Trebuie sa pui piciorul in prag. Mergi sa vorbesti cu ea, ii spui ca s-a terminat, te-ai saturat sa fii sub papucul ei si sa fii mereu jignita si insultata cand ei nu-i convine ceva. Ai o varsta, nu mai depinzi de ea, e timpul sa mearga fiecare pe drumul sau si cu asta basta. Spune-i ca esti dispusa mereu la o impacare, atata timp cat isi schimba atitudinea fata de tine. Lamureste-o ca aceasta atitudine nu o va apropia din nou de tine si ca daca nu o va schimba, e mai bine sa luati distanta.
Din nou ma ataci gratuit.
In conditiile in care ma jignesti si ma judeci cum putem sa ocolesc asta si sa zic "multumesc binefacatorul meu ca ma faci agatatoare, proasta, profitoare" si mai stiu eu cum.Probabil ca vroiai sa iti si sarut mana.
Iti spun o chestie, poate o sa vrei sa ti cont de ea pe viitor.Cand mai vrei sa dai un sfat omului nu il mai lua cu "bai rahatule, oricum esti un nimic ce nu va avea parte de nimic si ce nu va face nimic eu iti dau un sfat"..ca nu o sa te asculte si nici nu o sa iti multumeasca.Inteleg ca vrei sa fi de ajutor, dar nu te costa nimic sa fi politicos si mai putin dur in afirmatii.Cred ca daca vedeai o parte de vina si la mine puteai sa o spui si altfel.
Fetiță... stai în continuare și fă-o pe "păduchiosu'... " Știi cum face ăla? Bănuiesc că știi. Exact asta faci tu acum. Ești cu un picior în groapă, dar pe tine te doare orgoliul. Păi atunci fetiță.l, cu orgoliul ăsta prostesc ai să te duci în jos. Spor. Văd că de înțeles e greu pentru tine, e osul gros la cutiuță. Dar asta deja știam de la primul răspuns pe care mi l-ai dat. Nu văd rostul să mai insiști în prostie, sincer. Dacă vrei să faci ceva pentru tine, faci, dacă vrei să o faci pe aroganta în continuare, pe pielea ta o faci, pe mine exact cu nimic nu mă afectează. Nu ai tu cu ce să te zburlești la mine. Dacă nu erai proastă, alegeai să vezi sfatul. Dar din moment ce nu e cazul, nici nu am cum să spun că-mi pare rău de tine. Nu mă costă nimic să fiu politicos dacă aș avea cu cine și din ce motiv. Până una alta am vorbit cu o inaptă, parțial analfabetă. Ca tine am văzut destule și știu ce aveți în cap și ce nu vă poate pielea. Și aia e să gândiți și să acționați în favoarea voastră. Am intrat aici din plictiseală și ți-am răspuns doar în greață, că am văzut prostia prea mare, prostie pe care am cunoscut-o în prea multe rânduri. Prea multe proaste arogante care se credeau deștepte am fumat. Nu ești tu diferită. Dacă mă plictisesc mai tare zilele astea, te aduc și pe tine la adevăr. Între timp, minte multă și mai putina aroganță fetiță. Vezi că îți torni țărână în cap singură și nici nu vrei să vezi. Ți-am răspuns acum așa ca idee, să-ți dau peste nas că te crezi deșteaptă când ironia sorții face că ești proastă, de altfel nici nu meriți timpul acordat. Ți-e greu, ai probleme, e vina ta. În cea mai mare proporție. Nu știu de unde talentele astea cu politețea și și sfatul tău jalnic despre cum să dau un sfat când tu nici măcar nu înțelegi mecanica problemei, ce e un sfat și ce să faci cu el. Vezi că tu mă cam confunzi cu toți papagalii care-ți dau ție atenție mi se pare. Am impresia că tu suferi de boala aia generală de la noi din țară, aia cu proasta care se crede cineva că-i dau prea mulți atenție. Și apropos, dacă ești proastă, interpretezi prost, "proastă" te-am