Aşa se întâmpla şi cu mine... dar de la un timp după ce am crescut nici nu o mai interesa...adică nu aşa de mult ca la început.
aşa sunt mamele disperate ...am avut o perioada in care înnebunise
Giorgiana, fiind fata ar trebui sa fii alaturi de mama ta. Poate are si ea nemultumirile ei si tu ii aduci alte probleme, pentru ca, totusi, ai ceva probleme cu notele la scoala si nu sti ce discutii sunt intre parintii tai referitor la acest subiect. Atunci ea, ca mama, incearca sa te trezeasca la realitate, pentru ca statul la calculator te rupe de realitate si iti rapeste timpul. Fii sigura ca esti pe primul loc in inima mamei tale si nu ti-ar face nici un rau, dar probabil ca nu este prima oara cand te roga sa o lasi mai moale cu calculatorul-si are dreptate. In primul rand trebuie sa inveti, pentru ca inveti pentru tine si viitorul tau, apoi mama ta stie cat de nociv este calculatorul (anumite site-uri si jocuri) care dau dependenta si tu nu mai poti controla situatia. Astfel, ea trebuie sa te admonesteze intr-un fel. Este adevarat ca s-a exprimat exagerat, ca nu trebuia sa-ti spuna acele cuvinte, dar fii sigura ca nu le-a spus din inima.
Ca sa nu mai ai parte de aceste discutii, invata inainte, apoi rezerva-ti 2-3 ore pentru calculator. Cred ca este suficient pentru tine.
In ceea ce priveste pe fratele tau, pe care-l crezi protejat, sa stii ca te inseli. O mama isi iubeste in mod egal copiii. Dar ea este ca o leoaica pentru cel mai slab, facand tot ce-i sta in putinta pentru a-l salva. Si tu se pare ca ai nevoie de ajutor, pentru ca singura nu poti sa gestionezi aceasta situatie.
Sper sa intelegi ceea ce ti-am scris si s-o respecti pe mama ta si sa nu-i mai creezi probleme, ci dimpotriva, sa-i fii alaturi si sa deveniti prietene. Succes!
Mama ta nu e rea.Numai ca nu stie cum sa vorbeasca cu un copil. Vrea sa fii mai axata pe scoala si sa petreci mai putin timp in fata calculatorului.Nu e chestia ca il favorizeaza mai mult pe fratele tau, baietii sunt mai rebeli din fire
MAma ta are dreptate sa te certe nu sunt de acord cu bataia dar uneori e buna. dar se vede ca nu te afecteaza cu nimic. atunci eu una te as pedepsi mai dur /ti as da mincare si te as inchide in camera [ina a 2a zi pentru scoala. nimeintelesai avea acces la baie. Dar si asa cred ca nu as scoate nimic din tine. asa ca te as ignora si sa nu uiti ca nimic nu ramine neplatit. vei fi si tu mama si iti va face la fel cei faci tu mamei ok asa ca Viitorul e inainte nu in. trecut. mergi asa cum vrei tu ca vei primi la fel. cu siguranta.
E drept ca unii parinti sunt exigenti cu proprii copii, insa nu sunt de acord cu "bataia".
Se poate ca mama ta actioneaza asa pentru ca observa cat de mult timp acorzi tu calculatorului in detrimentul scolii. Ea incearca sa te faca sa te trezesti la realitate, caci totusi calcultorul nu iti poate oferi multe lucruri bune. Trebuie sa realizezi totusi ca esti destul de mare pentru a vedea care sunt prioritatile tale din acest moment: educarea si apoi recreare.
Sunt ferm convinsa ca mama ta o sa isi schimbe comportamentul fata de tine daca observa ca esti mai constiincioasa in ceea ce priveste scoala.
