anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mama ma bătut cu tata din cauza ca au aflat ca fumez, numai rezist, au zis multe cuvint cum ca nu o sa mai pot ieși, m-au bătut mai rău ca pe un animal. Am 16 ani și iubitul meu 17 in Aprilie face 18. Vreau sa ma mut cu el dar ei nu o sa fie de acord ca nu le place de el, vreau sa plec neaparat. Ce pot sa fac? Nu-i prima data când i au bătaie

35 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

E mai important fumatul si sexul decat parintii, familia si scoala? Esti soi rau daca nu e prima data cand iei bataie. Nu intelegi de vorba buna si de sfaturi?
Vei regreta amarnic din momentul in care te vei muta cu iubitul daca nu-ti vei termina scoala.

| Mihaita2002 a răspuns:

Nu te supara, eu zic sa-ti bagi mintile-n cap
Parintii nu iti vor raul, dar doar asa cred ca pot sa te faca sa te îndrepți, fii sigura ca ei te iubesc si tin la tine!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Daca te muti cu iubitul cine va întreține pe amândoi? Si pe ce bani veți fuma? Dintr-un salar minim pe economie, chiar daca el va lucra nu puteți si trai si fuma.

| NLS a răspuns:

Cunosc pe cineva in situatia ta, in 8 ani a schimbat 10 locuri de munca, pentru ca nu si-a terminat liceul, scrie aproape la fel de corect ca si tine, nu a castigat decat la un job mai mult decat minimul pe economie, se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta.
Mult succes! daca asta ti se pare important la varsta asta.

| DeyCj a răspuns:

Aşa,şi? Ăsta era motiv să te bată?! Dacă bătaia aplicată de părintii tăi s-a lăsat cu urme pe corp, poți scoate certificat medico-legal şi să te adresezi protecției copilului pentru rele tratamente aplicate minorului.Asta îi va decădea din drepturi pe acești oameni care intuiesc eu că nu e prima dată când te bat, posibil şi din motive inventate.
Cu mutatul cu iubitul tău.Ho, că amândoi sunteți minori.E drept că aveți drept de muncă, dreptul la viață sexuală şi personală, dar nu uitaţi că încă nu sunteţi independenţi.
PS
Părintii lui te cunosc personal?
Au o părere bună despre tine?
Ar fi de acord să te „adopte" pe post de noră având în vedere situația ta?

| DeyCj a răspuns (pentru Mihaita2002):

Hai serios, să mânci bătaie pentru că fumezi, sau pentru orice nimic nu crezi că e cam... anormal?
Bătaia nu e ruptă din rai, ci e rezultatul unei patologii a adulților.Cei ce nu au trecut prin asta habar n-au ce traumă psihică are copilul.
Și nici că le pasă oamenilor de genul, oameni ce ar trebui bătuți şi ei aşa cum bat un om lipsit de apărare, care este copilul.
2.Are 16 ani nu 8 deci răspunde, moral şi penal pentru ce face.Da, are şi drept de muncă şi drept la viaţă sexuală şi personală. Aşa e legea.

| Carolapet a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Muncește deja

| Armyanka a răspuns:

Se vede ca inca esti imatura, vezi-ti de scoala, poti forma un echilibru intre scoala-iubit etc. si incearca sa fumezi mai putin sau macar sa fii mai desteapta cu 5 minute si sa iti iei o guma de mestecat dupa ce fumezi, si sa-ti ascunzi tigarile undeva unde nu ar cauta ai tai.winking
si la 16 ani nu cred ca stii ce e rau si ce e bine, acum logic ca totul e roz intre tine si gagicatu, ca deh, sunteti copii, dar cand va mutati impreuna credeti ca toata ziua o sa stati sa v-o trageti? nee sora mea, viata nu-i asa, trebuie sa va angajati, chirie, mancare, taxe... vin una peste alta. daca ti-o mai tragi in continuare neprotejat o sa ai si un plod si gata te-ai duslaughing nu te gandi sa te muti inca, ai toata viata inainte. poate vei zice ca-s rea dar eu incerc sa-ti deschid ochii. esti o copila, nu esti matura, si ai tai incearca sa te invete ce-i bine si ce nu, desi poate au exagerat cu bataia, dar daca esti un copil problematic poate ti-o meritiwinking vezi de invatat, incearca sa comunici cu ai tai, fii mai smechera si ascunde-ti undeva tigarile daca chiar "nu poti" sa te lasi rolling on the floor si ai grija de tine, cu iubitul actual poti fii acum dr peste maxim un an poate va veti desparti. dar parintii nu te vor lasa niciodata deci ce pot sa zic toate cele bune si acum tu stii cel mai bine ce ai de gand sa faci si cum sa te comporti pe parcurs.winking

