Intr.o oarecare masura mi se pare normala reactia ta, mai ales ca nu o cunosti pe "pipitza". Dar nici nu prea ai mare? lucru de facut. Despare.te de prietenul tau. Nici nu ma gandeam. Bun, poate daca o cunosti si le cunosti relatia o sa.ti placa. Da o sansa, da.o macar pentru prietenul tau, dar stai cu un ochi pe ei, asta pentru linistea ta. Pe viitor poate ai si tu verisoare sau ceva rude. In oricare caz, e buna ideea sa faci un gest pentru prietenl tau, iti va ramane dator ). In rest, relaxeaza.te si bucurate de vizita asta. Numai bine
Si de ce nu e normal? Ca pipita este mai mare decat el cu 7 ani? Este nepotul lui.Si cred ca are dreptul ca rudele sa il viziteze.
Decat sa ii interzici sa isi vada rudele mai bine ai invata sa scrii in limba romana.
Nu poti interzice rudelor lor sa vina la voi. Si nici sa-si aduca partenerii de viata doar fiindca nu respecta parerile tale despre o relatue potrivita. Pe de alta parte, nu esti obligata sa le pui timpul tau la dispozitie. Doar o camera, cheile de la casa si mancare in frigider (dat fiind ca sunt musafiri).
Cu neamurile nu-ti pui mintea dar si tu poti sa-i trantesti una daca iti chemi parintii, sa stii ca nu-i va placea deloc dar nu are de ales
Are și stângu' nu numai dreptul. Dar nu e corect ca într-o relație să iei hotărâri care implică și partenerul fără să-l consulți.
Încearcă tu să faci chestia asta dacă ai un telefon (sau tabletă) setat pe limba spaniolă și cu autocorecția de text activă.
Explică-i că pe viitor va trebui să te întrebe și pe tine când e vorba să decidă ceva care te implică direct.
Dacă ai timp și chef, ajută-l; dacă nu, spune-i și explică-i de ce nu poți. Poate pe viitor înțelege că dacă are nevoie de ajutorul tău, e bine să ți-l ceară din timp, să poți să-ți planifici viața din vreme.
Am fost și eu în postura de (auto)invitat la ceva prieteni pe afară - niciodată nu am avut pretenția să stea după mine. Mi-am făcut programul singur și nu i-am deranjat cu altceva decât cu locul de dormit și ceva mâncare. Evident, m-am revanșat când au venit și ei pe la noi, ba chiar cred că le-am oferit mai mult. Dar mie chiar mi-a făcut plăcere să-i primesc și să stau cu ei.
În cazul tău cred că e bine de discutat și despre cheltuieli - mai mult ca sigur oaspeții se vor aștepta să fie duși încoace și-ncolo pe banii voștri, care probabil nu-s prea mulți și pe deasupra bine chibzuiți dinainte. Ăla dacă nu plătește nimic, nu merge niciunde. Doar prin parc și pe stradă, că e gratis. Cam asta ar fi reacția mea.