Daca nu ai mai lucrat si sunt primele luni. nu vei lua dar daca in ultimii 2 ani ai 12 luni lucrate poti deci sa fiu mai pe intelesul tau. daca in 2009 ai lucrat macar 6 luni si acum te ai angajat si vei lucra inca 6 7 luni sau pina aproape sa nasti adica macar pina la 1 dec ok vei putea beneficia de indemnizatia de crestere. dar nu vezi ca astia sunt nebuni si taie tot. Sa ti ajute domnul sa nasti usor si sa poti beneficia de aceasta dar citeste si vezi ce ti am scris [ ai mai lucrat?] pina la 1 dec aduni 12 luni [2009=2010]
Daca inainte de 13. 04. 2010 nu ai lucrat, nu vei beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.
Bună.
Codul muncii spune că trebuie să ai carte de muncă pe o perioadă minimă de un an fără întrerupere, în sistemul de stat sau privat.
Mergi la forţele de muncă pentru mai multe informaţii.
Pa, pa.
Nu vei beneficia daca nu ai cotizat inainte la casa de asigurari ca sa ai un an de cotizatii.
Daca nu ai cotizat un an nu poti beneficia, mergi la fortele de munca daca se poate plati cotizatia retroactiv sau daca ai fost in somaj inainte de angajare mai ai o sansa.
Ca sa beneficiezi de indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa ai lucrat din momentul angajarii pana in cel al nasterii 12 luni lucrate complet.doar asa beneficiezi de acea indemnizatie.
Ti se calculeza din data nastri cu un an in urma ex: daca nasti in 18 ale lunii ti se considera o buna intreaga din 18 in 18 cu un an in urma daca inainte de a te angaja ai fost in somaj da! conditia este sa nu ai o pauza mai mare de 20 zile in ultimul an adica daca tu din 18 ian pana in 18 febroarie nu ai nici o zi lucrata nu iei nimica daca ai doar o zii iei banutii te incadrezi! daca ai nelamuriri da un mesaj privat! si eu am avut aceeasi problema partea proasta pentru mine este ca dupa ce mi-am rezolvat problema am pierdut sarcina!