Mult succes,
Hai sa zic asa intai, sa mai lase oamenii astia de aici cu protectia copilului. Protectia copilului care poate face mai mult rau decat bine, care daca ai tu castig de cauza, te baga intr-un camin unde-ti va fi de 10 ori mai rau ca acasa, unde nu vei avea calculator si mancare buna pe masa. Si iti mai zic o chestie, eu nu sunt mama, dar as interzice calculatoarele pana la cel putin 18 ani. Va tampeste calculatorul asta. Ne tampeste pe noi astia la o varsta, dar pe voi astia mici care nici nu stiti ce-i viata. Iti spun asa, si orice om trecut prin viata cu un pic de maturitate iti va spune acelasi lucru, viata e o lupta, e un examen de care depinde fericirea ta. Daca vei lua nota proasta la el vei fi necajita, daca vei lua nota buna vei fi fericita. Asa si viata, daca stii sa inveti pentru ea, ca sa ti-o faci mai usoara vei avea o viata frumoasa, daca vei sta in fata calculatorului nefacand altceva, ti-o vei distruge. Invatatul te va ajuta nu sa stii neaparat mai multe, ci sa inaintezi pe scara sociala, sa fii privita de ceilalati cu mai mult respect, sa ajungi pe o treapta mai sus. Mama ta stie acest lucru si de aia te ameninta, ca probabil tu neascultand-o, ea se enerveaza. Mama ta te iubeste cel mai mult, nimeni in lumea asta nu te iubeste ca ea si daca incerci, cu timp si rabdare vei constata ca am dreptate si ca mama ta nu numai ca te iubeste, dar iti poate fi si cel mai bun prieten. Si mai uitate in viata asa la o chestie, poate ti-a zis-o si mama ta, poate nu, dar vezi ca fiecare face ceva ca sa aiba de castigat? Parintii muncesc, ca sa aduca bani, elevii invata, ca sa aiba un serviciu bun, sa aiba si ei bani, de ce? ca daca vrei sa mergi la un munte, sa ai bani, daca vrei sa-ti iei o inghetata, sa ai cu ce. Daca crezi ca te poti angaja numai cu 8 clase, te inseli amarnic. Poate ca femeie de servici si nici acolo. Dar nu cred ca ai vrea sa ajungi femeie de servici nu? Eu zic pana-n final sa mai asculti si de mama ta, ca sigur nu-ti vrea raul, spune la nervi ce spune, dar tu trebuie sa stii ca o spune spre binele tau. Lasa calculatorul si fa-ti viata frumoasa, traieste-o din plin ca doar una ai. Succes
Te rog sa nu crezi asa ceva.Parintii nu vor niciodata raul copiilor. Vor doar sa iti vezi de scoala si sa inveti.
Buna, Georgiana.
Mama ta te-am mai batut pana acum? Poate doar vrea sa te sperie, a sa te apuci de invatat.Sa stii ca in viata nu inveti pentru mami, inveti pentru tine. Daca te va lovi asa rau, te poti adresa unei rude, sau chiar politiei.
Eu cred ac exagerezi, oricine isi mai pierde calmul in momente din astea, u invata si nu se mai intampla nimic rau...in plus are dreptate eesti mica si nu ai voie prea mult la calculator.si cred ca fratele tau invata si este ascultator, de aceea este favorizat.
Un răspuns la ce?
Poate că are motive să facă astfel de lucruri! Bineînţeles că nu ar trebui să fie atât de dură însă trebuie să înţelegi că îţi vrea binele.
Asa pateam si eu cand eram mai mica
Dar de la un timp ...nu ii mai pasa asa de mult
Daca te bate cum zice ea"pana iti sa sangele"poti apela la protectia copilului sau la politie
Bafta
ăăăăăăăă nu vreau sa fiu rea dar cred că mama ta nu te v-a bate poate vrea doar să te sperie :/
Buna:*. Trebuie neaparat sa discuti cu ea, cu calm si afectiune.Insa daca tu ai numai note mici atunci ar trebui sa te gandesti ca inveti pentru tine.Si eu am mai luat note mici, si nu e nimic grav.Trebuie sa ii explici problema notelor si sa faceti de comun acord un program:mai intai temele si apoi calculatorul.Sau poti dupa ce vii de la scoala sa stai 1 ora la calculator, apoi iti termini temele si apoi daca mai ai timp te joci iarasi. Sper sa iti fi fost de folos:*
Depinde ce note ai la scoala...bineinteles ca nu trebuia sa iti zca asta, dar eu iti gasesc si tie o parte din vina
Stii ce ar trebui sa faci...ar trebui sa te joci mai putin la calculator, sa inveti mai bine si sa incerci sa te aproprii de mama ta.
Adica:Sa o ajuti in treburile casei, sa vorbesti deschis cu ea etc etc.
Asa eram si eu cand aveam vreo 9-10 ani, nu invatam, ma certa intruna, si mie mi se parea ca il prefera pe fratele meu.
Ar trebui sa ii spui ca te deranjeaza faptul ca face diferente intre voi. Dar mai bine punete pe invatat si lasa calculatorul.Sigur o sa functioneze daca o sa inveti
Invata mai mult prima oara invatatul dupa aia calculatorul. Dupa ce te corectezi la invatat mama ta o sa te ierte si nu o sa te mai ameninte
Nu se stie sunt multi parinti care isi bat copii nu trebuie sa o condamnam ea stie ce se intampla dar dati un sfat. Eu zic asa sa incerci sa iti inveti sa iti faci toate pentru scoala si sa incerci sa nu ii mai dai ocazi mamei tale sa se lege de tine daca u crezi ca pentru aia s-ar putea lega o faci sa nu se poata lega si o sa vezi ca e mai bine faci lectiile si dupa aia nu cred ca nu o sa te mai certe de ce stai pe pc stiu cum e imi petrec 95 la suta din zi si din noapte pe pc e o obsesie (
Asta este o replica spusa la nervi...Nu crede in asta pentru ca mama ta sau tatal tau nu iti pot face asa ceva...Deci calmeaza-te
Poate ca la fratele tau nu tipa pentru ca nu greseste sau nu stiu. Oricum sa nu mai spui ca vrei sa te omori! Incearca sa vorbesti cu mama ta atunci cand e calma si explica-i ca nu iti plac toate materiile si cand ceva nu iti place nu poti sa-l faci asa cum trebuie.Nu stiu exact ce varsta ai, dar nu sunt de acord cu bataia pe care ti-o tot promite mama ta.Stie insa ca te "loveste"mult mai tare atunci cand iti spune ca nu te mai lasa la calculator.Nu vreau sa te critic ci, din contra, sa te ajut, dar gandeste-te:oare nu petreci prea mult timp in fata calculatorului si oare nu neglijezi scoala din cauza asta?
Totusi, explica-i mamei tale(intr-un moment potrivit)ca orice om greseste pentru ca, altfel nu ar avea din ce sa invete! As avea atat de multe de spus, dar te mai rog doar sa pui lucrurile in balanta si sa iti faci curaj sa vorbesti cu mama ta.Nu incerca insa sa compari situatia ta cu a fratelui tau decat daca este foarte calma, altminteri s-ar putea sa o deranjeze.
Sper din suflet ca ti-am fost de ajutor! Astept vesti si mult succes!
DOAMNE, CUM SA TE OMORI? DAR CE, VREI SA AJUNGI IN IAD>>? ACOLO E MAI RAU DE 100000000 ORI DECAT AICI. SI E ADEVARAT:CALCULATORUL NU E SANATOS PENTRU OCHI SI IN LEGATURA CU SCOALA, INVATA MAI BINE! ca orice om poate sa invete mai bine, nu ca nu poate, ci ca nu vrea. incearca sa ai o discutie cu mama ta despre asta. pe bune acum. esti prea mica pentru "asa ceva" si daca tot gandesti asa niste prostii, te-ai intrebat cum ai sa o faci? ca nu rezolvi nimic cu asta. ai o viata inainte care merita traita. si arata-i mamei tale ca o respecti: fa-i mici cadouri din cand in cand, ia note bune la scoala si uita de calculator pentru cateva zile. este spre binele tau! dar oricum ceea ce vrei tu sa faci gandeste numai un om fara minte. un om prost. scuze, dar este adevarul!
Cred ca mama ta vrea sa invete pentru a-ti fie tie bine in viata.Cartea te va ajuta sa ai un viitor.
Nu cred ca ar da asa rau in tine, poate vrea doar sa te sperie.
Ceea ce eu nu inteleg este de ce unii parinti vorbesc astfel cu copiii lor. Cu toate ca nu ar pune in aplicare ceea ce spun - cum ca "te bat pana iti da sangele", este foarte urat sa auzi asa ceva de la proprii tai parinti, parerea mea. Eu daca o sa fiu mama niciodata nu voi spune asemenea lucruri copiilor mei! Cu asta nu sunt de acord. Dar sunt de acord cu faptul ca mama ta vrea sa inveti mai mult si sa iei note bune, iar dupa aceea sa stai la calculator. Incearca sa nu iei note prea mici, pentru.ca altfel se va supara tare pe tine mama ta. E mai important asta decat calculatorul, crede`ma! Succes!
Si eu am fost asa cand eram mic ma puneau ai mei sa invat dar nu ma amenintau spune-le si uh da mai duvan mortii vostri ma amenintati cu bataie va dau in judecata ratati dracu
Calmeaza-te, in primul rand. Si eu am trecut prin ce treci tu. Fratele tau a trecut deja prin ce treci tu. Si el a fost la varsta ta mustrat si certat. Banuiesc ca tu esti inca in generala. E foarte importanta scoala generala. Trebuie sa inveti si sa te straduiesti sa ajungi la un liceu bun. De-aia tipa la tine si te ameninta. Daca mama ta vede ca nu reuseste sa te convinga sa inveti de voie buna si nesilita de nimeni, recurge la alte metode parintesti. Tu nu trebuie sa te superi, trebuie s-o asculti si sa inveti. Daca vede ca ai pus mana pe carte, in timpul liber te va lasa in pace. Straduieste-te sa iei note bune si sa vezi ca o sa te lase sa faci ce vrei in timpul tau liber, atat timp cat la scoala totul e in regula. Nu-ti dai seama acum, dar peste timp, cand o sa mai cresti o sa-ti dai seama ca nu ai invatat pentru parinti, ci pentru tine. E foarte important sa ai multe cunostinte. Mai ales ca ceea ce inveti tu in generala e baza, fara cunostintele din generala nu o sa reusesti nimic, nici la liceu, nici la facultate. Te pupic, ai grija de tine si asculta-ti parintii ca sa nu-ti para rau cand vei fi mai mare! Si nu uita sa te si recreezi.
Draga georgiana, nu cred ca e asa.de ce spui explicit ca fratele tau are 16 ani? vreau sa spun ca nu conteaza.chiar,tu esti mai mica.ar trebui sa te favorizeze pe tine.incearca sa mai reduci din timpul tau de calcurator si concentreaza-te mai mult pe scoala si vei vedea ca nu te va mai ameninta.