| Huntress a întrebat:

Hey, TPU happy Un amic de-al meu are nevoie de ajutor: Parintii lui nu ii inteleg nevoia de intimitate, intra peste el in camera, fara sa bata la usa, cu argumentul ca ei detin casa si pot sa faca ce vor. Are 19 ani, saracul. Ce sa le spuna sa inteleaga odata pentru totdeauna ca are si el nevoie de un spatiu al lui? Ne-am gandit la o gramada de variante si niciuna nu pare sa mearga straight face La fel, cand vorbeste la telefon, maica-sa il intreaba cu cine vorbeste etc, s-a saturat de tratamentul asta, e mare, dar parintii nu inteleg. Ce sa faca sa le arate ca nu mai e nevoie sa se comporte cu el ca si cu un copil mic?

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Totusi, exista si reversul medaliei si parintii sa raspunda "Noi te-am facut, te-am vazut asa si cand erai mic." rolling on the floor Daca nici asta nu merge atunci gasiti lucruri practice gen: instalarea unui zavor pe usa pe partea cu camera, sau, cand ai lui nu sunt acasa, iala noua cu cheie pe care sa o aiba decat colegul tau. Ii inteleg nevoia de intimitate si totodata apreciez ca al tau coleg simte aceasta nevoie. Din punctul meu de vedere este un semn de maturitate. Totusi, daca nu reuseste in niciun fel sa obtina intimitatea atat de mult dorita, atunci sa aiba rabdare pana la terminarea scolii si cand o avea salariu sa "fuga" in chirie, chiar daca este in acelasi oras cu parintii. Succes

8 răspunsuri:
| Zambit_Ti-am_1994 a răspuns:

Pai in primul rand sa le castige increderea ca sa poata sa il lase sa faca ce vrea si faza cu intimitatea ar trebui sa le explice ca are o varsta de si ca poate este si el in boxeri sau altceva si trebuie sa bata sau are anumite lucruri pe care le tine la vedere si sunt intime si sa invete sa bata la usa eu cel putin asta am facut la varsta lui asa imi faceau si mie sau cum fac alti sa ii injure laughingglumesc

| AFR81 a răspuns:

Poate nu asta e raspunsul pe care-l doresti, dar, nu vad sa fie intr-atat de grav faptul ca intra fara sa bata la usa sau faptul ca il intreaba cu cine vorbeste la telefon. Sincer, si eu am tot 19 ani si "patesc" aceleasi lucruri. Bine, ce-i drept, cand ma intreaba cu cine vorbesc la telefon le raspund "cu cineva" sau "cu un baiat" si nu mai doresc alte detalii. Nu ma simt constrans deloc, nu simt ca imi incalca intimitatea deloc prin asemenea gesturi. Am intalnit cazuri pe TPU cand parintii chiar incalcau acest drept la intimitate al copilului, dar asta se intampla in alte moduri, parintii recurgeau la gesturi mult mai "semnificative". Cu argumentul acela cum ca ei detin casa si pot sa faca ce vor nu sunt de acord, dar, nici copilul nu ar trebui sa ii traga la raspundere pentru faptul ca intra fara sa bata la usa. In fond, nu sunt niste straini. Poate or fi si altele, dar, din ce ai relatat tu aici, nu reiese ca prietenul tau este intr-o situatie "grava".

| clickkcilc a răspuns:

Acum 3 ani un fost coleg de liceu s-a sinucis din cauza asta

| clickkcilc a răspuns:

Sa vina beat acasa si sa ii rupa cu bataia, eventual sa il ajuti si tu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O să supraviețuiască laughing

| Huntress explică:

I-am propus varianta de a incerca sa le explice ca poate vrea si el sa se schimbe, dar nu il asculta, ii spun aceleasi lucruri, ca e dependent financiar de ei etc. Nu stiu, pe mine m-ar enerva la culme sa intre tata peste mine cand ma schimb, spre exemplu. Are note foarte bune, prostii mari nu face, nu vad de ce s-ar comporta asa cu el. Tot ce mi-ati sugerat, din pacate incercasem si noi si nu a mers straight face Alte "dume"? laughing Poate intr-un final va merge ceva. happy

| AliGab a răspuns:

Sa stea dezbracat in camera si cand intra maica-sa sa il gaseasca asa... poate s-o lecui rolling on the floor...e doar o idee, nu stiu daca va merge

| Huntress explică (pentru AliGab):

Asta e tare rolling on the floor Pe bune, o sa-i zic, merci laughing