E greu, stiu cum e strainatatea! In strainatate si mai ales in Franta o sa ai de suferit pentru faptul ca esti roman pentru ca francezii generalizeaeza si ne baga pe toti in aceeasi oala.Ne considera hoti, tigani, violatori si asa mai departe.Depinde numai de tine ceea ce urmeaza sa faci.Chiar nu esti depresiv ci e foarte adevarat ca printre straini e greu si nu o sa te simti niciodata unul de a lor.Asculta-ti inima si daca ai de ales, alege ce e mai bine pentru tine! Numai bine iti doresc!
Frate sincer stiu cum e... am fost in situatia aia ai 2 cai din care sa alegi 1 stai termini studile si mai departe nu stiu si sincer nu vreau sa te iau cu abureli; 2 vi acasa ca aici asa cum e, e bine ai o familie prieteni si pana la urma 1 viata ai pe care trebuie sa o traiesti... nici la noi nu e cine stie ce de facut si o stim cu totii da tot mai bine dormi in patul tau
Am dat add, si nu ma sperii, stiu ce ii un hacker, si un hacker nu isi pune la id cuvantu 'hacker' mersi de raspunsul prompt de vorbit nu pot acum, is in mijlocul sesiunii mersi oricum, ciao!
Ai dreptate, dar nu pot varianta 2. am venit ca sa raman aici: am venit ca ai mei is deja aici, ei nu mai vin, si nici eu nu mai am pentru ce sa ma intorc, in afara de prieteni. Dar si ei is... sa zic ca eram mai apropiati in urma cu 5 luni, de cand am plecat nu prea ii mai simt ca prieteni, cum erau inainte. Si dupa ce termin studiile o sa raman aici, dar pe atunci sper sa nu mai am probleme cu limba si sa incep sa am cativa prieteni. Problema mea ii cum sa reusesc sa trec peste perioada asta, ca nu sper sa fie pentru totdeauna asa. mersi oricum pentru raspuns. apreciez
Mersi foarte mult pentru raspuns. Ma faci sa ma simt un pic mai bine. Acuma mi-am dat seama ca intrebarea mea ii foarte generala, nici nu stiu ce ma astept sa gasesc aici la raspunsuri, vreo reteta miracol pentru fericire. hah! sincer, mersi! stii sa citesti o persoana numai prin ce scrie. foarte tare!
Si eu am trecut prin asa ceva in Spania. Sfatul meu,incearca sa-i convingi pe ai tai sa veniti in tara,mai ales cum ai spus ca traiti di rezerve,incepe si uh sa-i "aburesti "putin,ceva genul,mai bine sarac la mine in tara,decat aici,sau,gasesti uh,daca nu,mai dificil,spune-le k uh te intorci cu orice pret in tara,k nu mai suporti si sa nu fci vreo prostie, doar cei ce vor pot vedea frumusetea vietii, trebuie doar sa incerci
Stai, stai... nu m-am exprimat cum trebuie, nici nu am dat toate detaliile necesare: acum nu avem niciun ban, dar ai mei urmeaza sa inceapa sa lucreze in 1 luna si jumatate. in niciun caz nu ne-am putea intoarce. si sincer, pentru ce? adica financiar vorbind! aici termin o facultate si imi gasesc un loc de munca bine platit. in tara... acum stim toti situatia. eu ziceam asa, emotional, nu stiu cum sa fac sa nu ma mai simt asa. adica sa fac cumva sa trec peste asta, ma gandeam ca poate stie cineva vreun secret, aveti vreun sfat. asta tinand cont ca trebuie sa invat sa traiesc cu asta, sa traiesc aici. imi trebuie un mic imbold, care, dupa ce am citit unele raspunsuri, am inceput sa il primesc! mersi oricum pentru raspuns, apreciez!
Nu vreau sa te dezamagesc da' prietenii sunt rari, daca in 5 luni s-au deaprtat nu sunt prieteni doar tovarasi...nu iti bate capu, ai dita viitoru in fata.nu sunt chiar persoana care ar trebui sa zica asa ceva da mai bine invata si fa-ti o cariera buna, asa poti veni cand vrei in Ro+crede-ma eu sunt a 12-a acum si regret toate tampenile facute (si aviz la astia mai mici de citesc nu incercati viata pe dinafara scolii ca nu exista viitor fara scoala). Oricum, invata, nu de 10 da' cat sa iti scoti diploma si restul vine de la sine...
syjey întreabă: