Toate fetele au preferinte exact ca si baietii, daca nu isi gasesc ceva pe placul lor, decat sa se cupleze cu unu doar pentru "a astupa gura lumii" mai degraba prefera a stea singure. Indiferent de trecutul lor, sau de caltitatiile/defectele lor
ELE CRED CA SANSA O AU ORICAND, CEEA CE NU E DELOC ASA. Visatoare, necoapte, cu probleme... realitatea pe multe le prinde virgine si peste ani de zile sau fara iubit. Nu e rau sa vrei mult, trebuie sa fii constient de ce ai de oferit si ca ai minus daca ai ceva problema medicala. Nu poti numi plus oricat ai vrea. Sa spunem ca tipul te place, dar masa sau tasu daca o ocarasc sau ii baga in cap ca e bolnava si nu e buna? O sa se simta de cacao tipul si o sa cedeze presiunii parintilor. Nu e asa simplu cum viseaza multe domnisoare la 20-22 ani.
Te inseli. In ziua de azi e cautare mare pentru fete, iar o fata care cat de cat se poate aranja are sanse sa isi gaseasca tipi dupa preferintele ei, si sa aiba orice trecut sau situatie medicala, familiala, economica etc - astea chiar nu mai conteaza in ziua de azi.
In plus multe fete in ziua de azi pur si simplu nu sunt interesate de relatii nu mai e ca odionioara ca fetele trebuie sa fie familiste. Azi fiecare face ce vrea e libertate
Pari foarte convins de ce ai scris. Există femei cu schizofrenie care sunt căsătorite cu bărbați sănătoși amândoi având o căsnicie fericită. Și învers, există bărbați care suferă de schizofrenie sau alte boli și iși găsesc femei frumoase alături de care sunt fericiți. ..Sau se aplică doar asupra femeilor? Cunosc personal un caz în care un bărbat diagnosticat cu sociopatie, dar care urmează tratament și terapie, s-a căsătorit cu o tânără frumoasă. În ani, el și-a revenit considerabil, deși încă are același diagnostic. Își protejează nevasta și au o fiică de câțiva anișori iar împreună alcătuiesc o familie minunată. Știu și o profesoară care suferă de o boală psihică printre cele mai grave, dar care urmează tratament, și, mai cunosc și un medic chirurg diagnosticat cu o boală psihică. (Vorba aia, medic chirurg, hmmm...ce zici?) Ai scris de parcă "nebunii" ăia (fete sau băieți) nu au șanse la ceva bun în viață. Dar au; și tu ai, și noi toți avem.
In ambele cazuri vad situatia la fel, nu conteaza ca e femeie sau barbat. Toata lumea spune ca nu sunt sanse decat infirme pentru cei cu ce ai mentionat tu. Ca sa fie cu persoane fara probleme zic, o tipa nu stia ce e aia anxietate, iti vine sa crezi? Sanse teoretice sunt, dar persoana respectiva sa nu fuga sau sa se sperie, sa asculte ce ai de spus, sa se informeze si ea apoi. Ca de judeca fara sa stie amanunte... chirurg cu probleme, nu unul sanatos tun, e diferenta majora. Sanse teoretice sunt, doar ca eu zic ca inteles si apreciat o sa fi tot de o persoana cu probleme medicale.
Pai si ala sanatos de ce ar sta cu una cu problema psihice?! Cand poate alege din alte 20 sanatoase si misto fizic. Ca ala care arata bine are acces oricand la ele.
Adica fata cu probleme vrea baiat sanatos si aratos, dar ala are acces la n femei si frumoase si sanatoase.
Ca procentul femei-barbati e cam 50-50.
Nu e doar cautare de femei sau barbati, e egal-egal.
Pai si eu gandesc la fel! Indiferent de cum sunt, si eu vreau pe una misto si sa ne placem mult, sa ne intelegem dar nu neaparat sa fie sanatoasa, si daca nu, tot asa, mai bine singur.
De ce sa accept mai putin decat visez daca asa nu sunt fericit si multumit?
Nu ma int daca e sanatoasa sau nu, in primul rand sa ma atraga fizic, sa ma place si ea mult, sa ne fie bine ca lumea la amandoi.
Cred că am înțeles ce vrei să spui. Că în primul rând oamenii ar refuza ideea, și ar respinge din start acea persoană, fară sa mai vorbim despre ce s-ar întâmpla dacă totuși ar începe să se cunoască, să se asculte si așa mai departe, fiindcă nu s-ar ajunge la asta din motivul menționat anterior (că marea majoritatea ar respinge deja ideea prin care el/ea e diagnosticata cu o problema. psihică si ar concluziona rapid) - rezultând șanse mici prin care un om sănătos psihic să se cupleze cu un alt om care suferă de o problemă.
Doar că treaba stă puțin diferit (cel puțin din perspectiva mea, raportat la mediul și grupul în care m-am dezvoltat). Acum foarte mulți oameni nu mai au gândirea aia limitată, pentru ca au dobândit multe informații și cunoștințe despre multe domenii, despre oameni și viață în general, plus că înțeleg cum de multe ori, când vezi mai multe decât văd restul, realitatea te expune la lucruri care într-adevăr iți pun sănătatea psihică și emoțională în pericol, dar asta e un motiv din alte n motive. Ideea e că tot mai multi sunt martori reali la cum un om diagnosticat cu o boală psihică nu mai e ăla care stă legat în patul din spital; ci e psihologul care umblă cu pastilele prin buzunarul halatului ridicând moralul unui om căzut la pământ(cunosc caz real, nu vorbesc "teoretic") sau e ăla care l-ai văzut la Tv și tocmai a inventat nu stiu ce minunăție. și o dată cu asta, părerea oamenilor despre persoanele bolnave psihic nu mai e aia învechită, acum sunt văzuți altfel, doar ca oameni care iși urmează tratamentul pentru a se vindeca sau pentru a-și ține boala sub control, cu aceleași sanse de reușită ca și noi, și printre care mulți sunt chiar foarte realizați. Nu am inteles treaba cu chirurgul sanătos tun și unul cu probleme; e diferența majoră, da, dar ambii au aceeași țință: salvarea oamenilor, și amândoi iși exercită misiunea; eu prin exemplul ăsta mă refeream că nu e ca și când te-ai raporta la o persoană bolnavă ca la una cu care n-ai ce vorbi într-așa fel încât să nu vrei să ai de-a face cu ea, în contextul în care avem persoane de acest fel pe care chiar le putem admira pentru că sunt foarte bune în ceea ce fac, și atunci ne întrebăm. de ce să nu vrem s-avem de-a face cu ei/ele? Sunt multe exemple de medici renumiți care au suferit de boli psihice. Iar apoi. mă gândesc (ipotetic vorbind), ^^nu vreau să cunosc acel om absolut deloc, doar știu ca a stat doua saptămâni la psihiatrie!^^ -da, dar este același om care a salvat atâtea vieți. Deci? Care parte aleg să o văd? Care aleg să o înțeleg?
Revenind la întrebarea ta, cu toate tipele care deși au probleme de natură psihică nu acceptă mai mult decât visează. eu cunosc și tipe sănătoase care nu acceptă mai mult decât visează. Și cred că cunoști și tu. Cred că ele dețin unele calități sau defecte, în funçtie de caz, care le fac să nu accepte mai mult decât visează. Nu cred că-i cazul să se plafoneze că vezi doamne sufăr de nu știu ce boală și să mă mulțumesc cu unul care mă jignește și insultă că oricum alții mai buni nu se uită la mine la problema pe care o am. Sună a manipulare de aia din partea iubitului agresiv care lovit de un posibil refuz ii va spune iubitei sale "daca te las eu, crezi ca se mai uita cineva la tine? Stai cu mine, ca altul nu mai găsești, nu se uita nimeni la tine" Pentru unii, o boală psihică poate fi o piedică in spre a cunoaste o persoană si a forma o relație. Dar nu pentru toți. Sunt sute de oameni care ar accepta o relatie cu un astfel de om. Sute de oameni sanatosi si chiar invațati. Nu toți avem aceleasi "pietricele" de care ne împiedicăm. Pentru alții un impediment ar fi lipsa studiilor superioare, în timp ce pentru alții asta nu contează. Poate toți avem principii, convingeri și valori după care ne ghidăm si după care selectăm oamenii în viață. E bine să vrem să țintim tot mai sus. Dacă tu însă te referi la genul de fată care nu se vede pe ea cum este, în sensul că ea nu e dispusă să ofere (si aici mă refer la respect tuturor in primul rând), care iși uită defectele și e convinsă că merită prințul din povești și că acel prinț sigur o va alege pe ea, ei bine, cred că avem de a face cu o fată..nici nu știu cum să-i zic că nu găsesc cuvântul potrivit, nu arogantă, dar tot ceva pe-acolo.
Una e sa îți placa cum arata, alta e sa vrei sa fie sănătoasă și cu studii. Nu e totuna. Unii nu înțeleg, eu am văzut caz real ca toți râdeau de el și își băteau joc ca era cu probleme psihice. Ca făcea crize și prostii? Asa asociază și alții ca mergi la psihiatru ești dus. Eu nu știu de unde ideea ca lumea e informata, ca cunosc eu asa și pe dincolo cazuri de cupluri. Poate e interes la mijloc? Ai văzut când am întrebat eu ca toți nu îmi dădeau șanse? Eu unul nu caut ceva perfect, nici nu exista. Alea îs copilării, mai bine singur dacă nu e cum vreau eu sa fie. Nu exista asa persoana. Ori nu are studii, ori nu e drăguță. toți suntem cu defecte. Dar vrem ca în vise... eu nu îndrăznesc sa visez, când visătorii se trezesc la realitate, vremea lor a trecut. Eu caut cu defecte. știu cu ce ma potrivesc dacă găsesc. Un medic ok psihic de ce sa se încurce cu cineva cu diverse probleme? Unul cu probleme nu poate concura cu mulțimea de pețitori. Și un tip bine poate ca face selecție? A visa nu costa bani, eu prefer sa fiu realist și asta va sfătui pe toți. Altfel suferiți singuri, în tăcere, fără nici o mângâiere. Lumea e cruda și neintelegatoare
Așa-i, da, dar tu scrii raportându-te la mulțime. Eu nu m-am raportat la mulțime, și am menționat acolo.
Ps.Nu ești ^^visător, și ce crezi, vremea ta a trecut?
Prin ochii turmei n-o să vedem nici dezvoltare, nici înțelegere nici informare.Și-o să spunem că nu există omul deschis (ex) doar pentru că nu-l găsim prin gloată, pe același drum. Doar pentru că îl căutăm acolo unde nu va fi niciodată. Lumea prin ochii ei e limitată și frustrată, de asta judecă pripit.
Referitor la ce ai scris în a doua parte, mi se pare că și tu încerci să crești "o floare" printre "buruieni" cu gândul la ^^sunt realist. Oare nu pui presiune pe ceva contrar a ceea ce simți? Și nu mă refer la relații, ci la ceea ce este, si cred că înțelegi la ce mă refer. Poate că răspunsurile le cauți în locul nepotrivit, sau poate că le-ai căutat mereu în același loc.
Ps. ^^și n-a fost visător,,,,,
Nu a trecut, dar nu visez la cai verzi pe pereti precum altii. Nu sunt genul ce zice eu sunt Superman sau Batman, asta e prostie sa te crezi ceea ce nu esti si probabil nu vei fi niciodata. Si vezi ca dupa FELUL cum scrii, m-am prins si cine esti Ce mai vrei? O cauti cu lumanarea prin orice mijloace?