| badpanda a răspuns:

O sa mai urmeze o bataie cand o sa afle ca esti insarcinata.
Si eu te-as bate.

| Carolapet a răspuns (pentru DeyCj):

Ma cunosc și le place de mine, chiar sunt in stare sa ma adopte dar nu trebuie acordul parintilor pentru adopție? Îmi e frica am un frate mai mic și nu as vrea sa ajungă la
Casa de copii

| NotNamed a răspuns:

La 17 ani habar nu ai nici care sunt vecinii Romaniei si vrei aa iti iei viata in propiile maini? Daca spui ca fumezi cred ca iti pot descrie ce fel de persoana esti iar ce rezultă din asta nu e bine de loc. Cere.ti scuze de la parinti si spune.le sa.ti de-a bani pentru tratamente pentru a te lasa de fumat. Pastreaza legatura cu iubitul daca asa consideri, nu.l cunosc, nu.mi pot da cu parerea daca e bun sau rau. Citeste carti de dezvoltare personala, psihologica si incearca sa fi cat mai realista. Lumea nu e asa cum crezi.

Sechele, tremurat continuu

| DeyCj a răspuns (pentru Carolapet):

Offf, sărăcuța de tine...

Vreau sa ma mut cu el ce pot face ajutor

| DeyCj a răspuns (pentru Carolapet):

Te cred, dar legal... nu prea merge că ești sub tutela lor.

Răspuns utilizator avertizat
| Carolapet a răspuns (pentru Violleta2022):

In Martie face 18

| Mihaita2002 a răspuns (pentru DeyCj):

Nu am zis ca trebuia batuta.
Parintii ei au facut o mare greseala, dar fii sigur ca am incercat sa o fac sa ii ierte!

| Mihaita2002 a răspuns (pentru Carolapet):

Sa inteleg ca parintii tai te urasc?

| Carolapet a răspuns (pentru Mihaita2002):

Da, mi-o spus ca in ziua când o sa ies pe usa nici sa numai ma uit in spate, ca numai valorez nimic în fața lor.

| Mihaita2002 a răspuns (pentru Carolapet):

În cazul asta, tine capul sus, ai încredere in tine si daca nu reușești sa te impaci cu părinții tăi...nici nu stiu ce sa spun...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iubita mea nu asculta la ce spun frustrații
Tu știi ce e mai bine între tine și iubitul tău. Școala nu este totul, nu te încurajez să renunți la ea dar nici să stai să fii abuzată de părinți doar ca să termini școala! De terminat o poți termina și la 50 de ani! Cei ce te critică și te jignesc nu au habar ce înseamnă să fii abuzată de părinți. Eu sunt în aceeași situație ca tine atâta că eu am aproape 18 ani nu 16 iar iubitul meu 21.
De la 16 am poți pleca oricând de la părinții tăi iar dacă vin cu poliția și tu refuzi să te întorci acasă nu au ce să-ți facă. Eu îți propun să te angajezi și tu cu jumătate de normă iar iubitul tău la fel ca să vă puteți menține în școală măcar până la 18 ani dacă nu mai vrei la școală după care, dacă voi cădeți de comun acord, plecați împreună în străinătate și ți-ai aranjat traiul.
Este mai simplu decât să gândesc alții care habar nu au cum e munca în străinătate. Iubitul meu e plecat în străinătate de 10 luni și în aceste 10 luni a strâns 6000 de euro și și-a plătit chiria în fiecare lună 300 euro și și-a mobilat toată casa în care stă cu chirie! Viața nu e atât de complicată pe cât vor alții să te facă să o vezi. Ia-ți inima în piept și gândește-te la binele tău. Dacă ai 16 ani nu înseamnă că ești imatură. Aviz celor care au spus că ești un copil, că nu gândești, că ești imatură și totul ți se pare roz acum... dragii mei, ați trăit cumva o viață abuzivă și totuși ați rămas acasă și v-ați continuat școala și totul a fost minunat de vă permiteți să o jigniți pe biata fată? Și încă ceva, dacă părinții tăi te-au lovit de multe ori nu înseamnă că ești un copil problemă! Poate însemna și că părinții tăi pur și simplu nu știu să fie părinți și în acest caz tu trebuie să decizi pentru tine.
Numai bine îți doresc și sper să fie totul ok în viața ta! Mă regăsesc în întregime în povestea ta.

| domnulIordache a răspuns (pentru DeyCj):

Sau poate pentru ca sunt amarati si ei incearca sa ii ofere o viata buna si ea risipeste banii pe tigari.

| romeo78 a răspuns:

Mergeți la protecția copilului, cereți ajutorul pentru această problemă. Există asociații care vă pot consilia, ajuta. Dar, trebuie terminate studiile școlare. Referitor la violența fizică, 31 de ani de democrație nu a însemnat o evoluție, ci un regres al societății, cu aceleași mentalități învechite, dovedite prin ce scriu unii aici.
Trebuie grijă, dar totul este posibil.

| StrongHeart a răspuns:

Nu o să discut aspectul violenței, o să iți răspund la întrebare pentru că, cumva, îmi amintesc cum e să ai 16-17 ani și o fire rebelă in contradicție cu autoritățile de orice fel, părinți, profesori și chiar și legea, în cazul meu.
Ce te-ar ajuta foarte mult, ar fi să te autodisciplinezi de pe acum.Nu mai ești copil,adică,mai ai maxim cativa ani timp să freci luleaua,apoi începe viața adevarată și crede-mă că nu ești pregatită pentru loviturile vieții.
Dacă te disciplinezi de pe acum și accepti suferința ca pe o lecție,o să ai de câștigat pe termen lung.
Oamenii ăștia pe care îi privești acum cu ură în ochi,te-au crescut cu greu,au niște așteptări de la tine,nu să fugi de responsabilități.
Cred că cel mai bine este ca atunci când se calmează spiritele,să discutați ca niște oameni normali și să veniți cu idei împreună și să faceți compromisuri pentru binele vostru comun,atat tu,cât și părinții,poate discutați cu un terapeut care să gasească solutii pentru voi,că îmi pare a fi o lupta de orgolii la mijloc. Știu exact prin ce treci,îți spun doar atât, ține capul sus, orice ar fi, pentru că urmează multe, multe alte greutăți.

| Frank51 a răspuns:

Tocmai ti-ai ratat viata.

| Fatamuntilor a răspuns:

Tu in momentul de fata ai 3 optiuni
1. Daca esti agresata in mod repetat poti lua legatura cu cei dela Protectia Copilului.La fiecare primarie sunt asistententi sociali care se ocupa de asa ceva.Vor face ancheta sociala la voi acasa si daca vor constata ca este adevarat te vor la centru! Poate chiar in regim de urgenta.
2.Presupund faptul ca legea ar fi de de partea ta si te poti muta cu iubitul tau, acasa la el, parintii lui ar de acord sa isi asume raspundera cu inca un copil(si inca unul pe drum?)Tu iti asumi?
3.Te impaci cu parintii tai, stabilind impreuna reguli, responsabilitati si drepturi pentru cel putin doi ani.

| FDJYHRF a răspuns:

Am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta bine ca am ramas acasa baiatul cu care am fost 4 ani s-a dovedit a fi doar un nenorocit asa stai acasa o regreti daca pleci