ies in oras,sunt sigura ca lucrurile se vor schimba,eu m-am imprietenit cu cele doua colege din clasele primare,deci tu nu trebuie sa-ti gasesti un BFF, ci trebuie sa intri intr-un grup, sa cunosti oamenii, iar ei pe tine, asa va veti imprietenii

Sper ca te-am ajutat, mult succes!

| mixxjim a răspuns:

De ce trebuie sa fie prietena din aceeasi clasa? poate fi si din alta clasa, si de pe unde locuiesti. prieteniile in aceeasi clasa nu prea rezista tocmai pentru ca se vad prea multe din felul de a fi al unei persoane si pentru ca exista si concurenta - la invatatura si la baieti. in aceeasi clasa pot fi prietenii de conjunctura, ai sa vezi ca se vor certa curand cele doua noi imprietenite. daca spui ca esti mai altfel decat majoritatea cu atat mai mult. daca ai o prietena sau prietene din afara clasa de-abia ai si mai multe ce vorbi, ca povestiti ce ati facut la scoala, cum sunt colegii, cum sunt profesorii etc. daca nu ai pe linga casa fete cu care sa te imprietenesti incearca si mergi la un curs de ceva ce-ti place tie, dans, foto, pictura, muzica, inot, orice, si-ti faci acolo prieteni noi, cu care sa si impartasesti aceeasi pasiune. si nu mai fi necajita, inseamna ca nu te merita de prietena fata aceea, deci nu ai pierdut nimic happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din moment ce TU nu ai nicio prietena si celelalte colege au, inseamna ca problema e la tine si nu la ele. Si in primul prietenii nu se fac numai la scoala.
'Toate sunt la fel in afara de line'.'Eu sunt mai modesta si mai buna de felul meu'.
Mie nu imi pari prea modesta laughing.

| Rockart a răspuns:

O fată modestă şi bună, aşa cum te numeşti tu, s-ar înţelege cu oricine.

| KapshunikaViorika1994 a răspuns:

Buna, am avut si eu cam aceeasi problema atunci cand eram in clasa a sasea. trebuie inainte de tot sa intelegi ca toata perioada adolescentei este foarte grea: incepi sa cresti, sa cauti ceva nou. se intampla de multe ori sa-ti pierzi prietenele in varsta asta, dar asta nu inseamna ca pe prietena ta ai pierdut-o pentru totdeauna, cine stie, poate va veti apropia din nou, poate va veti da seama ca ati gresit si va veti impaca. inteleg foarte bine ca acum esti f trista, ti-ai pierdut prietena cea mai buna.
te inteleg, nu totdeauna este usor sa legi prietenii cu colegii de clasa, si eu am avut colegi si colege foarte rautaciosi, cu care n-am fost in stare sa leg prietenie. sfatul meu este sa incepi sa socializezi cu alte persoane, in afara de colegi tai de scoala, de ex. fetele dintr-o alta clasa..sau te duci la mare sau la munte, cunosti alte persoane. dar nu-ti face prea multe griji daca ti se pare ca altii au o gramada de prieteni! poate este asa numai la infatisare, la exterior adica.
Continua sa fii mereu o fata buna si modesta, si daca nu le poti mistui pe colegele tale de clasa, incearca sa fii mereu amabila si buna cu toate (nu vreau sa spun falsa! amabila inseamna altceva)si ai sa vezi ca altii au sa-si dau seama ca esti o persoana speciala!
P.S.scuza-ma pentru greseli, sunt strainawinking

| Loreen777 explică (pentru anonim_4396):

Doar pentru ca esti un dobitoc nu trebuie sa jignesti pe cineva! Am spus sa sunt mai modesta si mai cu bun simt decat celelalte fete din clasa mea! Deci te rog frumos, daca nu ai un sfat pentru mine, tineti gurita, ok? Merci.

| Loreen777 explică (pentru Rockart):

Da,crezi tu...Din pacate in ziua de azi e mai greu.Nu vreau sa intelegi gresit si nici ceilalti.Eu ma inteleg cu toata lumea dar nu am prieteni cu care sa ma intalnesc si asa...Cum am scris mai sus, fetele de la mine din clasa sunt genul de fete rasfatate.Probabil ca ma credeti o rautacioasa ca zic asta, dar asta e adevarul.Au parinti cu bani si va pot da un exemplu ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa zic-Este de exemplu o fata, care spune ca la marea neagra e oribil si e mizerie dar totusi nu a fost niciodata.Eu merg in fiecare an si iubesc litoralul nostru si nu e murdar deloc si nu este cu nimic mai prejos de Grecia si Turcia etc.Da, am fost si pe-acolo si stiu cum e.Ma rog asta a fost doar un exemplu, pentru toti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Loreen777):

laughing Acum nu ma mai mir deloc ca nu ai nicio prietena.

Iarta-ma ca am vorbit urat, nu e felul meu dar daca tot mi-ai raspuns, putai sa fi dragut.Te simti mai bine acum? Ca m-ai jignit? Nu, nu cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te feri sa cunosti si persoane noi, astfel ai mai multe sanse sa gasesti cel putin o persoana care sa-ti fie foarte apropiata.La aceasta varsta,pana la liceu, inclusiv, iau nastere, de obicei, prieteniile adevarate.In orice caz, un lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa cauti sa fii din nou in relatii bune cu fosta ta prietena. Daca spui ca erati foarte apopiate, de ce sa lasati totul in urma? Ati putea regreta multa vreme lucrul acesta.Analizeaza bine situatia si motivele din cauza carora v-ati certat; mai mult ca sigur au fost lucruri lipsite de importanta, indiferent daca au fost multe.In cazul in care ajungi la concluzia ca tu ai avut principala vina, cere-ti scuze si reluati legatura.In orice caz,nu ezita sa fii tu cea care face primul pas in impacare, chiar daca ea are o parte mai mare de vina, in viata trebuie, de multe ori, sa lasi de la tine.Propune-i,deci,sa va impacati si purtati o mica discutie despre obstacolele aparute in relatia voastra de prietenie, pentru a le evita.De asemenea, stabiliti ce anume va deranjeaza una la alta si incercati sa ajungeti intr-un punct comun.E o chestiune de timp, dar lucrurile pot reveni la normal, iar prietenia voastra poate fi chiar mai solida decat inainte.Succes.

Ai foarte mare dreptate, dar am avut o cearta foarte mare in care au fost implicati si parintii si de aceea nu mai putem fi prietene...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Loreen777):

Ar fi fost perfect sa dai si cateva detalii concrete, astfel ti-as fi putut da un raspuns mai subiectiv.In orice caz, chiar daca au fost implicati si parintii(ei, presupun), nu este imposibila impacarea.Merita,cel putin sa incerci.In cazul in care presupunerea mea este corecta si au fost implicati parintii ei, poarta o discutie cu ei inaintea prietenei tale si cere-ti scuze, daca e cazul, mentionand ca ai vrea sa va impacati.In cazul in care parintii tai sunt implicati, lucrurile vor fi mult mai usoare, intrucat nu-ti vor sta prea mult in cale.Nu renunta usor, inainte sa incerci.Numai bine.