Situațiile sunt nuanțate, cei care visează, cei care se cred cine nu sunt și așa mai departe. Presupun că e benefic să nu "vedem cai verzi pe pereți". Ps. deși unii poate cunosc realitatea mai bine ca noi toți, și "visează" ca să-i reziste.
Poate că te-ai enervat, dar eu nu te-am contrazis, eu am creionat doar o altă parte din acest tot. Daca-ș fi spus și eu despre majoritatea, m-aș fi pierdut printre rânduri scrise cu dorul unei alte lumi, poate mai bună și mai puțin respingătoare. Poate n-ar fi trebuit să scriu cu subînțeles și dubu sens, pentru că acum crezi că "m-ai prins" și știi cine sunt, deși nu ne cunoaștem, iar pe mine mă știu puțini oameni, iar ei nu rătăcesc pe-aici pe TPU.
Eu unul nu spun "niciodata" dau o sansa, nu pai eu vreau yacht nu masina Viata poate fi scurta, macar sa fi fericit putin cu adevarat decat deloc. Ce imi trebuie mie ca in vise? Cred ca nici in vise nu mi-a aparut tipa ideala macar
Am visat, poate as mai visa, dar ce rost are cand am o situatie foarte delicata? Nu zic ca ma multumesc cu firimituri, dar nu vreau tipa cu situatie, studii sau frumunusetea ei sa te orbeasca. Daca e draguta, cu inima de aur, modesta si simpla e ok. Doar ca si draguta si cu suflet bun cam greu de gasit... Frumusetea fara suflet e ca un ambalaj frumos si gol pe dinauntru. Nu vreau sa ma trezesc ca raman singur intr-o zi, adica dau sansa si la cineva care nu e exact sau pe aproape cum m-am gandit adesea.
Idealurile diferă pentru că perfecțiunea este ceva subiectiv, adică fiecare o interpretează în moduri diferite.
Raportându-te la situația ta, ai scris că vrei o fată drăguță și sufletistă, dar dacă ea nu apare, ai vrea totuși să dai șansa și alteia diferită decât să riști să rămâi singur toată viața. Vezi tu, drăguță și sufletistă poate fi și ăsta un ideal, un ideal propriu, pe care un om și-l poate însuși. Nu toată lumea se gândește la fata visurilor ca la una cu situații de lux, studii superioare și frumusețe orbitoare; pentru că pentru unii fata perfectă ar fi spre exemplu în parc la înghețată, sau mai știu eu cum. Ce vreau să spun e că deși nu-l numim ideal, faptul că aspirăm spre acel ceva, sau ne gândim la acel ceva, e tot un ideal. Doar că nu unul general, ci unul diferit de restul, un ideal propriu. Căci ce ar fi dacă fata ar fi opusă acestor caracteristici? Ar însemna să semene idiferența în locul dragostei. Si atunci. nu mai ești singur, ești cu ea, dar mai contează acum prezența unui om când vine vorba de fericire? Deci, daca ea n-ar fi sufletistă, ci opusul, ar fi egoistă. Prin urmare, sufletistă este un ideal. Sper că înțelegi ce vreau să spun. Dacă ar fi să mă raportez la idealul altora, de ex. frumusețe orbitoare și popularitate, poate pe mine m-ar deranja fiindcă n-aș vrea să aibă interacțiune atât de multă cu alții/altele, și atunci, pentru că eu nu caut asta, pentru mine nu e un ideal. Așa că voi căuta doar pe cineva cu inima bună. De ce și eu și ceilalți, deși căutăm calități diferite tot spre un ideal țintim? Ei bine, pentru că prin ceea ce căutăm, indiferent de ce căutăm și de cât de diferit este de ce caută ceilalți, toți vrem acel ceva pentru că ne gândim că ne va aduce fericirea. Deci fericirea însăși este un ideal. Să spui în cazul ăsta că nu ai idealuri, e ca și când ai spune că nu vrei fericire. Însă tu o vrei, doar că o vrei obținută prin alte mijloace. Mai exact, nu vrei fata care aparent n-are defecte, ci ești dispus să cunoști una nu atât de frumoasă, (cu ce scop?) -ca să nu fii singur toată viața, ci ca să poți fi fericit alături de cineva pe care te poți baza. Deci, rezultatul, ăsta frumos, in care esti impreuna cu cineva, imperfect dar care te iubeste, nu e un ideal? Ba da, e un ideal. Pentru că reprezintă liniștea. Daca n-ar fi ideal ar fi ceartă și scandal. si atunci. poate ar fi fost mai bine singur, ca era liniște ]]].
