anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La ce varsta credeti ca e ok sa mearga copiii la gradinita (in conditia in care are cine sa se ocupe de ei acasa)?
Ma gandesc la aspecte precum: cand le e mai usor sa se desparta pentru cateva ore de persoanele familiare; daca sunt de fel cuminti si blanzi, sa nu ii bruscheze/zgarie/loveasca alti copii iar ei sa nu poata exprima ce li s-a intamplat.

Răspuns Câştigător
| tintareco a răspuns:

După vîrsta de 4 ani,cu tot riscul ce comportă,trebuie duşi în colectivitate pentru a învăţa să socializeze,să înveţe să împartă, să primească-cedeze jucării, obiecte, locuri, etc.Să se obişnuiască cu un program bine stabilit.În grădiniţă începe să li se formeze caracterul.

Răspuns Apreciat de Editori
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Personal eu cred ca trebuie dusi cat mai devreme. Sa intre in colectivitate si sa se dezvolte.

In paralel, trebuie vorbit cu el pentru a vedea cum se adapteaza si pentru a il directiona.

De probleme, lovituri, etc... nu cred ca il poti feri. Cel mai bine este sa invete el cum sa reactioneze si cum sa rezolve conflictele.

Si astea ar putea sa le faca experimentandu-le intai.

Nu e usor... dar este un pas normal al educarii.

4 răspunsuri:
| Mircea049202 a răspuns (pentru tintareco):

Corect.

| Betty12345678 a răspuns:

4 ani

| pisoias a răspuns:

Sa se desparta de mediul familiar nu cred ca le va fi nici la 6-7 ani, dar cred ca varsta de 4 ani ar fi ok.pentru a mege la gradinita.Din pacate n-ai de unde sa stii ca nu vor fi bruscati etc.de alti copii, dar faptul ca merge in colectivitate cred eu ca il va ajuta mai tarziu.Isi va dezvolta abilitati de a interactiona cu ceilalti (comunicare, joaca) si de ce nu de a se,, apara,,.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cit mai repede cu putinta, in special din considerente de imunitate. De racit mai nasol tot racesti un an-doi dupa intrarea in colectivitate, e bine sa se intimple mai repede asta. Compar strict intre mine, dat direct la grupa mare ca am avut bunici cu mine acasa, raceli nasoale cu antibiotice si alte alea pana prin clasa a cincea, si fiica-mea pe care am dat-o inainte de 3 ani. Legat de bruscat si alte alea... sunt copii, ce naiba. A mea e la gradinita privata, unde au mai putini copii/educator ca la stat, li se acorda mai multa atentie, si tot se mai dau cap in cap unii cu altii, se mai bruscheaza, lovesc, etc. Sint copii, e imposibil sa nu pateasca nimic. Poate doar daca raportul ar fi de 2 educatoare/copil...