Imi dau seama cum te simti,incearca sa vorbesti cu ei si sa le spui ca te doare cand fac astfel de lucruri si sa incerce sa te inteleaga si pe tine cat de cat,probabil au probleme sau trec printr-o situatie dificila,dar nu ar trebui sa procedeze asa,intr-adevar este pacat sa iti injuri propriul copil si sa-l bati, dar unele persoane au sufletul de ghiata si nu isi dau seama de ceea ce fac, daca as putea sa te ajut cu ceva sa treci peste aceasta perioada, te-as ajuta cu cea mai mare placere, singurul lucru care il poti face ar fi sa vorbesti cu ei cand sunt mai calmi.
Cred ca parintii ar trebui sa fie cei mai buni prieteni ai unui copil. te lasa doar 3 ore? Cat vrei sa stai 10? Nu e frumos din parte lor ca vorbesc urat sau ti-au zis despre problema cu avortul. Poti sa vorbesti deschis cu ei si sa intelegi sa ii intelegi, sau poti sa te duci la protectia copilului, sa te duca la orfelinat si crede-ma acolo nu o sa te ascult nici atat nimeni. asta nu e intrebare de pus pe TPU, asta e o problema de discutat cu si numai cu parintii tai.
Din câte am citit din biografia ta, mama ta este mai mare cu 3-4 ani decât taicătu! Poate ai venit pe lume într-un moment nepotrivit şi ne dorit! Dar asta nu înseamnă că ai tu vină.Au responsabilitate materială şi morală cel puţin până la 18 ani, să te întreţină, să-ţi dea educatie să te facă încrezător în puterile tale.să te încurajeze pentru ce va urma în viitor.Trebuie să ai cu ei o discuţie serioasă în acest sens! Nu ai nici-o vină că ţi-au dat viaţă, fără să-i obligi, A fost alegerea lor(de voie sau de nevoie) din (dragoste sau din obligaţie)aşa că nu te lăsa călcat în picioare! Multă baftă-n viaţă!
Problema ta cu statul afară e o nimica toată. Cât vrei să stai. 3 ore e de ajuns. Chestia cu avortul nu trebuia să ți-o spună pentru că te întristează și așa, cred că ești trist destul. Înjuratul ăsta e o mare problemă să știi, și pentru nimic (chestia cu televizorul e penibilă) ar trebui să se mai ducă pe la psiholog... când înjură să nu-i mai asculți, fă ce spun ei dar spune-le și asta, că dacă ei mai înjură nu mai faci nimic din ce spun ei. Poate funcționează.
De obicei, toate purtarile oamenilor fata de semenii lor au o motivatie iar tu tocmai asta nu ne spui.Incerci sa te dai copilul perfect si pozezi in victima.Nu ne poti spune ca excelezi la invatatura ca asta se vede in postare si nici cu munca nu te omori.Si ce ai vrea la un parinte cind vede ca odrasla lui n-are nici o apucatura?
Adulţii pot fi atât de inconştienţi uneori...mai ales când aruncă vorbe usturătoare copiilor.Chiar dacă se comportă astfel cu tine, nu trebuie să-i urăşti, pentru că nu ai de unde să ştii ce este în mintea lor.Eu zic să te axezi mai mult pe studii, să ajungi cineva şi să le dai peste nas.Să nu-ţi treacă prin minte să te refugiezi în băutură sau droguri, încearcă să le suporţi criticile iar timpul le va rezolva pe toate.
Acest tip de oameni merita inchisi pe viata!
Ma intriga faptul ca Dumnezeu da copii la toti prostii.
Un copil,in viata oricarui om trebuie sa fie un miracol,o binecuvantare,indiferent daca a venit intr-un moment potrivit sau nu.
Oare chiar nu realizeaza ca acesti mici ingerasi,sunt nevinovati, merita tot ce e mai bun pe lume? Ei prin zambetul lor sincer, prin ochii lor intrebatori, prin spiritul curios, naiv si entuziasmat de tot ce e nou, iti aduc lumina si speranta in viata.Ei reprezinta iubirea pura.Nu te merita, deloc! Daca ai pe cineva major/adult care sa te sprijine, mergi la protectia copilului si fa reclamatie.