Bine, eu tocmai ce am afirmat că idealul e liniștea. Dar asta nu inseamnă că am dreptate, pentru că pentru altul idealul poate să însemne altceva. Pentru mine e liniște, pentru x o fi bogăție, pentru y o fi călătorii și reusite și așa mai departe. Dacă spun că nu sunt idealistă inseamnă că nu vreau liniște, simplitatate etc, desi eu vreau asta, pentru ca dacă nu aș vrea, ar insemna să vreau opusul. Deci..intr.un fel sau altul, gândindu-ma că nu vreau așa mult, și că sunt multumit si cu altceva, inseamnă că tot visez, doar ca nu visez la "perfect" ci visez la "altceva". Mai pe scurt, ideea e că perfecțiunea e subiectivă, și pentru cineva poate să însemne ceva ce pentru altul nu înseamnă nimic.
Uite, când tu spui ca vrei drăguță si cu suflet bun, eu ți-aș putea răspunde că deja visezi prea departe. "Nu, nu sunt deloc firmituri hahaa" Pentru că fete dragute si cu suflet bun cum ai scris si tu, sunt rare. Și ce să-ți spun, nu mai visa așa departe? Mulțumește-te doar cu una drăguță? Păi tu ai spus, frumusețea fără suflet e ca vara fară soare. De ce să vrei așa, când poți totuși spera că va fi și drăguță si cu suflet? Și asta înseamnă neapărat că visezi? Nu, ci doar că vrei să ai parte și de bunătate, pe lângă frumusețe, și e perfect normal să-ți dorești asta, pentru că fiecare om merită să primească asta. Dacă n-ar fi bunătate, de ce sa o accepți, ca să te cerți? Sau dacă accepți și altceva ce nu e chiar cum te-ai gândit adesea, nu o accepți tot pentru găndul că nu vei fi singur, ci că veți fi amândoi fericiți? Nu este în cazul ăsta fericirea un ideal? Tu ai putea să spui că ^^nu, nu este, dar este ceva ce merită obținut pentru o viață bună. Și tu si eu aș avea dreptate. E doar despre înțelesul și sensul unui cuvânt pe care noi între noi le percepem diferit, și cam atât. În absența unui "ideal" apare un alt ideal.
Am folosit "eu" ipotetic, ca să pot da exemple. Succes la fata potrivită! Eu cred că lăsând la o parte situațiile în care ne putem afla, sufletele se atrag, știi cum e."inimii nu-i poți dicta", deci nu refuza ideea că o fată cum ai numi-o tu "perfectă" nu s-ar putea îndrăgosti de tine, tocmai ca daca e să fie, "inimii nu-i poate dicta", dar nici să te crezi centrul universului nu-i bine. O seară bună!
Lasa ca daca-mi place cum arata, ma doare in pix ca nu e sanatoasa si n-are studii, daca stie sa se comporte, are ceva in cap, stie sa discute asa mediu, ajunge.
Totu e sa ne placam, sa ne iubim si sa fie bine.
Fiecare are preferințele lui în viata, iar dacă cunoști pe cineva ce vezi ca te respinge, pur și simplu te retragi.
Nu poți sa le schimbi dorințele sau mentalitatea oamenilor.