| Ana2920 a întrebat:

Hey TPU! Azi părinții mei se ceartă din cauză că mama mea a pus pe Facebook un filmuleț cu poze cu un coleg de ai ei care a murit, iar tatăl meu crede că îi place de acel coleg (dar ei nu îi place deloc de el). Mama mea e tristă și vreau ca totul să fie din nou frumos. Ce pot să fac ca să nu se mai certe?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok. Din cate am citit, putem ajunge cu totii la concluzia ca tatal tau este o persoana posesiva si geloasa. Aceastea, nefiind lucruri bune.
Adica pe bune, sa fii gelos pe un om mort?
Adica pentru multi oameni asta e absurd.
Nu cunosc situatia sau ce s-a mai intamplat in casnicie, dar din cate am citit dau urmatoarele sfaturi:
-sa ii ei pe ambii parinti la discutie serioasa de familie, confesiune (este tot o terapie) si sa discutati față in fata toate problemele pe care le aveti si toate sentimentele pe care le aveti.
Sa,, trageti mâța de coada", cum ar spune tatal meu. Asta e expresia lui happy
Si in acea discutie sa puteti ajunge si la poseaivitatea si gelozia din casnicie pentru ca gelozia distruge relatii.
Sa vorbiti sincer despre sentimentele pe care le aveti si sa rezolvati toate peoblemele sin trecut.
Daca situatia financiara permite, nu ar fi o idee rea sa faceti toti niste sendinte de terapie in familie, iar parintii terapie de cuplu.
Nu doar ca isi vor intelege mai bine sentimentele reciproc, dar isi vor si constientiza maj bine greselile si rezolvarile si situatia casniciei in ansamblu.
Asa ca daca situatia financiara permite, propune-le terapie happy
Chiar dac vor fi sceptici la inceput, rău nu ate ce sa faca.
Numai bine poate.
Si e cea mai buna solutie pe care o vad la aceasta problema.

Cu riscul de a parea ofensatoare, eu, ca persoana nereligioasa, consider ca rugatul nu ajuta cu absolut nimic (cum ti-a recomandat alt utilizator).

Daca vrem sa rezolvam de-adevaratelea o problema, in mod real, trebuie o solutie practica, tot reala.
Ceva fizic.
Si anume terapia de cuplu si/sau de familie.
Mult mult succes si nu uita, comunicarea e cheia! happy

12 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Tatăl tău este gelos pe un om mort?!

| Ana2920 explică (pentru Werrich):

Da, aparent...

| IubescRomânia a răspuns:

Lasă-i să se certe, tu nu te implica. Stai cuminte în cameră și roagă-te pentru liniștea lor.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Sterge-le conturile de Facebook laughing)

| sierra1 a răspuns:

Mamă-ta nu trebuia să pune un film cu un mort
taică-tu nu trebuie să fie gelos (cum zice colegul) pe un mort
tu nu trebuie să-ți speli chiloții in public, vb cu părinții tăi

| GraniniCuPiersica a răspuns:

E ciudată rău și amuzantă situația sa fie gelos pe un mort ))))

| Gabriela19loredana77 a răspuns:

Explică-i tatălui tău că mamei tale nu ii place de acel om mort explica-i ca oamenii pun poze cu oamenii care au murit pentru a reaminti de ei a ii comemora poate au fost prieteni de familie si normal ca e greu să renunti la un om drag explica că un filmulet nu e o dovada de iubire

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Foarte bine zis

| salieri84 a răspuns:

Tatal tau sufera de gelozie cronica. Mare mirare sa nu fie gelos si pe tine, in momentele in care iti mai pupi mama, vorbesc la modul cel mai serios.

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru salieri84):

Ferească Dumnezeu asta e cu totul Alceva nu mai este gelozie

Răspuns utilizator avertizat
| Freya1 a răspuns:

Nu trebuie sa intervin tu in discuțiile lor.Sunt adulți si stiu mai bine cum sa isi rezolve disputele.