făcut și te-am făcut pe bună dreptate că ai dat dovadă și tot insiști, dar, "agățătoare" nu te-am făcut, că nu agăți tu nimic, ba dimpotrivă, stai în relații disfuncționale că nu ai de ales, sau că așa vrea mămica, ceea ce este sub jalnic și nici profitoare, de fapt, la cât de proastă ești ce profitoare să fii, că tu nu știi nici să profiți de ceea ce ai sau de un sfat. Așa că mai auto evaluează-te și mai evaluează-ți și situația. Eventual, mai pune-ți și o pereche bună de ochelari cu dioptrii cât mai mari, poate, poate, așa ai să mai vezi frânturi de adevăr, din viața ta și din prostia mentalității tale. Drept dovadă, pe tine te interesează cum este livrat mesajul, sfatul, în condițiile în care nu are nimeni nici o datorie la tine și problema ta e, uimitor, să-ți rezolvi problemele, nu conținutul mesajului, nu înțelesul lui. E prea complex pentru tine. Deci poți considera răspunsul meu exact ca ce vrei tu, ori un sfat ori o ofensă. După prostia ta, chiar crezi că mă interesează și așteptam un mulțumesc de la tine. Dacă erai deșteaptă, luai ce era de luat de acolo, tăceai, înghițeai și îți rezolvai problemele. Dar tu, în loc de asta ai timp de argumente și să-ți perii orgoliul zgâriat. "Deșteapto", nu ți-am lezat eu orgoliul, era prea mare din start și eu doar ți l-am adus lângă un punct de referință. Dar tu nu ai de unde să înțelegi asta. Nu ai cum. Și de asta ai ajuns și vei ajunge unde vei ajunge. Nu știi să faci nimic în viața asta, ai tupeu cât zece și nu vrei să schimbi nimic. Cred că ți-am scris destul, mi-am dedicat destul de mult din timpul meu pentru prostia și aroganța ta. Acum dacă mai ai vreun răspuns "inteligent", vei da în continuare dovadă de prostie. Ia să vedem, poți să te abții, poți să faci de fapt ceva pentru tine în timpul ăsta la schimb, poți să schimbi ceva la tine? Eu pun pariu că nu.
Eu zic sa te rogi pentru sufletul ei. Mai mult, roaga-i pe toti care ii stii sa se roage pentru sufletul ei si o sa vezi ca o sa-si schimbe comportamentul.
Daca nu reusesti sa faci asta, atunci incearca sa i te deschizi sufleteste... spune-i tot ce ai pe suflet dar fa-o cu dragoste si calm, si nu cu repros. Traim timpuri foarte grele si presiunea la care sunt supusi parintii nostri este una foarte mare si din nefericire unii dintre ei se pierd cu firea.
Asa cum ne invata si Biblia, in viata este bine sa ierti, sa cauti sa-ti cantaresti mereu cuvintele si sa incerci mereu sa fi bland chiar daca cateodata este aproape imposibil.
Din ce observ eu maica-ta are probleme psihice. Daca nu poti discuta cu taica-tu sa o duca la un doctor sa ii dea tratament, eventual sa o interneze undeva, cel mai elegant mi se pare sa pleci frumos si sa iti vezi de viata ta. Nu are rost sa te chinui fara rost. Mama-mama, dar totul are o limita. P.S. Cel mai bun prieten al meu si-a blocat parintii pe telefon, poti sa faci asta si tu. Si parintii lui sunt niste oameni de treaba in principiu, doar ca... neintelegeri, nu intru in detalii prea mult. Tu ai cu 100 de motive mai mult ca el sa o faci. Pur si simplu rupe orice legatura. Eventual du-te neanuntata la Craciun sau daca au vreo aniversare intre timp si ia-i ceva frumos, ca sa vezi cum reactioneaza. Poate ca o sa isi dea seama ca a fost deplasata si isi revine, poate ca pur si simplu nu ai ce face.