Deci trebuia sa plecati amandoi dar TU ti-ai gasit un job care iti place, insa EL NU, dar vrei sa il obligi sa ramana...Citeste, te rog cu voce tare ceea ce am scris mai sus si pune accent pe ceea ce am scris cu majuscule.Tie cum iti suna?
Inteleg ca poate fi greu sa stati despartiti o perioada, dar daca este necesar, nu este un capat de lume.
El a spus ca alege viitorul, adica cel mai probabil s-a referit la faptul ca vrea sa fie cu tine, dar trebuie sa fie rational si sa se gandeasca si la o stabilitate materiala. Iubirea este cel mai frumos sentiment, dar din pacate, nu se poate trai doar din iubire si iluzii.
Si in cazul meu, din cauza ca avem diferite proiecte, eu si sotul meu mai stam si despartiti uneori si asta ce inseamna, sa fim radicali si sa trebuiasca sa alegem intre a munci si a ne dezvolta profesional si a fi impreuna? Momentan eu stau acasa cateva luni din motive personale.Asta inseamna sa ii interzic si lui sa munceasca sau sa participe la proiecte care ii fac placere si datorita carora se dezvolta profesional?
Sunt convinsa ca daca si el ar fi gasit un job bun, ar fi luat in calcul sa ramana, dar in cazul asta, eu cred ca este de inteles ca vrea sa plece in continuare.
Trebuie sa te gandesti ca este vorba de o perioada limitata totusi.
Ma gandesc ca ai fost prea impulsiva.Adica, omul nu a facut nimic gresit.Din contra! Vrea sa munceasca.Este un om responsabil si cu capul le umeri.Asta este o calitate.Ai prefera sa fie unul care sa vrea sa traiasca din ajutor social?
Adica tie de ce iti este teama de fapt? Nu exista incredere si te gandesti ca relatia se poate destrama, sau care e de fapt problema pe care o vezi tu?
Asta își dorește el acum, nu prea poți sa îi schimbi decizia. Dacă îl ții cu forța lângă tine va începe sa simta ură, mânie, dispreț etc. Când cineva te iubește îți este alături de tine oriunde ar fi. Întrebarea e de ce vrea sa își termine casa mai repede, știi dacă o face și pentru tine? Într-o relație cel mai bine e sa lași și libertate partenerului, dar nu exagerat ca să își bata joc de tine și sentimentele tale. Caută să îi vezi atitudinea lui când e cu tine, dacă aceasta plecare e un sacrificiu sau un refugiu sa zic asa. Ca o completare, fiecare om are pasiunile lui și îl definesc pe el în viață fiindcă pana la urma o ființă umana trebuie sa funcționeze si sa își genereze fericirea individual, nu îți poți pune fericirea ta individuala într-o persoana deoarece ea nu îți poate fi mereu alături. Succes, știi ce ai de făcut și nu uita, întotdeauna sa îți asculți instinctul și sa faci ce simți?
Înțeleg ce ai spus tu acolo, și nu e vorba ca nu avem încredere unul in celălalt doar ca anul trecut a fost plecat tot 4 luni și stateam in fiecare seara pe camera și plângeam și îmi spunea ca nu mai merge niciodată și sa ne găsim un job ok aici la noi doar sa fim împreuna, și nu știu, parca S a întâmplat ceva acum
Inteleg ca pentru unii oameni este mai dificil sa stea departe.Si in cazul meu si al sotului este, noi fiind niste persoane mai sensibile, mai sentimentale...Deci te inteleg perfect in aceasta privinta.
Ceea ce cred eu este ca daca si-ar fi gasit un job ok aici, si-ar fi dorit sa ramana insa este doar realist si doreste sa fie activ si el, nu numai tu. Daca are oportunitatea asta si o pierde ramanand cu tine si nici nu isi gaseste nimic aici, nu crezi ca va fi frustrat?
Acum eu nu va cunosc, nu stiu exact care este situatia reala si pot sa imi dau cu parerea doar din experienta proprie si gandindu-ma ce as face eu il locul tau.Iar eu as conversa cu el si i-as spune exact ceea ce gandesc, de ce nu sunt de acord sa plece si ca as vrea sa considere pe viitor sa gasim impreuna alta solutie care sa ii permita sa ramana, dar ca il sustin daca vrea sa plece de data asta.As incerca sa ajung la o intelegere in care sa poata face si el ceea ce isi doreste dar sa am si eu o garantie ca nu va mai trebui sa plece atat de mult pe viitor.Adica undeva la mijloc, astfel incat totul sa fie bine pentru fiecare dintre voi individual dar si pentru relatie.Stiu ca nu este usor dar asta se poate prin comunicare si rabdare. Daca ii dai ultimatum si il pui sa aleaga nu cred ca vei rezolva nimic pentru ca asta nu este o forma de comunicare valida.
Daca aveti o relatie frumoasa si spui ca exista incredere si exista iubire, atunci de ce sa renunti la ea doar pentru ca vrea sa munceasca?
Ma gandesc ca ceea ce face este in beneficiul amandurora.Eu nu stiu ce planuri de viitor aveti, dar poate cu ocazia asta ar fi bine sa stabiliti unele lucruri daca inca nu ati facut-o si sa ajungeti la un numitor comun facand mici compromisuri si fiecare cedand un pic.
Acum, asta este doar forma mea de a vedea lucrurile si nu am pretentia sa fii de acord cu mine dar noaptea este un sfetnic bun si poate maine dimineata te trezesti cu o energie mai buna si reusiti sa ajungeti la un consens.
Serios, nu va puteti sacrifica 4 luni pentru o casa? Sunt unii plecati toata viata pentru familie si nu se plang pe TPU.
Daca il iubesti, lasa-l sa plece acolo sa faca niste bani. 4 luni vor trece destul de repede. Cand a spus ca alege viitorul, e clar ca alege jobul din strainatate. Fara a te supara, il admir pentru asta. Multi isi strica viitorul doar pentru a sta langa o fata.
Trebuie să ajungeți la o înțelegere.Ori lasi tu locul tau si mergeți impreuna, ori isi gaseste si el ceva aici (daca i se renteaza) ori daca e vorba doar de 4 luni pleaca el si cu ce face el si tu in astea 4 luni separat mai avansați.
Atâta timp cât este vorba de un termen scurt.