Nu esti tu de vina pentru nimic, ei sunt de vina pentru ca habar n-au cum se creste un copil.Ma abțin enorm de mult sa nu spun ce gandesc in momentul asta despre ei.Tu fii mandru ca nu esti ca ei si ca nu vei fi niciodata.
Yo man,nu-ti place ceea ce iti fac parintii tai? Ok Ai tot dreptul,dar eu nu inteleg ce vroiai tu? Adica crezi ca o viata roz in puff,o viata roz in care sa ti se indeplineasca toate poftele,te-ar fi ajutat cu ceva? Ai fi devenit un fatalau ca majoritatea din ziua de astazi care habarnu au cat de greu e in viata si dupa ce raman fara sustinerea parintilor dispar ca un fir de praf. Spun ca ar fi vrut sa te avorteze? Ai curaj,spune-le "Cea mai mare greseala pe care ati facut-o ", sti ei te lovesc unde te doare, cauta-le punctul slab si loveste cat poti de tare(la figurat sa nu dea dracu sa iti lovesti parintii).Dca lor nu le pasa, Ok super tare, fi si tu la fel de nepasator.
Eh? Sa divorteze? Dar ce, mai nou copii sunt casatoriti cu parintii? o.O
Da.
Îmi imaginez cât de greu îţi e..nu ştiu ce vârstă ai, dar gândeşte-te că la un moment dat nu vei mai depinde de ei.Vei scăpa.Vei avea propria viaţă, propria familie, vei fi independent, ă.
Doar ai încredere şi roagă-te la Dumnezeu să-ţi dea în coontinuare puterea de a merge mai departe, chiar dacă ţi-e atât de greu.
Nu merită nimic părinţii tăi.Nici măcar un 'bună ziua'.dar, comportă-te cât de frumos poţi. ştii de ce? Ca să nu te mai bată! E cel mai mizerabil lucru posibil.
Mult curaj, succes şi sper să ne auzim cu bine!
Pai si noi cu sa te putem ajuta? Ne pare rau pentru tine..mai mult ce am putea face? Incearca sa i suporti asa cat mai mult timp, incat sa te poti descurca pe propriile picioare..si apoi sa incerci sa ti faci viata mai frumoasa..precum ti o doresti ..Cu toate ca,, asa ceva te va marca aproape pe toata viata.cel mai important este sa nu le mai pui asa la suflet..sa te detasezi cat mai mult poti si sa nu suferi..in tacere...incearca sa uiti atunci cand iesi din casa..si sa ti faci cati mai multi prieteni..in asa fel sa uiti cat de cat viata care o ai langa parintii tai care ar fi trebuit sa te iubeasca din plin si sa fie alaturi de tine!
Alex, din ceea ce scrii reiese că felul cum se comportă părinţii tăi nu poate fi un model. Dar tu? Tu cum te comporţi? Ai văzut cât de mult te doare când părinţii tăi te înjură. Asta este un lucru care nu er trebui făcut. Dar tu? Nu cumva şi tu înjuri pe alţii, pe colegi la şcoală, ori pe trecători? Să te bată, iar e un lucru care ar trebui făcut ca ultimă resursă şi pentru cine ştie ce motive. Dar tu? Tu nu sari, una două, la bătaie? Tu de ce te baţi? Şi, dacă tu găseşti normal să îţi urăşti părinţii fiindcă te înjură şi te bat, atunci nu crezi că ar fi foarte normal ca alţii să te urască pe tine, atunci când îi înjuri, îi baţi, ori le faci alte lucruri care nu ar trebui făcute?
Stai calm.Cunosc multe persoane, care au situatia asta, in familie.Incearca sa le arati parintilor tai ca nu esti o "greseala" in viata lor.Arata-le ce poti tu.Asteapta-i acasa, in curatenie, masa pusa...Incearca sa ii faci si pe ei fericiti.Si ei sunt parinti, si e greu.Da...sunt "animale" fiindca te injura si te bat,dar te iubesc cu siguranta, iar daca eu ma insel, iar ei te urasc pe tine, sa te lase in pace, pe cont propriu -.-